Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Arthur's Seat

Maak een wandeling over deze voorheen actieve vulkaan op slechts een paar minuten van het stadscentrum en geniet van het indrukwekkende uitzicht op Edinburgh.

Bekijk op deze prachtige tocht de restanten van de vulkanische geschiedenis van Edinburgh. Arthur’s Seat maakt deel uit van een grote uitgedoofde vulkaan die meer dan 350 miljoen jaar geleden voor het laatst tot uitbarsting kwam. De rotsachtige piek van 251 meter is bijna overal in Edinburgh zichtbaar. Vanuit de verte lijkt de formatie op een knielende leeuw.  

De echte oorsprong van de naam is onbekend maar er zijn twee theorieën die elkaar bestrijden. Volgens de eerste is de heuvel vernoemd naar koning Arthur. De tweede zegt dat de naam een verbastering is van 'Ard-na-Said', Gaelic voor 'Hoogte van de pijlen'.

De weg omhoog kun je niet missen. Het maakt niet uit welke je route je neemt, maar bovenop is het wel rotsachtig en winderig. De wandeling naar de top is 4,8 kilometer lang en kan 30 minuten of een paar uur duren, afhankelijk van hoe snel je wandelt en welk pad je neemt. Bezoekers die niet gewend zijn aan wandelen in de heuvels, zullen waarschijnlijk moeite hebben met de klim.

Tijdens de wandeling kun je de lavastromen herkennen aan de hopen donkergrijze basaltrotsen. Geniet eenmaal bovenop een tijdje van de geweldige uitzichten over de stad. Veel mensen vinden het uitzicht naar het westen het fraaiste, over het kasteel en de Old Town en New Town van de stad. Over de Firth of Forth zie je ook het graafschap Fife. Op heldere dagen zijn zelfs de Highlands te onderscheiden. In het oosten zie je twee stenen banken, overblijfselen van een fort uit de IJzertijd.

Arthur’s Seat bevindt zich in Holyrood Park in het centrum van de stad op korte afstand van
The Royal Mile. De wandeling begint bij het bezoekersparkeerterrein van Palace of Holyroodhouse, waar de bussen uit het centrum van Edinburgh stoppen.


Arthur's Seat Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Arthur's Seat

Alle 3.525 accommodaties in de buurt van Arthur's Seat bekijken
Hilton Edinburgh Carlton € 103
Hilton Edinburgh Carlton

Hilton Edinburgh Carlton

19 North Bridge, Edinburgh, Schotland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Oude stad, vlak bij City Art Centre, Princes Street en Royal Mile. Ook Real Mary King's Close en Kathedraal van St. Giles liggen binnen 5 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 27 minuten lopen.

  Apex Waterloo Place Hotel € 81
  Apex Waterloo Place Hotel

  Apex Waterloo Place Hotel

  23-27 Waterloo Place, Edinburgh, Schotland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in Oude stad, vlak bij Waterloo Place en Princes Street. Ook Calton Hill en George Street liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op 5 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 27 minuten lopen.

   ibis Edinburgh Centre South Bridge - Royal Mile € 56
   ibis Edinburgh Centre South Bridge - Royal Mile

   ibis Edinburgh Centre South Bridge - Royal Mile

   77 South Bridge, Edinburgh, Schotland
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Oude stad, vlak bij Edinburgh Vaults en Princes Street. Ook Royal Mile en Festival Theater liggen binnen 5 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 25 minuten lopen.

    Apex Grassmarket Hotel € 80
    Apex Grassmarket Hotel

    Apex Grassmarket Hotel

    31-35 Grassmarket, Edinburgh, Schotland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Oude stad, binnen 5 minuten lopen van Grassmarket, Royal Mile en Greyfriars Kirk. Ook Scotch Whisky Experience en The Hub liggen binnen 5 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op 11 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 17 minuten lopen.

     Apex City of Edinburgh Hotel € 70
     Apex City of Edinburgh Hotel

     Apex City of Edinburgh Hotel

     61 Grassmarket, Edinburgh, Schotland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Oude stad, vlak bij Grassmarket, Camera Obscura & World of Illusions en Scotch Whisky Experience. Ook Greyfriars Kirk en Royal Mile liggen binnen 5 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op 10 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 18 minuten lopen.

      Jurys Inn Edinburgh € 52
      Jurys Inn Edinburgh

      Jurys Inn Edinburgh

      43 Jeffrey Street, Edinburgh, Schotland
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Oude stad, vlak bij Jeugdmuseum, Princes Street en Royal Mile. Ook Real Mary King's Close en Kathedraal van St. Giles liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 29 minuten lopen.

       Waldorf Astoria Edinburgh - The Caledonian € 159
       Waldorf Astoria Edinburgh - The Caledonian

       Waldorf Astoria Edinburgh - The Caledonian

       Princes Street, Edinburgh, Schotland
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in West End, vlak bij Edinburgh Gin Distillery en Princes Street. Ook George Street en Usher Hall liggen binnen 5 minuten lopen. Edinburgh Haymarket Station ligt op 11 minuten lopen en naar Edinburgh Waverley Station is het 17 minuten lopen.

        Motel One Edinburgh-Royal € 82
        Motel One Edinburgh-Royal

        Motel One Edinburgh-Royal

        18-21 Market Street, Edinburgh, Schotland
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Oude stad, vlak bij City Art Centre, Princes Street en Kathedraal van St. Giles. Ook Real Mary King's Close en Royal Mile liggen binnen 5 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 24 minuten lopen.