Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Wangfujing

Koop de laatste mode of goedkope souvenirs en proef van de lokale keuken in deze bruisende straat die alleen voor voetgangers is bestemd en die een van meest populaire winkelgebieden vormt.

Wangfujing is al eeuwenlang een centrum van commerciële activiteiten in Peking. Tegenwoordig is de straat erg populair bij liefhebbers van shoppen en toeristen die hier massaal naartoe komen op zoek naar koopjes en unieke kleding. Deze drukke commerciële straat heeft banken, bars, restaurants en cafés, die allemaal volop rustplaatsen bieden.

Kom overdag en bezoek het enorme aantal winkels, dat varieert van moderne winkelcentra tot historische winkeltjes met ouderwetse gevels. Pas de topkwaliteitshoeden in de bekende hoedenwinkel Sheng Xifu, die in 1911 werd opgericht. Maak kennis met de Chinese theecultuur door brouwsels in het theehuis Wu Yu Tai te proeven. Dit beroemde theehuis bestaat al meer dan een eeuw. Andere koopwaar varieert van zijden borduurwerk en luxe merkaccessoires tot eetstokjes en Chinese oefenballen.

's Avonds ruik je vanuit de zijstraatjes heerlijke geuren van eetkraampjes en komt het gebied tot leven. Winkels zijn verlicht in neonkleuren en gasten verzamelen zich in de nabijgelegen restaurants om pekingeend te eten. Als je naar het noordeinde van de straat loopt, vind je een rij eetkraampjes van straatverkopers in de Wangfujing-snackstraat. Avontuurlijke eters kunnen schorpioenspies, kebabs van insecten, zeester en zelfs slang proberen. Als je iets minder exotisch wilt eten, bestel je een van de standaardgerechten, zoals heerlijke noedels en ijs. Vergeet niet dat afdingen bij de cultuur van China hoort. Dus je moet niet zomaar de prijs betalen die in eerste instantie wordt gevraagd.

Loop na het eten naar de nabijgelegen Sint-Jozefkerk, die ook bekend staat als de Wangfujing-kerk. Deze neoromaanse kerk haalt je even helemaal weg uit de drukke winkelcentra die het straatbeeld bepalen. Het is de moeite waard om te wachten tot het donker is voor een bezoek aan de kerk als deze wordt verlicht door een gouden gloed van licht. 's Avonds ontstaat een feestelijke sfeer rond de kathedraal als de plaatselijke bevolking naar het plein aan de voorkant komt om te dansen.

Om bij Wangfujing te komen neem je een taxi of de metro naar Wangfujing Station.


Wangfujing Street Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Wangfujing Street

Alle 1.218 accommodaties in de buurt van Wangfujing Street bekijken
Grand Hyatt Beijing € 147
Grand Hyatt Beijing

Grand Hyatt Beijing

1 East Chang An Avenue, Beijing, Beijing
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Dongdan, binnen 5 minuten lopen van Oriental Plaza en Wangfujing Street. Ook National Museum of China en Tiananmenplein liggen binnen 15 minuten lopen. Station Wangfujing ligt op 6 minuten lopen en naar Station Dengshikou is het 14 minuten lopen.

  Waldorf Astoria Beijing
  Waldorf Astoria Beijing

  Waldorf Astoria Beijing

  5-15 Jinyu Hutong, Wangfujing, Dongcheng District, Beijing, Beijing
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Dongdan, binnen 2 km afstand van Wangfujing Street, Forbidden City en Verboden Stad. Ook Poort van de Hemelse Vrede en Tiananmenplein liggen binnen 3 km afstand. Station Dengshikou ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Dongsi is het 13 minuten lopen.

   Sheke Boyuan Hotel
   Sheke Boyuan Hotel

   Sheke Boyuan Hotel

   No.27 Wangfujing Street, Beijing, Beijing
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Dongdan, binnen 2 km afstand van Donghuamen-avondmarkt, Wangfujing Street en Forbidden City. Ook Tiananmenplein en Verboden Stad liggen binnen 3 km afstand. Station Dengshikou ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Dongsi is het 10 minuten lopen.

    Ywca Garden
    Ywca Garden

    Ywca Garden

    Wangfujing Street, Beijing, PEK
      
     2.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Dongdan, binnen 2 km afstand van Donghuamen-avondmarkt, Wangfujing Street en Forbidden City. Ook Tiananmenplein en Verboden Stad liggen binnen 3 km afstand. Station Dengshikou ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Dongsi is het 9 minuten lopen.

     The Peninsula Beijing € 235
     The Peninsula Beijing

     The Peninsula Beijing

     8 Jinyu Hutong, DongDan, Dongcheng Qu, Beijing, Beijing
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Dongdan, binnen 2 km afstand van Donghuamen-avondmarkt, Wangfujing Street en Forbidden City. Ook Tiananmenplein en Verboden Stad liggen binnen 2 km afstand. Station Dengshikou ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Dongsi is het 13 minuten lopen.

      Novotel Beijing Peace € 70
      Novotel Beijing Peace

      Novotel Beijing Peace

      No 3 Jinyu Hutong, Beijing, Beijing
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Beijing ligt in de historische wijk, binnen 2 km afstand van Wangfujing Street, Forbidden City en Poort van de Hemelse Vrede. Ook Tiananmenplein en Beihai Park liggen binnen 3 km afstand. Station Dengshikou ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Wangfujing is het 14 minuten lopen.

       Regent Beijing € 154
       Regent Beijing

       Regent Beijing

       99 Jinbao St Dongcheng Dstrct, Beijing, Beijing
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Beijing ligt in de historische wijk, binnen 2 km afstand van Donghuamen-avondmarkt, Wangfujing Street en Forbidden City. Ook Tiananmenplein en Verboden Stad liggen binnen 3 km afstand. Station Dengshikou ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Dongsi is het 11 minuten lopen.

        Crystal Orange Hotel Wangfujing Street
        Crystal Orange Hotel Wangfujing Street

        Crystal Orange Hotel Wangfujing Street

        No.18 Dong An Men, Dong Cheng Qu, Beijing
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Dongdan, binnen 2 km afstand van Wangfujing Street, Forbidden City en Verboden Stad. Ook Poort van de Hemelse Vrede en Tiananmenplein liggen binnen 2 km afstand. Station Dengshikou ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Dongsi is het 12 minuten lopen.