Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Slot Vajdahunyad (Vajdahunyad vara)

In dit gebouw is het grootste landbouwmuseum van Europa gehuisvest. Het wordt een slot genoemd vanwege de prachtige gevel. Bovendien heeft het in plaats van een slotgracht een ijsbaan.

In tegenstelling tot kastelen van adellijke families past het Slot Vajdahunyad (Vajdahunyad vára) veel beter bij de boerenstand vanwege het landbouwmuseum dat erin is ondergebracht. Zoals veel grote gebouwen in Budapest is ook dit gebouw gebouwd voor de Hongaarse Millenniumtentoonstelling van 1896. Als je het indrukwekkende bouwwerk van de andere kant van het meer bekijkt, zie je waarom het een slot wordt genoemd.

Ook vanbinnen is het prachtig, met een marmeren trap, gebeeldhouwde pilaren, kristallen kroonluchters en gebrandschilderde ramen.

In het slot tref je het grootste landbouwmuseum van Europa aan met veel interessante tentoonstellingen. De tentoonstelling 'Geschiedenis van de Hongaarse Landbouw vanaf het Begin tot 1945' omvat informatie over landbouwactiviteiten en -gereedschap vanaf het neolithicum tot de moderne tijd. Tevens zijn er interactieve activiteiten voor kinderen georganiseerd. Andere tentoonstellingen gaan over de ontwikkeling van de veeteelt, jacht, visserij en houtvesterij in Hongarije, met gebruiksvoorwerpen en kunst waarop arbeiders en hun werk zijn afgebeeld.

Bij een andere tentoonstelling leer je over de druiventeelt en het maken van wijn. Tot aan het eind van de 19e eeuw vormde wijn de economische basis voor bijna een derde van de Hongaarse bevolking. De tentoonstelling 'Natuurlijke Waarden en Natuurbehoud' handelt over de Hongaarse inspanningen op milieugebied, van de eerste beschermde stukken grond in 1939 tot aan het werk dat is gedaan om talloze soorten te behouden. Bij 'Plantenrijk' wordt verteld over het historisch belang van planten en hun toepassing tot op heden.

Behalve de landbouwtentoonstellingen heeft het museum nog 40 andere collecties die de moeite van het bekijken waard zijn, variërend van postzegels tot schaalmodellen van voertuigen, waaronder een stoommachine en een wandelende maaier.

Het Slot Vajdahunyad bevindt zich op het eiland Széchenyi in het Stadspark (Városliget). In de zomer kun je een roeiboot huren voor een tocht op het grote meer. In de winter wordt een deel van het meer omgetoverd tot een gigantische ijsbaan. Huur schaatsen,schaats naar hartenlust op het ijs voor het sprookjesslot en neem af en toe pauze om te genieten van een glas kruidenwijn of een snack.

Om het slot te bereiken, ga je met het openbaar vervoer naar het Heldenplein. Vandaar is het 5 tot 10 minuten lopen naar het slot.


Vajdahunyad-kasteel Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Vajdahunyad-kasteel

Alle 1.537 accommodaties in de buurt van Vajdahunyad-kasteel bekijken
Continental Hotel Budapest € 82
Continental Hotel Budapest

Continental Hotel Budapest

Dohany Utca 42-44, Budapest
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 10 minuten lopen van Blaha Lujza Square en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 15 minuten lopen. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Astoria is het 7 minuten lopen.

  Corinthia Budapest € 122
  Corinthia Budapest

  Corinthia Budapest

  Erzsebet krt 43-49, Budapest
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in de uitgaansbuurt, binnen 10 minuten lopen van Király utca, Hongaars Staatsoperahuis en Museum Huis van de Terreur. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 2 km afstand. Station Oktogon ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Vörösmarty utca is het 8 minuten lopen.

   Hotel Golden Park Budapest € 37
   Hotel Golden Park Budapest

   Hotel Golden Park Budapest

   Baross tér 10, Budapest
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Józsefváros, binnen 2 km afstand van Erkel-theater, Museum Huis van de Terreur en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Heldenplein en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 3 km afstand. Station Keleti en Station Oost liggen op 2 minuten lopen.

    Mirage Medic Hotel € 72
    Mirage Medic Hotel

    Mirage Medic Hotel

    Dózsa György út 88, Budapest
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in de historische wijk, binnen 3 km afstand van Heldenplein, Hongaars Staatsoperahuis en Sint-Stefanusbasiliek. Ook Parlementsgebouw en Szechenyi-kettingbrug liggen binnen 5 km afstand. Station Hősök tere ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Bajza utca is het 7 minuten lopen.

     Baroque Hostel € 19
     Baroque Hostel

     Baroque Hostel

     Dózsa György út 80./ kertkapu bejárat, Budapest
       
      2.0 van 5.0 Sterren

      Dit hostel ligt in Erzsébetváros, binnen 15 minuten lopen van Heldenplein, Vajdahunyad-kasteel en Thermale baden van Széchenyi. Ook Arena Plaza Shopping Mall en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 3 km afstand. Station Hősök tere ligt op 7 minuten lopen en naar Station Bajza utca is het 12 minuten lopen.

      ibis Budapest Heroes Square € 42
      ibis Budapest Heroes Square

      ibis Budapest Heroes Square

      Dozsa Gyorgy Ut 106, Budapest
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Terézváros, binnen 5 minuten lopen van Museo de Bellas Artes en Heldenplein. Ook Vajdahunyad-kasteel en Thermale baden van Széchenyi liggen binnen 10 minuten lopen. Station Hősök tere ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Széchenyi fürdö is het 8 minuten lopen.

       Hotel Benczur € 45
       Hotel Benczur

       Hotel Benczur

       Benczur str.35, Budapest
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Terézváros, binnen 15 minuten lopen van Heldenplein en Vajdahunyad-kasteel. Ook Holnemvolt Vár en Sint-Stefanusbasiliek liggen binnen 3 km afstand. Station Hősök tere ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Bajza utca is het 5 minuten lopen.

        Park&Art Mini Boutique Hotel € 44
        Park&Art Mini Boutique Hotel

        Park&Art Mini Boutique Hotel

        Dózsa György út 80., Budapest
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Deze bed & breakfast ligt in Erzsébetváros, binnen 15 minuten lopen van Heldenplein en Thermale baden van Széchenyi. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Sint-Stefanusbasiliek liggen binnen 3 km afstand. Station Hősök tere ligt op 7 minuten lopen en naar Station Bajza utca is het 12 minuten lopen.