Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Arthur's Seat

Maak een wandeling over deze voorheen actieve vulkaan op slechts een paar minuten van het stadscentrum en geniet van het indrukwekkende uitzicht op Edinburgh.

Bekijk op deze prachtige tocht de restanten van de vulkanische geschiedenis van Edinburgh. Arthur’s Seat maakt deel uit van een grote uitgedoofde vulkaan die meer dan 350 miljoen jaar geleden voor het laatst tot uitbarsting kwam. De rotsachtige piek van 251 meter is bijna overal in Edinburgh zichtbaar. Vanuit de verte lijkt de formatie op een knielende leeuw.  

De echte oorsprong van de naam is onbekend maar er zijn twee theorieën die elkaar bestrijden. Volgens de eerste is de heuvel vernoemd naar koning Arthur. De tweede zegt dat de naam een verbastering is van 'Ard-na-Said', Gaelic voor 'Hoogte van de pijlen'.

De weg omhoog kun je niet missen. Het maakt niet uit welke je route je neemt, maar bovenop is het wel rotsachtig en winderig. De wandeling naar de top is 4,8 kilometer lang en kan 30 minuten of een paar uur duren, afhankelijk van hoe snel je wandelt en welk pad je neemt. Bezoekers die niet gewend zijn aan wandelen in de heuvels, zullen waarschijnlijk moeite hebben met de klim.

Tijdens de wandeling kun je de lavastromen herkennen aan de hopen donkergrijze basaltrotsen. Geniet eenmaal bovenop een tijdje van de geweldige uitzichten over de stad. Veel mensen vinden het uitzicht naar het westen het fraaiste, over het kasteel en de Old Town en New Town van de stad. Over de Firth of Forth zie je ook het graafschap Fife. Op heldere dagen zijn zelfs de Highlands te onderscheiden. In het oosten zie je twee stenen banken, overblijfselen van een fort uit de IJzertijd.

Arthur’s Seat bevindt zich in Holyrood Park in het centrum van de stad op korte afstand van
The Royal Mile. De wandeling begint bij het bezoekersparkeerterrein van Palace of Holyroodhouse, waar de bussen uit het centrum van Edinburgh stoppen.


Gids voor Arthur's Seat


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 2.337 accommodaties in de buurt van Arthur's Seat bekijken
Apex Waterloo Place Hotel € 84
Apex Waterloo Place Hotel

Apex Waterloo Place Hotel

23-27 Waterloo Place, Edinburgh
   
  4,5
  / 5, op basis van 2.263 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit wellness hotel ligt in New Town, binnen 10 minuten lopen van Princes Street, Edinburgh Playhouse Theater en Princes Street-tuinen. Ook Calton Hill en Scott Monument liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op 6 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 27 minuten lopen.

  Macdonald Holyrood Hotel € 73
  Macdonald Holyrood Hotel

  Macdonald Holyrood Hotel

  81 Holyrood Road, Edinburgh
    
   4,3
   / 5, op basis van 1.500 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit wellness hotel ligt in Oude stad, vlak bij Royal Mile en Our Dynamic Earth. Ook Palace of Holyroodhouse en Arthur's Seat liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op 12 minuten lopen.

   Apex Grassmarket Hotel € 63
   Apex Grassmarket Hotel

   Apex Grassmarket Hotel

   31-35 Grassmarket, Edinburgh
     
    4,2
    / 5, op basis van 2.255 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Oude stad, vlak bij Grassmarket en Scotch Whisky Experience. Ook Greyfriars Kirk en Edinburgh Castle liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op 13 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 17 minuten lopen.

    Jurys Inn Edinburgh € 44
    Jurys Inn Edinburgh

    Jurys Inn Edinburgh

    43 Jeffrey Street, Edinburgh
      
     3,9
     / 5, op basis van 1.968 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Oude stad, binnen 10 minuten lopen van Princes Street, Kathedraal van St. Giles en Palace of Holyroodhouse. Ook Real Mary King's Close en Our Dynamic Earth liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 29 minuten lopen.

     ibis Edinburgh Centre South Bridge - Royal Mile € 40
     ibis Edinburgh Centre South Bridge - Royal Mile

     ibis Edinburgh Centre South Bridge - Royal Mile

     77 South Bridge, Edinburgh
       
      4,2
      / 5, op basis van 1.990 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Oude stad, binnen 5 minuten lopen van Edinburgh Vaults en Festival Theater. Ook Kathedraal van St. Giles en Greyfriars Kirk liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op maar 5 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 26 minuten lopen.

      Apex City of Edinburgh Hotel € 52
      Apex City of Edinburgh Hotel

      Apex City of Edinburgh Hotel

      61 Grassmarket, Edinburgh
        
       4,4
       / 5, op basis van 2.084 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Oude stad, vlak bij Grassmarket, Camera Obscura & World of Illusions en Scotch Whisky Experience. Ook Greyfriars Kirk en Kathedraal van St. Giles liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op 12 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 18 minuten lopen.

       Principal Edinburgh George Street € 104
       Principal Edinburgh George Street

       Principal Edinburgh George Street

       19-21 George Street, Edinburgh
         
        4,5
        / 5, op basis van 914 beoordelingen
        5.0 van 5.0

        Dit luxe hotel ligt in New Town, binnen 10 minuten lopen van Princes Street-tuinen en Edinburgh Playhouse Theater. Ook Kathedraal van St. Giles en Edinburgh Castle liggen binnen 15 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op 10 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 22 minuten lopen.

        Radisson Blu Edinburgh € 100
        Radisson Blu Edinburgh

        Radisson Blu Edinburgh

        80 High Street The Royal Mile, Edinburgh
          
         4,5
         / 5, op basis van 1.915 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit wellness hotel ligt in Oude stad, binnen 5 minuten lopen van Royal Mile, Kathedraal van St. Giles en Real Mary King's Close. Ook Greyfriars Kirk en Edinburgh Castle liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 27 minuten lopen.