Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Wat te doen in Cascais

Zie alle 32 activiteiten in Cascais

Topactiviteiten in de gezellige Portugese badplaats Cascais

De Portugese badplaats Cascais ligt op slechts een halfuur reizen van de binnenstad van Lissabon en is dus de perfecte uitvalsbasis om te genieten van zon zee strand en cultuur. Ook kun je gemakkelijk een dagje de natuur in trekken. Cascais ligt tegen het natuurpark Parque Natural de Sintra-Cascais waar je fantastisch kunt wandelen of fietsen. Zowel in als rondom Cascais kun je vele interessante bezienswaardigheden bezoeken en leuke activiteiten ondernemen. Maak bijvoorbeeld een romantische zeilcruise tijdens zonsondergang waarbij je langs de bekendste bezienswaardigheden van het nabijgelegen Lissabon vaart.

Dingen om te doen in Cascais

Je kunt kiezen uit vele memorabele activiteiten en excursies. Een leuke excursie vanuit Cascais is de dagexcursie met kleine groep naar Fátima Nazaré en Óbidos. Tijdens deze excursie breng je een bezoek aan verschillende pittoreske dorpen in de buurt en leer je onder leiding van een deskundige gids meer over de lokale geschiedenis. De stad Fátima staat bekend om de verschijningen van de Maagd Maria in 1917. Nazaré en Óbidos zijn pittoreske middeleeuwse dorpen met mooie smalle straatjes. Een andere leuke activiteit in Cascais is het maken van een privédagtour zeiltocht in baai van Cascais. Je vaart langs verschillende bekende bezienswaardigheden doordat je vertrekt uit Lissabon

zoals de Toren van Belém en het standbeeld van Christus Koning. Onderweg kun je bovendien regelmatig een frisse duik nemen.

Bezienswaardigheden in Cascais

Vanuit je hotel in Cascais kun je op je gemak verschillende interessante bezienswaardigheden bezoeken. Wandel bijvoorbeeld naar de hoge kliffen Boca do Inferno. De oceaan heeft een natuurlijke boog en open grot gevormd in de schilderachtige kliffen. Daarnaast vind je een groot aantal interessante musea in Cascais zoals het Museu do Mar Rei D. Carlos en Casa das Histórias Paula Rego. In dit museum bewondert u een verzameling van Paula's werk uit de jaren 50 tot de jaren 90. Het indrukwekkende Palácio da Cidadela de Cascais is gebouwd aan het begin van de 15e eeuw als fort om Lissabon te beschermen tegen mogelijke militaire aanvallen. Tegenwoordig zit er een hotel in gevestigd waar je binnen een kijkje kunt nemen.

Dagexcursies vanuit Cascais

Vanuit Cascais kun je kiezen uit een groot aantal dagexcursies. Maak bijvoorbeeld een wijntour door de Alentejo in een kleine groep. Alentejo is een bekende wijnstreek waarvan de wijnen wereldwijd goed in de smaak vallen. Bij aankomst in de omgeving van Évora bezoek je een lokale wijnmakerij en kom je meer te weten over het proces van wijn maken en je kunt er zelf ook verschillende soorten proeven. Een andere gave excursie vanuit Cascais is de luxe dagexcursie naar Sintra met bezoek aan het Palácio da Pena. Het charmante middeleeuwse stadje Sintra is onderdeel van UNESCO-Werelderfgoed. Tijdens je rondleiding door het Palácio da Pena dat voorheen een residentie van koningen en koninginnen was leer je hoe het leven aan het koninklijk hof was. Wil je Cascais en omgeving ontdekken? Vanuit Nederland vertrekken er dagelijks meerdere vluchten naar Cascais die je eenvoudig online kunt boeken.

Kaart