Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Vaticaan

Vergeet het Louvre, het New York Met of de Hermitage, want enkele van de beste kunstcollecties ter wereld vind je in de Vaticaanse Musea.

De adembenemende Vaticaanse Musea bevatten misschien wel de grootste collectie tentoongestelde stukken ter wereld, die variëren van meesterwerken uit de renaissance tot oude Romeinse overblijfselen.

De collectie van de Vaticaanse Musea werd door paus Julius II begonnen in 1506 (hetzelfde jaar dat ook de bouw van de Sint-Pieter een aanvang nam) om de meesterwerken tentoon te stellen die de rooms-katholieke kerk in de voorgaande eeuwen had verzameld. Deze werken, waaronder schilderijen, beelden en historische voorwerpen, trekken nu meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar.

De collectie van de Vaticaanse Musea bestaat uit vele afzonderlijke, kleinere collecties, elk met spectaculaire kunstwerken. Een paar hoogtepunten verdienen echter met name prioriteit. De kunstgalerie Pinacoteca Vaticana bevat beroemde schilderijen en altaarstukken van oude meesters zoals Giotto, Rafaël en da Vinci, alsook het beroemde De graflegging van Christus van Caravaggio. In het Museo Pio-Clementino vind je Grieks en Romeins beeldhouwwerk. Tevens zijn er uitgebreide collecties oude Egyptische voorwerpen, moderne religieuze kunst en decoratieve Italiaanse kaarten uit verschillende eeuwen.

Het meest opvallende is een serie kamers die gewijd is aan de renaissancemeester Rafaël. Deze kamers waren oorspronkelijk bedoeld als appartement voor paus Julius II, maar zijn nu een schrijn voor deze grote kunstenaar. De vier kamers bevatten enkele van Rafaëls beste bewaard gebleven fresco's en andere werken, waaronder De Atheense school, Adam en Eva en De Parnassus.

De beroemdste kamer van de Vaticaanse Musea bevindt zich echter niet in de museumcollectie zelf, maar op de route ernaartoe. De Sixtijnse Kapel is ontworpen en beschilderd door de beste groep interieurontwerpers die de wereld ooit heeft gekend. De muren zijn bedekt met verbazingwekkende fresco's van Pietro Perugino, Sandro Botticelli, Cosimo Rosselli en andere grote kunstenaars uit de renaissance, en het plafond bevat wat wordt beschouwd als het grootste werk van Michelangelo, De schepping van Adam en Eva.

Het Vaticaans Museum bevindt zich in het centrum van Rome en is van maandag tot zaterdag geopend en tevens op elke laatste zondag van de maand, wanneer de toegang gratis is. Het museum is op een aantal feestdagen in het jaar gesloten. Kijk voor meer informatie op de website van het museum.

Je kunt er vanuit het stadscentrum naartoe wandelen. Steek voor de kortste route de Tiber over en volg de Villa della Conciliazione. Het metrostation Ottaviano ligt op een klein stukje lopen, aan de Via Ottaviano.


Gids voor Vaticaanse Musea


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.557 accommodaties in de buurt van Vaticaanse Musea bekijken
Grand Hotel Olympic € 39
Grand Hotel Olympic

Grand Hotel Olympic

Via Properzio 2/a, Rome
   
  3,5
  / 5, op basis van 476 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Vaticaan, binnen 15 minuten lopen van Engelenburcht (Castel Sant'Angelo), Sint-Pietersbasiliek en Vaticaanse Musea. Ook Spaanse Trappen en Trevifontein liggen binnen 2 km afstand. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op 7 minuten lopen en naar Station Lepanto is het 13 minuten lopen.

  Hotel Quirinale € 65
  Hotel Quirinale

  Hotel Quirinale

  Via Nazionale 7, Rome
    
   4,2
   / 5, op basis van 3.025 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

   Best Western Plus Hotel Spring House € 69
   Best Western Plus Hotel Spring House

   Best Western Plus Hotel Spring House

   Via Mocenigo 7, Rome
     
    4,3
    / 5, op basis van 1.449 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het stadscentrum, binnen 2 km afstand van Monte Mario, Sint-Pietersbasiliek en Spaanse Trappen. Ook Vaticaanse Musea en Engelenburcht (Castel Sant'Angelo) liggen binnen 2 km afstand. Station Cipro ligt op 6 minuten lopen en naar Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani is het 7 minuten lopen.

    Grand Hotel Tiberio € 54
    Grand Hotel Tiberio

    Grand Hotel Tiberio

    Via Lattanzio 51, Rome
      
     4,0
     / 5, op basis van 1.823 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit romantische hotel ligt in Vaticaan, Rome.

     Vaticaanse Musea (1,3 km) • Sint-Pietersbasiliek (1,8 km) • Sixtijnse Kapel (1,6 km) • Engelenburcht (Castel Sant'Angelo) (2,5 km) • MAXXI Museo nazionale delle arti del XXI secolo (2,8 km) Station Rome Appiano ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Cipro is het 13 minuten lopen.

     Relais Vatican View € 53
     Relais Vatican View

     Relais Vatican View

     Via del Mascherino 34, Rome
       
      4,5
      / 5, op basis van 523 beoordelingen
      0.0 van 5.0

      Dit pension ligt in Vaticaan, binnen 10 minuten lopen van Sint-Pietersplein, Sint-Pietersbasiliek en Engelenburcht (Castel Sant'Angelo). Ook Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel liggen binnen 15 minuten lopen. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op 9 minuten lopen en naar Station Lepanto is het 19 minuten lopen.

      Hotel Museum € 40
      Hotel Museum

      Hotel Museum

      Via Tunisi 8, Rome
        
       4,1
       / 5, op basis van 124 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Vaticaan, binnen 2 km afstand van Monte Mario, Sint-Pietersbasiliek en Spaanse Trappen. Ook Vaticaanse Musea en Engelenburcht (Castel Sant'Angelo) liggen binnen 2 km afstand. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op 6 minuten lopen en naar Station Cipro is het 8 minuten lopen.

       Starhotels Michelangelo € 86
       Starhotels Michelangelo

       Starhotels Michelangelo

       Via Della Stazione Di San Pietro 14, Rome
         
        4,4
        / 5, op basis van 3.539 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Vaticaan, binnen 10 minuten lopen van Sint-Pietersplein en Sint-Pietersbasiliek. Ook Spaanse Trappen en Sixtijnse Kapel liggen binnen 2 km afstand. Station Rome S. Pietro en Station Rome San Pietro liggen op 5 minuten lopen.

        Hotel Alimandi Vaticano € 95
        Hotel Alimandi Vaticano

        Hotel Alimandi Vaticano

        Viale Vaticano, 99, Rome
          
         4,6
         / 5, op basis van 352 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Vaticaan, binnen 2 km afstand van Monte Mario, Sint-Pietersbasiliek en Spaanse Trappen. Ook Vaticaanse Musea en Engelenburcht (Castel Sant'Angelo) liggen binnen 2 km afstand. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op 7 minuten lopen en naar Station Cipro is het 8 minuten lopen.