Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Arthur's Seat

Maak een wandeling over deze voorheen actieve vulkaan op slechts een paar minuten van het stadscentrum en geniet van het indrukwekkende uitzicht op Edinburgh.

Bekijk op deze prachtige tocht de restanten van de vulkanische geschiedenis van Edinburgh. Arthur’s Seat maakt deel uit van een grote uitgedoofde vulkaan die meer dan 350 miljoen jaar geleden voor het laatst tot uitbarsting kwam. De rotsachtige piek van 251 meter is bijna overal in Edinburgh zichtbaar. Vanuit de verte lijkt de formatie op een knielende leeuw.  

De echte oorsprong van de naam is onbekend maar er zijn twee theorieën die elkaar bestrijden. Volgens de eerste is de heuvel vernoemd naar koning Arthur. De tweede zegt dat de naam een verbastering is van 'Ard-na-Said', Gaelic voor 'Hoogte van de pijlen'.

De weg omhoog kun je niet missen. Het maakt niet uit welke je route je neemt, maar bovenop is het wel rotsachtig en winderig. De wandeling naar de top is 4,8 kilometer lang en kan 30 minuten of een paar uur duren, afhankelijk van hoe snel je wandelt en welk pad je neemt. Bezoekers die niet gewend zijn aan wandelen in de heuvels, zullen waarschijnlijk moeite hebben met de klim.

Tijdens de wandeling kun je de lavastromen herkennen aan de hopen donkergrijze basaltrotsen. Geniet eenmaal bovenop een tijdje van de geweldige uitzichten over de stad. Veel mensen vinden het uitzicht naar het westen het fraaiste, over het kasteel en de Old Town en New Town van de stad. Over de Firth of Forth zie je ook het graafschap Fife. Op heldere dagen zijn zelfs de Highlands te onderscheiden. In het oosten zie je twee stenen banken, overblijfselen van een fort uit de IJzertijd.

Arthur’s Seat bevindt zich in Holyrood Park in het centrum van de stad op korte afstand van
The Royal Mile. De wandeling begint bij het bezoekersparkeerterrein van Palace of Holyroodhouse, waar de bussen uit het centrum van Edinburgh stoppen.


Gids voor Arthur's Seat


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.329 accommodaties in de buurt van Arthur's Seat bekijken
Macdonald Holyrood Hotel € 107
Macdonald Holyrood Hotel

Macdonald Holyrood Hotel

81 Holyrood Road, Edinburgh
   
  4,3
  / 5, op basis van 1.367 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit wellness hotel ligt in Oude stad, vlak bij Royal Mile en Our Dynamic Earth. Ook Palace of Holyroodhouse en Arthur's Seat liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op 12 minuten lopen.

  Jurys Inn Edinburgh € 83
  Jurys Inn Edinburgh

  Jurys Inn Edinburgh

  43 Jeffrey Street, Edinburgh
    
   3,9
   / 5, op basis van 1.872 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Oude stad, binnen 10 minuten lopen van Princes Street, Kathedraal van St. Giles en Palace of Holyroodhouse. Ook Real Mary King's Close en Our Dynamic Earth liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 29 minuten lopen.

   Apex Waterloo Place Hotel € 118
   Apex Waterloo Place Hotel

   Apex Waterloo Place Hotel

   23-27 Waterloo Place, Edinburgh
     
    4,5
    / 5, op basis van 2.150 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit wellness hotel ligt in New Town, binnen 10 minuten lopen van Princes Street, Edinburgh Playhouse Theater en Princes Street-tuinen. Ook Calton Hill en Scott Monument liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op 6 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 27 minuten lopen.

    Holyrood Aparthotel € 78
    Holyrood Aparthotel

    Holyrood Aparthotel

    1 Nether Bakehouse Holyrood, Edinburgh
      
     4,4
     / 5, op basis van 1.445 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit milieuvriendelijke aparthotel ligt in Oude stad, vlak bij Royal Mile en Our Dynamic Earth. Ook Palace of Holyroodhouse en Arthur's Seat liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op 10 minuten lopen.

     Apex Grassmarket Hotel € 99
     Apex Grassmarket Hotel

     Apex Grassmarket Hotel

     31-35 Grassmarket, Edinburgh
       
      4,2
      / 5, op basis van 2.118 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Oude stad, vlak bij Grassmarket en Scotch Whisky Experience. Ook Greyfriars Kirk en Edinburgh Castle liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op 13 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 17 minuten lopen.

      Motel One Edinburgh-Royal € 79
      Motel One Edinburgh-Royal

      Motel One Edinburgh-Royal

      18-21 Market Street, Edinburgh
        
       4,4
       / 5, op basis van 1.554 beoordelingen
       0.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Oude stad, vlak bij Princes Street, Kathedraal van St. Giles en Real Mary King's Close. Ook Gladstone's Land en Nationale galerie van Schotland liggen binnen 5 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 25 minuten lopen.

       Radisson Blu Edinburgh € 168
       Radisson Blu Edinburgh

       Radisson Blu Edinburgh

       80 High Street The Royal Mile, Edinburgh
         
        4,4
        / 5, op basis van 1.848 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit wellness hotel ligt in Oude stad, binnen 5 minuten lopen van Royal Mile, Kathedraal van St. Giles en Real Mary King's Close. Ook Greyfriars Kirk en Edinburgh Castle liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 27 minuten lopen.

        Hilton Edinburgh Carlton € 119
        Hilton Edinburgh Carlton

        Hilton Edinburgh Carlton

        19 North Bridge, Edinburgh
          
         4,2
         / 5, op basis van 531 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Oude stad, binnen 5 minuten lopen van Princes Street, Kathedraal van St. Giles en Real Mary King's Close. Ook Greyfriars Kirk en Princes Street-tuinen liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 28 minuten lopen.