St. Lucia

Reisgids
Strand Jalousie

Het eiland is bekend vanwege zon, zand en zee, maar wanneer je het binnenland in trekt heeft het nog zoveel meer te bieden.

Saint Lucia is een tropisch eiland in het oosten van de Caraïben, met bosrijke bergen, bananenplantages, kokospalmen, stranden en vissersdorpjes. Het eiland is 43 kilometer lang en 22 kilometer breed en bijgevolg het op een na grootste eiland van de Bovenwindse Eilanden.

Saint Lucia is meer dan twee eeuwen lang het onderwerp geweest van felle twisten tussen Engeland en Frankrijk, waarbij het meerdere malen van eigenaar wisselde. Vandaag de dag is het een onafhankelijk lid van het Britse Gemenebest van Naties.

De meeste toeristen beginnen hun bezoek in Castries, de hoofdstad van het eiland. Geniet van vers voedsel en kruiden en ervaar de lokale cultuur op de markt op het centrale plein. Deze is elke dag geopend, met uitzondering van zondag. Ontdek de geschiedenis van het gebied in de 19e-eeuwse Cathedral Basilica of the Immaculate Conception en bij de oude kazerne van Fort Charlotte, die inmiddels in gebruik is als regeringsgebouw. Geniet van de zon op Vigie Beach.

Als je je fit en avontuurlijk voelt kun je de Pitons beklimmen, twee piramidevormige bergen die tot meer dan 750 meter boven het zeeniveau oprijzen. Deze zijn vanaf de meeste plaatsen op het eiland te zien. Je kunt ook kiezen voor minder inspannende wandelingen naar het binnenland van Saint Lucia, waar je de regenwoudreservaten kunt zien. Een van de populairste wandelroutes is het Barre de l’Isle Forest Trail, een wandeling van 2 kilometer die ook geschikt is voor kinderen. Vergeet ook niet je verrekijker of camera mee te brengen om de plaatselijke vogels te spotten, zoals de felgekleurde Sint-Lucia-amazone.

Bezoek ook de andere natuurlijke bezienswaardigheden van het eiland. De vulkaan Qualibou bij Soufrière wordt aangeprezen als de enige drive-in-vulkaan ter wereld. Deze is 40.000 jaar geleden voor het laatst uitgebarsten en stortte toen in. Er loopt een weg naar en door de krater, langs borrelende poelen met modder en zwavel en actieve stoomgaten.

Neem even de tijd om de mineraalrijke Diamond Waterfall te bekijken. Onder invloed van regen en zwavelbronnen kunnen het water en de rotsen voortdurend van kleur veranderen, afhankelijk van het mineraalgehalte. Onder de waterval zelf is baden niet toegestaan, maar voor een kleine vergoeding kun je terecht in de nabijgelegen mineraalbaden.

Saint Lucia heeft een warm, tropisch en vochtig klimaat, met een gemiddelde temperatuur van 26 graden. De warmste periode is van juni tot augustus. Januari en februari zijn de koelste maanden.

Populaire steden in St. Lucia

Soufriere
Soufriere
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Romantisch en Tours
Ontsnap naar het romantische Soufriere! Geniet hier optimaal van de stranden, de vulkanen en de lokale keuken.

Redenen voor een bezoekje

  • Strand Anse Chastanet
  • Strand Jalousie
  • Gros Piton
La Toc Beach
Castries
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Romantisch en Rustgevend
Het relaxte Castries wacht op je. Geniet hier van de eilanduitzichten, de stranden, de UNESCO-werelderfgoedlocatie en meer!

Redenen voor een bezoekje

  • La Toc Beach
  • Centrale Markt van Castries
  • Strand Vigie
Nationaal park Pigeon Island
Gros Islet
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Entertainment en Jachthavens
Zet het relaxte Gros Islet op je lijstje! Ontdek de stranden, de livemuziek, de cafés en meer.

Redenen voor een bezoekje

  • Strand Reduit
  • Nationaal park Pigeon Island
  • Katholieke Kerk Jozef van Nazareth
Marigot Bay
Marigot Bay
Staat bekend om Dineren, Rustgevend en (Motor)bootverhuur
Het relaxte Marigot Bay wacht op je. Geniet hier van de zeilmogelijkheden, de lokale keuken, de stranden en meer!

Redenen voor een bezoekje

  • Marigot Bay
Vieux Fort
Vieux Fort
Staat bekend om Dineren, Uitzicht op het strand en Gezinsvriendelijk
Bezoek het romantische Vieux Fort! Geniet hier optimaal van de stranden, het entertainment en de livemuziek.
Anse La Raye
Anse La Raye
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Dineren en Romantisch
Bezoek het relaxte Anse La Raye! Geniet hier optimaal van de stranden, de snorkelmogelijkheden en de wandelroutes.

St. Lucia

Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Kies twee of meer items en bespaar op je reis: