Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Vissersbastion - Halászbástya

Geniet vanaf dit fascinerende neogotische bordes boven op de Burchtheuvel van geweldige uitzichten over de Donau en het oostelijk deel van Budapest.

Het Vissersbastion is een unieke uitkijkplek die net zo spectaculair is als het uitzicht dat het biedt. Deze vesting met witte torentjes staat boven op de Burchtheuvel en kijkt uit over de Donau en de oostelijke helft van Budapest. Neem je camera mee naar dit indrukwekkende uitkijkpunt en neem bij zonsondergang foto's van de lichtjes in de stad.

Het bastion bestaat uit een groot terras dat een combinatie is van neogotische en neoromaanse stijlen. Wandel over het terras en bekijk de complexe elementen zoals de zeven torens die de Hongaarse stammen uit de 9e eeuw voorstellen.

Bekijk het monument voor Stefanus I van Hongarije. Deze heilige koning is gezeten op een paard en eronder worden verschillende fasen uit het leven van de vorst afgebeeld.

Daal de trap af en volg de wandelpaden rond deze magische plek. Zie hoe bomen oprijzen aan de zijkanten van het terras, dat naadloos overgaat in de berg.

Ga naar binnen bij de Sint-Michaëlskapel, een middeleeuwse kapel die werd ontdekt tijdens de bouw van het Vissersbastion. Bezoek de nabijgelegen 14e-eeuwse gotische Matthiaskerk, een van de grootste en belangrijkste bouwwerken van het middeleeuwse Hongaarse koninkrijk. Vergaap je aan de tentoonstellingen in het Museum voor Kerkelijke Kunst, waar je de artistieke kant van het religieuze verleden van Hongarije kunt zien. De collectie in dit museum bestaat onder meer uit middeleeuwse steengravures en heilige relieken.

Kom alles te weten over de geschiedenis van dit bouwkundige meesterwerk, dat aan het eind van de 19e eeuw werd gebouwd door Frigyes Schulek. Nadat het gebouw zwaar was beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd het gerestaureerd door de zoon van de oorspronkelijke architect.

De bordessen en andere vele onderdelen van het gebouw zijn altijd geopend en de rest van het Vissersbastion is overdag geopend. Schuil op regenachtige dagen in de zuilengang. In de zomer geldt er een lage toegangsprijs, maar in de winter hoef je niets te betalen.

Het Vissersbastion ligt op korte loopafstand van de Donau in het centrum van Budapest. Wandel vanaf de Burcht van Buda 1 kilometer naar het noorden om bij het uitkijkpunt op het terras te komen. Ga ernaartoe via de metro naar Batthhyány Tér. Bezienswaardigheden in de buurt zijn onder meer het Sándorpaleis en de Kettingbrug.


Vissersbastion Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Vissersbastion

Alle 1.635 accommodaties in de buurt van Vissersbastion bekijken
Hotel Clark Budapest- Adults Only € 165
Hotel Clark Budapest- Adults Only

Hotel Clark Budapest- Adults Only

Clark Ádám tér 1., Budapest
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Kasteelheuvel, vlak bij Adam Clarkplein en Kabelbaan van Burchtheuvel Budapest. Ook Szechenyi-kettingbrug en Buda-kasteel liggen binnen 10 minuten lopen. Station Batthyány tér ligt op 12 minuten lopen en naar Station Vörösmarty tér is het 14 minuten lopen.

  Prestige Hotel Budapest
  Prestige Hotel Budapest

  Prestige Hotel Budapest

  Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Danube Palace en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Parlementsgebouw liggen binnen 15 minuten lopen. Station Arany János utca ligt op 8 minuten lopen en naar Station Kossuth Lajos tér is het 8 minuten lopen.

   Eurostars Danube Budapest
   Eurostars Danube Budapest

   Eurostars Danube Budapest

   Asboth 9, Budapest
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 15 minuten lopen van Sint-Stefanusbasiliek en Szechenyi-kettingbrug. Ook Parlementsgebouw en Buda-kasteel liggen binnen 3 km afstand. Station Deák Ferenc tér ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Bajcsy-Zsilinszky út is het 5 minuten lopen.

    Hilton Budapest
    Hilton Budapest

    Hilton Budapest

    Hess A Ter 1-3, Budapest
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Kasteelheuvel, vlak bij Drie-eenheidplein en Vissersbastion. Ook Buda-kasteel en Kabelbaan van Burchtheuvel Budapest liggen binnen 15 minuten lopen. Station Batthyány tér ligt op 10 minuten lopen en naar Station Szell Kalman Square is het 12 minuten lopen.

     Iberostar Grand Budapest € 206
     Iberostar Grand Budapest

     Iberostar Grand Budapest

     Oktober 6. utca 26, Budapest
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Standbeeld van Ronald Reagan en Sint-Stefanusbasiliek. Ook Szechenyi-kettingbrug en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 10 minuten lopen. Station Arany János utca ligt op 5 minuten lopen en naar Station Kossuth Lajos tér is het 6 minuten lopen.

      InterContinental Budapest € 187
      InterContinental Budapest

      InterContinental Budapest

      Apaczai Csere Janos 12-14, Budapest
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in binnenstad, vlak bij Las Vegas Casino en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Vörösmarty tér ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Bajcsy-Zsilinszky út is het 8 minuten lopen.

       Four Seasons Gresham Palace € 518
       Four Seasons Gresham Palace

       Four Seasons Gresham Palace

       Széchenyi István tér 5-6, Budapest
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in binnenstad, vlak bij Danube Palace en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Parlementsgebouw liggen binnen 15 minuten lopen. Station Vörösmarty tér ligt op 6 minuten lopen en naar Station Bajcsy-Zsilinszky út is het 9 minuten lopen.

        art'otel budapest, by Park Plaza € 139
        art'otel budapest, by Park Plaza

        art'otel budapest, by Park Plaza

        Bem Rakpart 16-19, Budapest
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Kasteelheuvel, binnen 10 minuten lopen van Adam Clarkplein, Vissersbastion en Kabelbaan van Burchtheuvel Budapest. Ook Szechenyi-kettingbrug en Buda-kasteel liggen binnen 15 minuten lopen. Station Batthyány tér ligt op 6 minuten lopen en naar Station Vörösmarty tér is het 19 minuten lopen.