Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Isola Tiberina

Bezoek dit minuscule eiland om een charmante barokke kerk en verscheidene bruggen te bekijken waarvan de oudste zo'n tweeduizend jaar oud zijn.

Voor een eilandje van deze afmeting heeft Isola Tiberina veel interessants te bieden.

Bestudeer de fraaie, crèmekleurige buitenzijde van de kleine kerk en de zuilen van een oude tempel. Maak een wandeling langs de oevers van de kabbelende rivier en bekijk de vervallen overblijfselen van de eerste stenen brug die ooit in de stad werd gebouwd.

Aangezien het eilandje slechts 270 meter lang en 67 meter breed is, zal het je niet veel tijd kosten om van de ene naar de andere kant van het bootvormige eilandje te lopen. Gelukkig is er onderweg heel wat te zien. Aan de oostkant van het eiland staat de Chiesa di San Bartolomeo uit de tiende eeuw. De kerk, die is gebouwd op de plek waar ooit een tempel uit de derde eeuw stond, heeft een voornamelijk barokke voorgevel en een romaanse klokkentoren die jaren na de bouw van de kerk werd toegevoegd. Ga naar binnen om het beschilderde plafond en de kleine fontein, die is versierd met beeldhouwwerken van Jezus, Bartholomeus, Adalbert en Otto III, te bekijken. De 28 zuilen die de schepen scheiden, zijn nog overblijfselen van de oorspronkelijke tempel.

Loop vanuit de kerk in noordelijke richting naar de Ponte Fabricio. Gebouwd in het jaar 62 v.Chr., is dit een van de twee nog in gebruik zijnde bruggen die het eiland met de stad verbinden. Bekijk ook de details op de brughoofden, die zijn versierd met twee vierhoofdige borstweringen met Januskoppen, de god van het begin en einde.

Dicht bij de Ponte Fabricio staat de enige overgebleven boog van de Ponte Rotto. Deze brug, gebouwd in 142 v.Chr., werd in 1598 verwoest bij een overstroming waarbij het water tot 20 meter boven zeeniveau steeg. Bewonder het reliëf van een draak op de brug. Dit was een symbool van paus Gregorius XIII en werd toegevoegd nadat een andere vloed de brug had beschadigd.

Je bereikt Isola Tiberina door vanuit het centrum van Rome de bus naar Lungotevere dei Pierleoni te nemen. Vervolgens is het nog maar een klein stukje lopen.


Gids voor Tibereiland


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.582 accommodaties in de buurt van Tibereiland bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.039 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  Hotel Artemide € 123
  Hotel Artemide

  Hotel Artemide

  Via Nazionale 22, Rome
    
   4,8
   / 5, op basis van 2.234 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 5 minuten lopen van Trevifontein en Colosseum. Ook Spaanse Trappen en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

   iQ Hotel Roma € 68
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rome
     
    4,7
    / 5, op basis van 3.335 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 9 minuten lopen.

    Hotel Cosmopolita € 61
    Hotel Cosmopolita

    Hotel Cosmopolita

    Via Santa Eufemia, 5, Rome
      
     4,0
     / 5, op basis van 2.131 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via del Corso, Trevifontein en Colosseum. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 5 minuten lopen. Station Colosseo ligt op 12 minuten lopen en naar Station Cavour is het 13 minuten lopen.

     Hotel Ponte Sisto € 100
     Hotel Ponte Sisto

     Hotel Ponte Sisto

     Via Dei Pettinari, 64, Rome
       
      4,5
      / 5, op basis van 1.438 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit romantische hotel ligt in Piazza Navona, vlak bij Ponte Sisto, Palazzo Spada en Galleria Spada. Ook Palazzo Farnese en Campo de' Fiori liggen binnen 5 minuten lopen. Station Circus Maximus ligt op 24 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 26 minuten lopen.

      Hotel Monte Cenci € 109
      Hotel Monte Cenci

      Hotel Monte Cenci

      Via Monte dè Cenci, 8, Rome
        
       4,7
       / 5, op basis van 163 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Ministerie van Justitie, Colosseum en Campo de' Fiori. Ook Trevifontein en Piazza Navona liggen binnen 15 minuten lopen. Station Circus Maximus ligt op 20 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 23 minuten lopen.

       Otivm Hotel € 65
       Otivm Hotel

       Otivm Hotel

       Via D'Aracoeli, 11, Rome
         
        4,8
        / 5, op basis van 141 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Piazza Navona, vlak bij Il Gesù en Colosseum. Ook Trevifontein en Piazza Venezia liggen binnen 5 minuten lopen. Station Colosseo ligt op 16 minuten lopen en naar Station Cavour is het 17 minuten lopen.

        Albergo Del Senato € 123
        Albergo Del Senato

        Albergo Del Senato

        Piazza Della Rotonda 73, Rome
          
         4,8
         / 5, op basis van 1.261 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Rome, vlak bij Santa Maria Sopra Minerva en Pantheon. Ook Spaanse Trappen en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Barberini ligt op 16 minuten lopen en naar Station Spagna is het 17 minuten lopen.