Belangrijk: voor deze bestemming gelden mogelijk Covid-19-reisbeperkingen, waaronder specifieke beperkingen voor accommodaties. Controleer alle nationale, lokale en gezondheidsadviezen voor deze bestemming alvorens te boeken.

Afrika en de Indische Oceaan

Ooit beschreven als een onbekend en mysterieus 'donker continent', biedt Afrika tegenwoordig een verbazingwekkend aanbod aan reismogelijkheden voor toeristen uit de hele wereld.

Modern Afrika trekt avonturiers, fotografen, jagers, geschiedenisliefhebbers en alledaagse mensen. Maak kennis met de majestueuze dieren, culturele schatten, cacaoplantages, schilderachtige landschappen, stranden en de fascinerende steden van Afrika's uitgestrekte continent.

De binnenlandse savannes verwelkomen bezoekers die de 'big five' van de wilde dieren willen zien: de Kaapse buffel, olifant, luipaard, leeuw en neushoorn. Sluit je aan bij een safari en ontdek de wilde dieren in Botswana, Tanzania, Zuid-Afrika en andere landen. Vergeet vooral niet om je camera mee te nemen. Ontdek ook giraffen, steenbokken, zebra's en veel meer fascinerende dieren die je normaal alleen in dierentuinen ziet.

Bezoek Tanzania om de majestueuze berg te zien die als inspiratie diende voor Ernest Hemingway's boek The Snows of Kilimanjaro. Als je over de nodige vaardigheden beschikt, geniet dan van een onvergetelijke klimtocht naar de top. Verken de lager gelegen Wild Coast van Zuid-Afrika of Namibië's Fish River Canyon.

Tour in Marokko langs de mooie Hassan II-moskee in Casablanca en breng over het hele land een bezoek aan kasba's, medina's en souks. Laat Marrakech achter je voor een jeeptour door het Atlasgebergte of een kamelenrit over het eindeloze zand van de Sahara en slaap bij een oase onder de sterren.

Afrika produceert veel van de wereldvoorraad cacaobonen. Neem een rondleiding door cacaoplantages in Ivoorkust, Ghana en andere gebieden. Waardeer de culturen van deze ontwikkelingslanden, waarvan sommige Franse invloeden hebben.

Zuid-Afrika, ooit voor een deel een Nederlandse kolonie, beschikt over een weelde aan westers erfgoed. Het land heeft met trots zijn regime van apartheid overwonnen en koestert nu zijn fascinerende mix van Britse en inheemse culturen. Talrijke sites vieren Nelson Mandela, de Zuid-Afrikaanse leider die jarenlang, in en uit de gevangenis, zwoegde om de rassenscheiding in het land af te schaffen en vocht voor gelijke rechten voor alle burgers. Geniet vanaf de Tafelberg van het glorieuze uitzicht op het ruige kustlandschap van Kaapstad.

Madagaskar, een eiland voor de oostkust van Afrika, is echt een land van fascinerende wezens, met vliegende vossen, tenreks en meer dan een dozijn soorten lemuren. Mis ook de Tsingy Rouge niet, de rode rotsformaties die uit de grond rijzen. Snorkel en duik in het water van de Indische Oceaan bij Nosy Be.

Andere eilanden in de Indische Oceaan bieden luxe resortvakanties. Bezoek de Malediven voor eindeloze witte zandstranden en kristalhelder water. Ontdek enkele van de meer dan 100 eilanden van de Seychellen en vind je favoriete privékustlijn. Geniet van de prachtige stranden van Mauritius, reis naar het binnenland en wandel door de botanische tuinen en natuurreservaten.

Een oud verhaal vertelt hoe drie blinde mannen een olifant beschrijven. De eerste raakt de slurf aan en zegt dat het een boomtak is, een ander denkt dat het been een pilaar is, terwijl de derde de staart aanraakt en zich een touw voorstelt. Afrika lijkt op deze olifant, met een grote verscheidenheid aan ervaringen voor verbazingwekkend veelzijdige bezoeken. Plan je eerste Afrikaanse reis volgens je favoriete interesses en keer verschillende keren terug om de rest van de fascinerende bestemmingen te zien.

Populaire steden in Afrika en de Indische Oceaan

Johannesburg en omgeving toont een wolkenkrabber, cbd en moderne architectuur
Johannesburg en omgeving
Staat bekend om Winkelen, Safari en Café

…"

Redenen voor een bezoekje

 • SAB World of Beer
 • Stadhuis van Johannesburg
 • Kunstgalerie Johannesburg
Victoria and Alfred Waterfront toont een meer of poel
Kaapstad
Staat bekend om Berg, Zee en Tour

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Long Street
 • Kasteel de Goede Hoop
 • Strand van Hout Bay
Marrakech bevat podiumkunst en ook een klein groepje mensen
Marrakech
Staat bekend om Winkelen, Tuin en Culturele activiteit

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Avenue Mohammed VI
 • Jemaa el-Fnaa
 • Koutoubia-minaret
Caïro inclusief historische architectuur
Caïro
Staat bekend om Museum, Historisch en Café

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Tahrirplein
 • Piramiden van Gizeh
Tunis inclusief markten en ook een klein groepje mensen
Tunis
Staat bekend om Café, Historisch en Culturele activiteit

…"

Fès
Fès
Staat bekend om Historisch, Culturele activiteit en Winkelen

…"