Topactiviteiten in Edinburgh

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Arthur\'s Seat toont een zonsondergang, historische architectuur en vergezichten

Leuke activiteiten in historisch Edinburgh

In Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, kun je prachtige monumenten bewonderen en genieten van de gezellige sfeer. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Edinburgh Castle, bewonder kunst in de National Gallery of Scotland of maak een wandeling door de mooie Royal Botanic Garden Edinburgh. Bovendien kun je diverse excursies in Edinburgh ondernemen om de imposante natuur van Schotland te ontdekken, zoals een van de vele meren die de regio rijk is.

Dingen om te doen in Edinburgh

Om de bezienswaardigheden van Edinburgh op een leuke manier te verkennen, kun je een kaartje kopen voor een hop-on, hop-off-bustour door Edinburgh. Op deze manier rijd je op een comfortabele manier door de stad en kun je bij elke gewenste halte in- of uitstappen. Zo kun je bijvoorbeeld naar de sfeervolle Grassmarket of Chambers Street gaan. Een andere leuke activiteit in Edinburgh is een avondwandeling Ghosts & Ghouls of the City. Tijdens deze rondleiding door de stad kom je langs diverse mysterieuze plekken en krijg je angstaanjagende verhalen te horen van je kundige gids. Je ontdekt onder meer de ondergrondse gewelven van Blair Street en Mercat Cross. Als je ook het nachtleven van de stad wilt ontdekken, kun je meegaan met een kroegentocht inclusief drankjes en VIP-clubentree. Deze kroegentocht voert je langs cocktailbars en hippe clubs, waardoor je een onvergetelijke avond zult beleven. Wil je graag in een accommodatie dicht bij de diverse activiteiten en bezienswaardigheden overnachten? Kijk dan eens bij de diverse hotels in Edinburgh.

Dagactiviteiten in Edinburgh

Ook de omgeving van Edinburgh is het bezoeken meer dan waard. Je kunt op diverse dagexcursies naar mooie meren en de Schotse hooglanden. Kies bijvoorbeeld voor een dagexcursie naar Glen Coe, Loch Ness en de Schotse Hooglanden. Je komt tijdens dit uitje meer te weten over het monster van Loch Ness en je ziet onderweg de meest indrukwekkende landschappen voorbijkomen, bijvoorbeeld het nationaal park Cairngorms. Ook maak je een stop in het leuke Pitlochry en bezoek je de stad Stirling, waar je onder meer Stirling Castle en de 15e-eeuwse Stirling Old Bridge kunt bewonderen. Je kunt bovendien een dagexcursie in een kleine groep boeken, vol met Highland-lochs, Glens en whisky, als je een bezoek aan de natuur graag combineert met een bezoek aan een whiskydistilleerderij. Verder is het mogelijk om naar het bijzondere Doune Castle te gaan. Dit kasteel werd in de 14e eeuw gebouwd door de Schotse edelman Robert Stewart. Wil je graag op stedentrip naar Edinburgh? Kijk dan eens bij de pagina met vluchten naar Edinburgh om een heerlijk weekendje weg te boeken.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. Edinburgh Castle

Edinburgh Castle, het oudste gebouw van de stad, ligt hoog op een steile vulkanische rots dicht bij het centrum van de stad. De vesting, die al zo'n duizend jaar oud is, is in het verleden getuige geweest van belegeringen, en heeft dienst gedaan als legerbasis en als toevluchtsoord voor Schotse monarchen.
Meer informatie
Fort, paleis en en bewaarplaats van de kroonjuwelen: dit kasteel dat over de stad uitkijkt, heeft een belangrijke rol gespeeld in de Schotse geschiedenis.

2. Royal Mile

Maak een sightseeingtrip langs The Royal Mile, een serie straten die de belangrijkste verkeersader vormen in de Old Town, het oudste gedeelte van Edinburgh. Deze oude met kasseien bedekte route loopt van Edinburgh Castle naar het Palace of Holyroodhouse. Langs deze route, die al honderden jaren door voetgangers wordt gebruikt, staan de meest fascinerende oude gebouwen van de stad.
Meer informatie
In dit gedeelte in het hart van de Old Town van Edinburgh vind je oude gebouwen, historische monumenten, winkels, musea en verschillende restaurants.

3. Princes Street

Ga lekker winkelen in Princes Street, een bekend shopgebied in Edinburgh. Ontdek de levendige festivals en de fascinerende musea in dit wandelvriendelijke gebied.
Meer informatie
Ga lekker winkelen in Princes Street, een bekend shopgebied in Edinburgh. Ontdek de levendige festivals en de fascinerende musea in dit wandelvriendelijke gebied.

4. Dierentuin van Edinburgh

In Edinburgh Zoo kun je als dierenliefhebber urenlang genieten. Verspreid over 33 hectare biedt de dierentuin een verzameling van meer dan 1000 dieren die bijna 200 soorten vertegenwoordigen.
Meer informatie
In deze dierentuin vind je zeldzame en bedreigde diersoorten en krijg je informatie over de pogingen om ze te beschermen.

5. Universiteit van Edinburgh

Verken de campusterreinen van de Universiteit van Edinburgh en geniet van de academische sfeer in zijn musea en galerijen. Bezienswaardigheden zoals de binnenplaats van het georgiaanse Old College en de gotische torens van de New College op de heuvel de Mound vormen iconische onderdelen van het stadsbeeld.
Meer informatie
De campusgebouwen van de gerenommeerde universiteit van Edinburgh liggen in de hele stad verspreid en passen goed bij het stadsbeeld. Verder zijn ze gedurende de evenementen die het hele jaar door plaatsvinden geopend voor het algemeen publiek.

6. Edinburgh Playhouse Theater

Edinburgh Playhouse Theater is een geliefd theater in Edinburgh met een opvallend verleden. Er gaat niets boven de fascinerende musea en de entertainmentopties in dit gebied!
Meer informatie
Edinburgh Playhouse Theater is een geliefd theater in Edinburgh met een opvallend verleden. Er gaat niets boven de fascinerende musea en de entertainmentopties in dit gebied!

7. Usher Hall

Usher Hall is een populair theater in Edinburgh met een rijke geschiedenis. Als je je ogen eens echt goed de kost wil geven, zijn de lokale kunst en de winkels hier echt een aanrader.
Meer informatie
Usher Hall is een populair theater in Edinburgh met een rijke geschiedenis. Als je je ogen eens echt goed de kost wil geven, zijn de lokale kunst en de winkels hier echt een aanrader.

Lees reisgidsen en handige tips voor Edinburgh


Populaire plekken om te bezoeken in Edinburgh

Buurten van Edinburgh

Steden in de buurt van Edinburgh