Sintra

Reisgids
Sintra
Middeleeuwse kastelen, koninklijke parken en bebosten bergen omringen historische straten op korte afstand van de verse visgerechten en de golven van de Portugese kust.

Sintra is een bergstreek met Moorse kastelen, koninklijke paleizen, aristocratische landgoederen en gemanicuurde tuinen op een korte treinreis vanaf Lissabon. Maak de mooie rit van 30 minuten van Sintra naar het Praia da Adraga dat bekendstaat om zijn restaurantterrassen en verse zeevisgerechten.

Begin je avontuur in Sintra in het Palácio Nacional de Sintra in de buurt van het centrum, dat te herkennen is aan de twee opvallende schoorsteenkoepels. Verdiep je in de 1000 jaar oude geschiedenis van dit paleis, van de Moorse tijd tot aan het huisarrest van de krankzinnige koning Alfonso VI in de 17e eeuw. De Moorse stijl met zijn decoratieve geometrische tegels werd in latere uitbreidingen aangehouden.

Wandel door het beroemde Palácio Nacional da Pena, een 19e-eeuws roze met geel paleis op de top van een heuvel boven Sintra. Bekijk de overdadige kamers met originele Edwardiaanse en laat-Victoriaanse meubels, schilderijen en decoraties. Het paleis wordt omringd door een bebost park dat door Ferdinand II werd aangelegd en waar je exotische bomen uit Japan, Australië, China en Noord-Amerika aantreft.

Bezoek het Moorse kasteel uit de 9e eeuw aan de zuidkant van Sintra voor een panoramisch uitzicht op de paleizen van Pena en Sintra en op de stad zelf. Koning Ferdinand II was een liefhebber van middeleeuwse geschiedenis en liet het kasteel in de 20e eeuw restaureren.

Elk van de vele historische gebouwen in Sintra heeft een eigen specifieke stijl en charme. Bezoek het 18e-eeuwse Palácio Nacional de Queluz en het eclectische 19e-eeuwse Palácio de Monserrate.

Verken de kleine kamertjes van kurk in het Convento dos Capuchos. Het klooster ligt te midden van een schilderachtig bos met mossige rotsblokken en uit rotsblokken gehouwen tafels en stoelen.

Verken het nabijgelegen Parque Natural de Sintra-Cascais te voet, met de mountainbike of te paard. Doorkruis het park in westelijke richting voor een dag surfen en zeevisgerechten aan de kust. De streek staat bekend om zijn eendenmossels en andere verse zeevisgerechten. Geniet vanaf het terras van een van de restaurantjes van een prachtige zonsondergang over het Praia da Adraga.

Waar overnachten in Sintra

Default Image

Azenhas do Mar

Plan tijdens je verblijf in Azenhas do Mar een bezoek aan Praia do Magoito en Praia das Maçã, enkele opmerkelijke bezienswaardigheden in de buurt.

Azenhas do Mar
Kasteel Moorish toont vredige uitzichten en een kasteel

Santa Maria e São Miguel

Bezoek tijdens je verblijf in Santa Maria e São Miguel topbezienswaardigheden, zoals Castelo dos Mouros of Sintra Mountains. Neem de metro bij Sintra Tram Stop of Monte Santos Tram Stop om de stad verder te verkennen.

Santa Maria e São Miguel
Default Image

São João das Lampas

In São João das Lampas zelf zijn er misschien niet veel topbezienswaardigheden, maar verken de nabije omgeving en ontdek plaatsen zoals Praia do Magoito en Strand van Foz de Lizandro.

São João das Lampas
Macas Beach toont surfen, een zandstrand en rotsachtige kustlijn

Praia das Macas

De stranden en de restaurants maken van Praia das Macas een niet te missen bestemming. Stop bij Praia das Maçã en neem de metro bij Praia das Maçãs Tram Stop om je te verplaatsen.

Praia das Macas
Paleis Pena

São Pedro de Penaferrim

Als je een stop maakt in São Pedro de Penaferrim, mag je Golfbaan Penha Longa en Paleis Pena zeker niet overslaan.

São Pedro de Penaferrim