Topactiviteiten in Lissabon District

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Lissabon District

Onderneem bijzondere culturele activiteiten in Lissabon

Een ritje in een historische tram en een uitstapje naar het Jerónimosklooster is slechts een greep uit dingen om te doen in Lissabon. De Portugese hoofdstad is een perfecte vakantiebestemming voor de cultuurliefhebber en heeft daarnaast op culinair gebied veel te bieden. Bezoek ook een van de talloze musea of reis terug in de tijd bij het fotogenieke Castelo de São Jorge. Kijk ook vast even bij onze vluchten naar Lissabon als je wilt weten hoe je in de stad komt.

Verken Lissabon op je gemak

Wat is er leuker dan onbezorgd op iedere bus of tram te stappen en Lissabon te leren kennen? Met de Lisboa Card heb je de vrijheid met het openbaar vervoer tussen de verschillende activiteiten in Lissabon te reizen. Zo bespaar je veel tijd en geld tijdens een korte trip naar de stad. Een fijne bijkomstigheid is de gratis entree tot verschillende musea en attracties. Ritjes met de kabelbanen zijn eveneens inbegrepen in de Lisboa Card, wat goed van pas komt in de 'Stad van de Zeven Heuvels’.

Een fietstocht door de stad

Wil je op een sportieve manier de mooiste bezienswaardigheden van Lissabon combineren met culinaire hoogstandjes? Met een fietstocht door Lissabon met proeverij van lokale gerechten en dranken in een kleine groep krijg je het beste van twee werelden op dezelfde dag. Tijdens deze tour vermijd je de soms drukke trams en ga je met de gids op verkenningstocht door de oude wijk Alfama, waar je in de smalle straatjes kunt neerploffen bij authentieke tavernes.

Bezoek de leukste musea van Lissabon

Lissabon heeft talloze musea, van het maritieme Museu de Marinha tot het unieke poppenmuseum Hospital de Bonecas. Dit 'ziekenhuis' voor poppen bestaat al sinds 1830 en heeft veel gebroken poppen, die een griezelige en tegelijk grappige collectie vormen. De kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Museu Coleção Berardo, waar je een grote verzameling moderne, abstracte kunst kunt bewonderen. Door het grote aanbod musea vind je altijd wel iets interessants in de buurt van je hotel in Lissabon.

Interessante uitjes in Lissabon

Een van de excursies in Lissabon die zeer de moeite is, is een uitstapje naar het Jerónimosklooster in de voorstad Belém. Vergeet niet je camera mee te nemen, want de architectuurstijl is het best te omschrijven als sprookjesachtig. Het indrukwekkende complex is uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed. Belém heeft meer interessante bezienswaardigheden, zoals de Toren van Belém. Deze sierlijke uitkijktoren uit de 16e eeuw werd gebruikt om zeerovers op tijd te signaleren. De toren prijkt op de lijst met de zeven wonderen van Portugal.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.