Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Slot Vajdahunyad (Vajdahunyad vara)

In dit gebouw is het grootste landbouwmuseum van Europa gehuisvest. Het wordt een slot genoemd vanwege de prachtige gevel. Bovendien heeft het in plaats van een slotgracht een ijsbaan.

In tegenstelling tot kastelen van adellijke families past het Slot Vajdahunyad (Vajdahunyad vára) veel beter bij de boerenstand vanwege het landbouwmuseum dat erin is ondergebracht. Zoals veel grote gebouwen in Budapest is ook dit gebouw gebouwd voor de Hongaarse Millenniumtentoonstelling van 1896. Als je het indrukwekkende bouwwerk van de andere kant van het meer bekijkt, zie je waarom het een slot wordt genoemd.

Ook vanbinnen is het prachtig, met een marmeren trap, gebeeldhouwde pilaren, kristallen kroonluchters en gebrandschilderde ramen.

In het slot tref je het grootste landbouwmuseum van Europa aan met veel interessante tentoonstellingen. De tentoonstelling 'Geschiedenis van de Hongaarse Landbouw vanaf het Begin tot 1945' omvat informatie over landbouwactiviteiten en -gereedschap vanaf het neolithicum tot de moderne tijd. Tevens zijn er interactieve activiteiten voor kinderen georganiseerd. Andere tentoonstellingen gaan over de ontwikkeling van de veeteelt, jacht, visserij en houtvesterij in Hongarije, met gebruiksvoorwerpen en kunst waarop arbeiders en hun werk zijn afgebeeld.

Bij een andere tentoonstelling leer je over de druiventeelt en het maken van wijn. Tot aan het eind van de 19e eeuw vormde wijn de economische basis voor bijna een derde van de Hongaarse bevolking. De tentoonstelling 'Natuurlijke Waarden en Natuurbehoud' handelt over de Hongaarse inspanningen op milieugebied, van de eerste beschermde stukken grond in 1939 tot aan het werk dat is gedaan om talloze soorten te behouden. Bij 'Plantenrijk' wordt verteld over het historisch belang van planten en hun toepassing tot op heden.

Behalve de landbouwtentoonstellingen heeft het museum nog 40 andere collecties die de moeite van het bekijken waard zijn, variërend van postzegels tot schaalmodellen van voertuigen, waaronder een stoommachine en een wandelende maaier.

Het Slot Vajdahunyad bevindt zich op het eiland Széchenyi in het Stadspark (Városliget). In de zomer kun je een roeiboot huren voor een tocht op het grote meer. In de winter wordt een deel van het meer omgetoverd tot een gigantische ijsbaan. Huur schaatsen,schaats naar hartenlust op het ijs voor het sprookjesslot en neem af en toe pauze om te genieten van een glas kruidenwijn of een snack.

Om het slot te bereiken, ga je met het openbaar vervoer naar het Heldenplein. Vandaar is het 5 tot 10 minuten lopen naar het slot.


Vajdahunyad-kasteel Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Vajdahunyad-kasteel

Alle 1.647 accommodaties in de buurt van Vajdahunyad-kasteel bekijken
Eurostars Danube Budapest
Eurostars Danube Budapest

Eurostars Danube Budapest

Asboth 9, Budapest
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 15 minuten lopen van Sint-Stefanusbasiliek en Szechenyi-kettingbrug. Ook Parlementsgebouw en Buda-kasteel liggen binnen 3 km afstand. Station Deák Ferenc tér ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Bajcsy-Zsilinszky út is het 5 minuten lopen.

  Novotel Budapest Centrum € 94
  Novotel Budapest Centrum

  Novotel Budapest Centrum

  Rákóczi út 43-45, Budapest
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Népszínház negyed, binnen 15 minuten lopen van Blaha Lujza Square en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Sint-Stefanusbasiliek liggen binnen 2 km afstand. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Rákóczi tér is het 8 minuten lopen.

   Mirage Medic Hotel € 113
   Mirage Medic Hotel

   Mirage Medic Hotel

   Dózsa György út 88, Budapest
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in de historische wijk, binnen 3 km afstand van Heldenplein, Hongaars Staatsoperahuis en Sint-Stefanusbasiliek. Ook Parlementsgebouw en Szechenyi-kettingbrug liggen binnen 5 km afstand. Station Hősök tere ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Bajza utca is het 7 minuten lopen.

    Corinthia Budapest € 225
    Corinthia Budapest

    Corinthia Budapest

    Erzsebet krt 43-49, Budapest
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in de uitgaansbuurt, binnen 10 minuten lopen van Király utca, Hongaars Staatsoperahuis en Museum Huis van de Terreur. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Heldenplein liggen binnen 2 km afstand. Station Oktogon ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Vörösmarty utca is het 8 minuten lopen.

     Mamaison Hotel Andrassy Budapest € 92
     Mamaison Hotel Andrassy Budapest

     Mamaison Hotel Andrassy Budapest

     Munkacsy Mihaly utca 5-7, Budapest
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit romantische hotel ligt in Terézváros, binnen 15 minuten lopen van Heldenplein, Thermale baden van Széchenyi en Museum Huis van de Terreur. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Sint-Stefanusbasiliek liggen binnen 3 km afstand. Station Bajza utca en Station Hősök tere liggen op 5 minuten lopen.

      Hotel Nemzeti Budapest – MGallery € 119
      Hotel Nemzeti Budapest – MGallery

      Hotel Nemzeti Budapest – MGallery

      Jozsef 4, Budapest
        
       4.5 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Józsefváros, binnen 15 minuten lopen van Blaha Lujza Square, Synagoge aan de Dohany Straat en Hongaars Nationaal Museum. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Sint-Stefanusbasiliek liggen binnen 2 km afstand. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Rákóczi tér is het 5 minuten lopen.

       Baroque Hostel € 30
       Baroque Hostel

       Baroque Hostel

       Dózsa György út 80./ kertkapu bejárat, Budapest
         
        2.0 van 5.0 Sterren

        Dit hostel ligt in Erzsébetváros, binnen 15 minuten lopen van Heldenplein en Thermale baden van Széchenyi. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Sint-Stefanusbasiliek liggen binnen 3 km afstand. Station Hősök tere ligt op 7 minuten lopen en naar Station Bajza utca is het 12 minuten lopen.

        ibis Budapest Heroes Square € 62
        ibis Budapest Heroes Square

        ibis Budapest Heroes Square

        Dozsa Gyorgy Ut 106, Budapest
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Terézváros, binnen 5 minuten lopen van Museo de Bellas Artes en Heldenplein. Ook Thermale baden van Széchenyi en Museum Huis van de Terreur liggen binnen 2 km afstand. Station Hősök tere ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Széchenyi fürdö is het 8 minuten lopen.