Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Arthur's Seat

Maak een wandeling over deze voorheen actieve vulkaan op slechts een paar minuten van het stadscentrum en geniet van het indrukwekkende uitzicht op Edinburgh.

Bekijk op deze prachtige tocht de restanten van de vulkanische geschiedenis van Edinburgh. Arthur’s Seat maakt deel uit van een grote uitgedoofde vulkaan die meer dan 350 miljoen jaar geleden voor het laatst tot uitbarsting kwam. De rotsachtige piek van 251 meter is bijna overal in Edinburgh zichtbaar. Vanuit de verte lijkt de formatie op een knielende leeuw.  

De echte oorsprong van de naam is onbekend maar er zijn twee theorieën die elkaar bestrijden. Volgens de eerste is de heuvel vernoemd naar koning Arthur. De tweede zegt dat de naam een verbastering is van 'Ard-na-Said', Gaelic voor 'Hoogte van de pijlen'.

De weg omhoog kun je niet missen. Het maakt niet uit welke je route je neemt, maar bovenop is het wel rotsachtig en winderig. De wandeling naar de top is 4,8 kilometer lang en kan 30 minuten of een paar uur duren, afhankelijk van hoe snel je wandelt en welk pad je neemt. Bezoekers die niet gewend zijn aan wandelen in de heuvels, zullen waarschijnlijk moeite hebben met de klim.

Tijdens de wandeling kun je de lavastromen herkennen aan de hopen donkergrijze basaltrotsen. Geniet eenmaal bovenop een tijdje van de geweldige uitzichten over de stad. Veel mensen vinden het uitzicht naar het westen het fraaiste, over het kasteel en de Old Town en New Town van de stad. Over de Firth of Forth zie je ook het graafschap Fife. Op heldere dagen zijn zelfs de Highlands te onderscheiden. In het oosten zie je twee stenen banken, overblijfselen van een fort uit de IJzertijd.

Arthur’s Seat bevindt zich in Holyrood Park in het centrum van de stad op korte afstand van
The Royal Mile. De wandeling begint bij het bezoekersparkeerterrein van Palace of Holyroodhouse, waar de bussen uit het centrum van Edinburgh stoppen.


Gids voor Arthur's Seat


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 779 hotels in de buurt van Arthur's Seat weergeven
€ 47
Cairn Hotel

Cairn Hotel

10-18 Windsor Street, Edinburgh
4,0
/ 5, op basis van 930 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in New Town, binnen 10 minuten lopen van Edinburgh Playhouse Theater en Calton Hill. Ook Palace of Holyroodhouse en Kathedraal van St. Giles liggen binnen 2 km afstand.

€ 143
Old Town Chambers

Old Town Chambers

Roxburgh's Court, Edinburgh
4,8
/ 5, op basis van 832 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe accommodatie ligt in Oude stad, vlak bij City Chambers, Kathedraal van St. Giles en Real Mary King's Close. Ook Gladstone's Land en Camera Obscura & World of Illusions liggen binnen 5 minuten lopen.

€ 84
Apex City of Edinburgh Hotel

Apex City of Edinburgh Hotel

61 Grassmarket, Edinburgh
4,4
/ 5, op basis van 1.844 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in Oude stad, vlak bij Armstrong's, Camera Obscura & World of Illusions en Scotch Whisky Experience. Ook Greyfriars Kirk en Kathedraal van St. Giles liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 65
Holyrood Aparthotel

Holyrood Aparthotel

1 Nether Bakehouse Holyrood, Edinburgh
4,4
/ 5, op basis van 1.306 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit milieuvriendelijke accommodatie ligt in Oude stad, vlak bij Museum of Edinburgh en Our Dynamic Earth. Ook Palace of Holyroodhouse en Arthur's Seat liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 58
Princes Street Suites

Princes Street Suites

16 Waterloo Place, Edinburgh
4,5
/ 5, op basis van 705 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit luxe accommodatie ligt in New Town, binnen 10 minuten lopen van Waterloo Place, Edinburgh Playhouse Theater en Princes Street-tuinen. Ook Scott Monument en Calton Hill liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 67
Jurys Inn Edinburgh

Jurys Inn Edinburgh

43 Jeffrey Street, Edinburgh
3,9
/ 5, op basis van 1.828 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit milieuvriendelijke accommodatie ligt in Oude stad, binnen 10 minuten lopen van Huis van John Knox, Kathedraal van St. Giles en Palace of Holyroodhouse. Ook Real Mary King's Close en Our Dynamic Earth liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 105
Radisson Blu Edinburgh

Radisson Blu Edinburgh

80 High Street The Royal Mile, Edinburgh
4,4
/ 5, op basis van 1.755 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit wellness accommodatie ligt in Oude stad, binnen 5 minuten lopen van Jeugdmuseum, Kathedraal van St. Giles en Real Mary King's Close. Ook Greyfriars Kirk en Palace of Holyroodhouse liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 82
Macdonald Holyrood Hotel

Macdonald Holyrood Hotel

81 Holyrood Road, Edinburgh
4,3
/ 5, op basis van 1.193 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit wellness accommodatie ligt in Oude stad, binnen 10 minuten lopen van Our Dynamic Earth, Arthur's Seat en Palace of Holyroodhouse. Ook Kathedraal van St. Giles en Schots Parlement liggen binnen 15 minuten lopen.