Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Torre Guinigi

Geniet van het uitzicht over Lucca vanaf een van de beroemdste gebouwen van de stad, een middeleeuwse toren met bovenaan een tuin met eikenbomen.

De Torre Guinigi stijgt 44 meter boven Lucca uit, met bovenaan een daktuin van eeuwenoude steeneiken, en is zo een van de meest intrigerende gebouwen van de skyline van Lucca.

De rode bakstenen toren werd in de tweede helft van de 14e eeuw voor de rijke Guinigi-familie naast hun paleis opgericht, als een openbaar teken van hun rijkdom. Veel rijke families probeerden elkaar in die periode te overtreffen door aan te tonen wie de grootste en mooiste toren kon laten bouwen. De imposante torens dienden echter ook als bescherming tegen aanvallen van buitenaf, waarvan de goed bewaarde Torre Guinigi nu een van de laatste overblijvende herinneringen is.

Klim via de 230 brede stenen treden naar boven. De trap wordt naar boven toe smaller en smaller, wat het jonge kinderen en ouderen niet eenvoudig maakt. Kijk tijdens je tocht omhoog naar de vele fresco's van het trappenhuis, met verschillende scènes die de geschiedenis van Lucca - zoals de bloederige gevechten met Pisa - uitbeelden. Vele schilderijen komen met Italiaanse onderschriften, dus als je de taal begrijpt kun je meer te weten komen over wat er in elke afbeelding wordt getoond.

Zodra je boven bent aangekomen, valt je vooral de eikenbomen op, waarvan academici nu geloven dat zij symbool stonden voor wedergeboorte en kracht. Op warme dagen bieden zij bovendien deugddoende schaduw. 

Neem bovenaan de tijd om te genieten van het panoramische uitzicht over de stad. Vanaf het uitkijkpunt zie je duidelijk de oorspronkelijke elliptische vorm van het oude amfitheater van Lucca, dat nu een openbaar plein is. Breng een verrekijker meer voor een beter zicht over de daken, kerktorens en de omliggende bergen.

De Torre Guinigi bevindt zich aan de Via S. Andrea, maar is vanwege zijn unieke hoogte eenvoudig vanaf verschillende stadsdelen te ontwaren. De middeleeuwse toren is dagelijks geopend. Er geldt een entreeprijs, maar je kunt geld besparen via een combiticket, dat je tevens toegang geeft tot de Torre delle Ore.


Torre Guinigi Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Torre Guinigi

Alle 2.382 accommodaties in de buurt van Torre Guinigi bekijken
Hotel Ilaria € 76
Hotel Ilaria

Hotel Ilaria

Via Del Fosso 26, Lucca, LU
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Lucca ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Villa Bottini, Torre Guinigi en Piazza dell'Anfiteatro. Ook Basiliek van San Frediano en Kerk van San Michele in Foro liggen binnen 10 minuten lopen. Station Lucca ligt op 11 minuten lopen.

  Albergo Celide & SPA € 86
  Albergo Celide & SPA

  Albergo Celide & SPA

  Viale Giuseppe Giusti 25, Lucca, LU
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in Historisch centrum, binnen 15 minuten lopen van Muren van Lucca, Torre Guinigi en Duomo di San Martino. Ook Piazza dell'Anfiteatro en Kerk van San Michele in Foro liggen binnen 2 km afstand. Station Lucca ligt op 10 minuten lopen.

   San Luca Palace Hotel € 107
   San Luca Palace Hotel

   San Luca Palace Hotel

   Via San Paolino, 103, Lucca, LU
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Historisch centrum, binnen 10 minuten lopen van Porta Sant'Anna, Kerk van San Michele in Foro en Palazzo Pfanner. Ook Duomo di San Martino en Torre Guinigi liggen binnen 15 minuten lopen. Station Lucca ligt op 15 minuten lopen.

    Palazzo Alexander Hotel € 75
    Palazzo Alexander Hotel

    Palazzo Alexander Hotel

    Via Santa Giustina 48, Lucca, LU
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Historisch centrum, binnen 5 minuten lopen van Stadhuis van Lucca en Kerk van San Michele in Foro. Ook Palazzo Pfanner en Torre Guinigi liggen binnen 10 minuten lopen. Station Lucca ligt op 15 minuten lopen.

     L'Antica Bifore € 76
     L'Antica Bifore

     L'Antica Bifore

     Via Fillungo 5, Lucca, LU
       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Deze sportieve bed & breakfast ligt in Historisch centrum, vlak bij Torre delle Ore en Kerk van San Michele in Foro. Ook Torre Guinigi en Duomo di San Martino liggen binnen 5 minuten lopen. Station Lucca ligt op 11 minuten lopen.

      Best Western Grand Hotel Guinigi € 72
      Best Western Grand Hotel Guinigi

      Best Western Grand Hotel Guinigi

      Via Romana 1247, Lucca, LU
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel in Lucca ligt binnen 3 km afstand van Porta Elisa, Torre Guinigi en Piazza dell'Anfiteatro. Ook Kerk van San Michele in Foro en Basiliek van San Frediano liggen binnen 3 km afstand.

       Hotel A Palazzo Busdraghi, Residenza d'Epoca € 92
       Hotel A Palazzo Busdraghi, Residenza d'Epoca

       Hotel A Palazzo Busdraghi, Residenza d'Epoca

       Via Fillungo 170, Lucca, LU
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Deze romantische residentie ligt in Historisch centrum, vlak bij Foltermuseum, Romeins amfitheater van Lucca en Piazza dell'Anfiteatro. Ook Basiliek van San Frediano en Piazza Santa Maria liggen binnen 5 minuten lopen. Station Lucca ligt op 15 minuten lopen.

        Hotel San Marco € 75
        Hotel San Marco

        Hotel San Marco

        Via San Marco 368, Lucca, LU
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Lucca ligt in de buitenwijken, binnen 15 minuten lopen van Basiliek van San Frediano en Piazza dell'Anfiteatro. Ook Torre Guinigi en Palazzo Pfanner liggen binnen 2 km afstand. Station Lucca ligt op 26 minuten lopen.