Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Slot Vajdahunyad (Vajdahunyad vara)

In dit gebouw is het grootste landbouwmuseum van Europa gehuisvest. Het wordt een slot genoemd vanwege de prachtige gevel. Bovendien heeft het in plaats van een slotgracht een ijsbaan.

In tegenstelling tot kastelen van adellijke families past het Slot Vajdahunyad (Vajdahunyad vára) veel beter bij de boerenstand vanwege het landbouwmuseum dat erin is ondergebracht. Zoals veel grote gebouwen in Budapest is ook dit gebouw gebouwd voor de Hongaarse Millenniumtentoonstelling van 1896. Als je het indrukwekkende bouwwerk van de andere kant van het meer bekijkt, zie je waarom het een slot wordt genoemd.

Ook vanbinnen is het prachtig, met een marmeren trap, gebeeldhouwde pilaren, kristallen kroonluchters en gebrandschilderde ramen.

In het slot tref je het grootste landbouwmuseum van Europa aan met veel interessante tentoonstellingen. De tentoonstelling 'Geschiedenis van de Hongaarse Landbouw vanaf het Begin tot 1945' omvat informatie over landbouwactiviteiten en -gereedschap vanaf het neolithicum tot de moderne tijd. Tevens zijn er interactieve activiteiten voor kinderen georganiseerd. Andere tentoonstellingen gaan over de ontwikkeling van de veeteelt, jacht, visserij en houtvesterij in Hongarije, met gebruiksvoorwerpen en kunst waarop arbeiders en hun werk zijn afgebeeld.

Bij een andere tentoonstelling leer je over de druiventeelt en het maken van wijn. Tot aan het eind van de 19e eeuw vormde wijn de economische basis voor bijna een derde van de Hongaarse bevolking. De tentoonstelling 'Natuurlijke Waarden en Natuurbehoud' handelt over de Hongaarse inspanningen op milieugebied, van de eerste beschermde stukken grond in 1939 tot aan het werk dat is gedaan om talloze soorten te behouden. Bij 'Plantenrijk' wordt verteld over het historisch belang van planten en hun toepassing tot op heden.

Behalve de landbouwtentoonstellingen heeft het museum nog 40 andere collecties die de moeite van het bekijken waard zijn, variërend van postzegels tot schaalmodellen van voertuigen, waaronder een stoommachine en een wandelende maaier.

Het Slot Vajdahunyad bevindt zich op het eiland Széchenyi in het Stadspark (Városliget). In de zomer kun je een roeiboot huren voor een tocht op het grote meer. In de winter wordt een deel van het meer omgetoverd tot een gigantische ijsbaan. Huur schaatsen,schaats naar hartenlust op het ijs voor het sprookjesslot en neem af en toe pauze om te genieten van een glas kruidenwijn of een snack.

Om het slot te bereiken, ga je met het openbaar vervoer naar het Heldenplein. Vandaar is het 5 tot 10 minuten lopen naar het slot.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Vajdahunyad-kasteel

Alle 1.127 accommodaties in de buurt van Vajdahunyad-kasteel bekijken
Corinthia Hotel Budapest € 146
Corinthia Hotel Budapest

Corinthia Hotel Budapest

Erzsebet krt 43-49, Budapest
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt vlak bij de promenade, binnen 10 minuten lopen van Király utca, Hongaars Staatsoperahuis en Museum Huis van de Terreur. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 2 km afstand. Station Oktogon ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Vörösmarty utca is het 9 minuten lopen.

  Danubius Hotel Astoria City Center € 72
  Danubius Hotel Astoria City Center

  Danubius Hotel Astoria City Center

  Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Synagoge aan de Dohany Straat en Hongaars Nationaal Museum. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Astoria ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Ferenciek tere is het 4 minuten lopen.

   Continental Hotel Budapest € 115
   Continental Hotel Budapest

   Continental Hotel Budapest

   Dohany Utca 42-44, Budapest
     
    4.5 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 10 minuten lopen van Blaha Lujza Square en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Nationaal Museum en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Astoria is het 7 minuten lopen.

    K+K Hotel Opera Budapest € 69
    K+K Hotel Opera Budapest

    K+K Hotel Opera Budapest

    Revay Utca 24, Budapest
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Terézváros, binnen 10 minuten lopen van Hongaars Staatsoperahuis, Sint-Stefanusbasiliek en Museum Huis van de Terreur. Ook Szechenyi-kettingbrug en Synagoge aan de Dohany Straat liggen binnen 15 minuten lopen. Station Opera ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Bajcsy-Zsilinszky út is het 5 minuten lopen.

     Novum Hotel Golden Park Budapest € 47
     Novum Hotel Golden Park Budapest

     Novum Hotel Golden Park Budapest

     Baross tér 10, Budapest
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Józsefváros, binnen 10 minuten lopen van Erkel-theater en Arena Plaza Shopping Mall. Ook Museum Huis van de Terreur en Synagoge aan de Dohany Straat liggen binnen 2 km afstand. Station Keleti ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Oost is het 2 minuten lopen.

      Kempinski Hotel Corvinus Budapest € 161
      Kempinski Hotel Corvinus Budapest

      Kempinski Hotel Corvinus Budapest

      Erzsébet Tér 7-8, Budapest
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in het zakendistrict, binnen 10 minuten lopen van Vorosmarty-plein, Sint-Stefanusbasiliek en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Szechenyi-kettingbrug en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Deák Ferenc tér en Station Vörösmarty tér liggen op 5 minuten lopen.

       New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection € 155
       New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection

       New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection

       Erzsebet Korut 9-11, Budapest
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 15 minuten lopen van Blaha Lujza Square, Synagoge aan de Dohany Straat en Museum Huis van de Terreur. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 2 km afstand. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Rákóczi tér is het 9 minuten lopen.

        Mirage Medic Hotel € 91
        Mirage Medic Hotel

        Mirage Medic Hotel

        Dózsa György út 88, Budapest
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Heldenplein, Vajdahunyad-kasteel en Thermale baden van Széchenyi. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Sint-Stefanusbasiliek liggen binnen 3 km afstand. Station Hősök tere ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Bajza utca is het 7 minuten lopen.