Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Vissersbastion - Halászbástya

Geniet vanaf dit fascinerende neogotische bordes boven op de Burchtheuvel van geweldige uitzichten over de Donau en het oostelijk deel van Budapest.

Het Vissersbastion is een unieke uitkijkplek die net zo spectaculair is als het uitzicht dat het biedt. Deze vesting met witte torentjes staat boven op de Burchtheuvel en kijkt uit over de Donau en de oostelijke helft van Budapest. Neem je camera mee naar dit indrukwekkende uitkijkpunt en neem bij zonsondergang foto's van de lichtjes in de stad.

Het bastion bestaat uit een groot terras dat een combinatie is van neogotische en neoromaanse stijlen. Wandel over het terras en bekijk de complexe elementen zoals de zeven torens die de Hongaarse stammen uit de 9e eeuw voorstellen.

Bekijk het monument voor Stefanus I van Hongarije. Deze heilige koning is gezeten op een paard en eronder worden verschillende fasen uit het leven van de vorst afgebeeld.

Daal de trap af en volg de wandelpaden rond deze magische plek. Zie hoe bomen oprijzen aan de zijkanten van het terras, dat naadloos overgaat in de berg.

Ga naar binnen bij de Sint-Michaëlskapel, een middeleeuwse kapel die werd ontdekt tijdens de bouw van het Vissersbastion. Bezoek de nabijgelegen 14e-eeuwse gotische Matthiaskerk, een van de grootste en belangrijkste bouwwerken van het middeleeuwse Hongaarse koninkrijk. Vergaap je aan de tentoonstellingen in het Museum voor Kerkelijke Kunst, waar je de artistieke kant van het religieuze verleden van Hongarije kunt zien. De collectie in dit museum bestaat onder meer uit middeleeuwse steengravures en heilige relieken.

Kom alles te weten over de geschiedenis van dit bouwkundige meesterwerk, dat aan het eind van de 19e eeuw werd gebouwd door Frigyes Schulek. Nadat het gebouw zwaar was beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd het gerestaureerd door de zoon van de oorspronkelijke architect.

De bordessen en andere vele onderdelen van het gebouw zijn altijd geopend en de rest van het Vissersbastion is overdag geopend. Schuil op regenachtige dagen in de zuilengang. In de zomer geldt er een lage toegangsprijs, maar in de winter hoef je niets te betalen.

Het Vissersbastion ligt op korte loopafstand van de Donau in het centrum van Budapest. Wandel vanaf de Burcht van Buda 1 kilometer naar het noorden om bij het uitkijkpunt op het terras te komen. Ga ernaartoe via de metro naar Batthhyány Tér. Bezienswaardigheden in de buurt zijn onder meer het Sándorpaleis en de Kettingbrug.


Vissersbastion Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Vissersbastion

Alle 1.660 accommodaties in de buurt van Vissersbastion bekijken
Kempinski Hotel Corvinus Budapest € 181
Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Erzsébet Tér 7-8, Budapest
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in het zakendistrict, binnen 10 minuten lopen van Vorosmarty-plein, Sint-Stefanusbasiliek en Szechenyi-kettingbrug. Ook Synagoge aan de Dohany Straat en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 10 minuten lopen. Station Vörösmarty tér ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Deák Ferenc tér is het 3 minuten lopen.

  Corinthia Budapest € 175
  Corinthia Budapest

  Corinthia Budapest

  Erzsebet krt 43-49, Budapest
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in de uitgaansbuurt, binnen 10 minuten lopen van Király utca, Hongaars Staatsoperahuis en Museum Huis van de Terreur. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 2 km afstand. Station Oktogon ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Vörösmarty utca is het 8 minuten lopen.

   Iberostar Grand Budapest € 140
   Iberostar Grand Budapest

   Iberostar Grand Budapest

   Oktober 6. utca 26, Budapest
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Standbeeld van Ronald Reagan en Sint-Stefanusbasiliek. Ook Szechenyi-kettingbrug en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 10 minuten lopen. Station Arany János utca ligt op 5 minuten lopen en naar Station Kossuth Lajos tér is het 6 minuten lopen.

    Danubius Hotel Astoria City Center € 67
    Danubius Hotel Astoria City Center

    Danubius Hotel Astoria City Center

    Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Synagoge aan de Dohany Straat en Hongaars Nationaal Museum. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Astoria ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Ferenciek tere is het 4 minuten lopen.

     D8 Hotel € 86
     D8 Hotel

     D8 Hotel

     Dorottya u. 8., Budapest
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Las Vegas Casino en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Vörösmarty tér ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Deák Ferenc tér is het 7 minuten lopen.

      Hilton Budapest € 130
      Hilton Budapest

      Hilton Budapest

      Hess A Ter 1-3, Budapest
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Kasteelheuvel, vlak bij Drie-eenheidplein en Vissersbastion. Ook Buda-kasteel en Kabelbaan van Burchtheuvel Budapest liggen binnen 15 minuten lopen. Station Batthyány tér ligt op 10 minuten lopen en naar Station Szell Kalman Square is het 12 minuten lopen.

       Continental Hotel Budapest € 103
       Continental Hotel Budapest

       Continental Hotel Budapest

       Dohany Utca 42-44, Budapest
         
        4.5 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 10 minuten lopen van Blaha Lujza Square en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Nationaal Museum en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Astoria is het 7 minuten lopen.

        Prestige Hotel Budapest € 125
        Prestige Hotel Budapest

        Prestige Hotel Budapest

        Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Danube Palace en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Parlementsgebouw liggen binnen 15 minuten lopen. Station Arany János utca ligt op 8 minuten lopen en naar Station Kossuth Lajos tér is het 8 minuten lopen.