Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Teatro alla Scala

Geniet van klassieke muziek of een balletvoorstelling of ontdek de geschiedenis van opera in dit wereldberoemde theater en museum.

Het Teatro alla Scala is een eeuwenoud operahuis. De hele week door worden er opera-uitvoeringen, balletvoorstellingen en concerten gehouden. Bezoek het museum over de geschiedenis van de Italiaanse opera en de rol van het theater. Hier vindt je ook de Accademia, de academie voor podiumkunsten, dus er is altijd wat te zien, wanneer je ook komt.

Milaan heeft een lange operageschiedenis, waar enkele van de beste zangers en artiesten ter wereld uit zijn voortgekomen. Het Teatro alla Scala vormt het hart van deze activiteit. In het theater worden sinds 1778 wereldberoemde opera's uitgevoerd en het theater wordt internationaal geprezen om het ontwerp en de klank.

Van buiten ziet het Teatro alla Scala er tamelijk ingetogen uit, met een eenvoudige neoklassieke gevel. Des te groter is de grandeur van die je binnen ziet. Bewonder de versierde balkons, de spiegels in de gangen en de gigantische kroonluchter die boven het publiek hangt. Er is in de zaal plek voor meer dan 2000 mensen. De akoestiek wordt alom geroemd. Reserveer bij de kassa of online een plek voor een ballet- of operavoorstelling of voor een klassiek concert, zodat je de indrukwekkende resonantie van de zaal zelf kunt ervaren.

Geschiedenisliefhebbers en opera-enthousiastelingen kunnen bovendien terecht in het Museo Teatrale alla Scala, een museum dat speciaal is gewijd aan de geschiedenis van opera. Loop langs de grote collectie kostuums, decorontwerpen en klassieke posters van meer dan een eeuw oud. Het museum bestaat al sinds 1913 en een groot deel ervan is gewijd aan het werk van Giuseppe Verdi, een van de beroemdste operacomponisten aller tijden.

Het Teatro alla Scala ligt in het centrum van Milaan en is goed te voet te bereiken vanaf de meeste hotels in het centrum. Als je met de auto komt, kun je in de buurt aan de straat parkeren. Ook kun je het theater met de metro bereiken. Voor zowel het theater als het museum zijn rondleidingen beschikbaar. Er geldt een toegangsprijs.  Het museum is elke dag geopend, behalve met lunchtijd en op specifieke dagen die op de website staan vermeld.


Teatro alla Scala Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Teatro alla Scala

Alle 4.527 accommodaties in de buurt van Teatro alla Scala bekijken
Uptown Palace € 129
Uptown Palace

Uptown Palace

Via Santa Sofia N.10, Milaan, MI
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit romantische hotel ligt in Centrum van Milaan, binnen 15 minuten lopen van Universiteit van Milaan, Piazza del Duomo en Palazzo Reale. Ook Università Commerciale Luigi Bocconi en Kathedraal van Milaan liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Crocetta ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Missori is het 8 minuten lopen.

  Armani Hotel Milano € 554
  Armani Hotel Milano

  Armani Hotel Milano

  Via Manzoni 31, Milaan, MI
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Milaan ligt in een winkelbuurt, binnen 10 minuten lopen van Via Montenapoleone, Teatro alla Scala en Galleria Vittorio Emanuele II. Ook Kathedraal van Milaan en Piazza del Duomo liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Montenapoleone ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation San Babila is het 8 minuten lopen.

   ibis Milano Centro € 80
   ibis Milano Centro

   ibis Milano Centro

   Via Finocchiaro Aprile Camillo 2, Milaan, MI
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Stazione Centrale, binnen 5 minuten lopen van Corso Buenos Aires en Giardini Pubblici Indro Montanelli. Ook Piazza della Repubblica en Spazio Oberdan liggen binnen 10 minuten lopen. Station Milan Repubblica ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Porta Venezia is het 7 minuten lopen.

    Rosa Grand Milano - Starhotels Collezione € 212
    Rosa Grand Milano - Starhotels Collezione

    Rosa Grand Milano - Starhotels Collezione

    P.za Fontana 3, Milaan, MI
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit wellness hotel ligt in Centrum van Milaan, binnen 10 minuten lopen van Palazzo Reale, Galleria Vittorio Emanuele II en Piazza del Duomo. Ook Kathedraal van Milaan en Teatro alla Scala liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Duomo ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation San Babila is het 7 minuten lopen.

     Hyatt Centric Milan € 122
     Hyatt Centric Milan

     Hyatt Centric Milan

     via Pirelli 20, Milaan, MI
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit wellness hotel ligt in Stazione Centrale, binnen 15 minuten lopen van Piazza della Repubblica, Corso Buenos Aires en Corso Como. Ook Porta Venezia en Piazzale Loreto liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Gioia en Centraal station liggen op 5 minuten lopen.

      NH Milano Touring € 117
      NH Milano Touring

      NH Milano Touring

      Via Iginio Ugo Tarchetti, 2, Milaan, MI
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, binnen 10 minuten lopen van Giardini Pubblici Indro Montanelli, Corso Buenos Aires en Via Montenapoleone. Ook Botanische tuin van Brera en Pinacoteca di Brera liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Turati ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Milan Repubblica is het 5 minuten lopen.

       The Square Milano Duomo
       The Square Milano Duomo

       The Square Milano Duomo

       Via Alberico Albricci, 2-4, Milaan, MI
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, binnen 5 minuten lopen van Piazza Missori en Palazzo Reale. Ook Piazza del Duomo en Kathedraal van Milaan liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Missori ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Duomo is het 7 minuten lopen.

        UNAHOTELS Cusani Milano € 143
        UNAHOTELS Cusani Milano

        UNAHOTELS Cusani Milano

        Via Cusani 13, Milaan, MI
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, binnen 5 minuten lopen van Teatro Dal Verme en Castello Sforzesco. Ook Teatro alla Scala en Galleria Vittorio Emanuele II liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Cairoli ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Cordusio is het 7 minuten lopen.