Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Zo dicht bij Nederland, maar voor velen toch onontdekt gebied: Luxemburg. Deze bijzondere hoofdstad aan de Alzette- en Pétrusse-rivier heeft een boeiende geschiedenis die je in het hart van het centrum kunt ontdekken. Neem een kijkje bij de iconische Adolfsbrug over de Pétrusse en de moderne rode Groothertogin Charlottebrug over het Alzettedal. Bezichtig de sierlijke Kathedraal van Luxemburg en geniet van de culturele diversiteit in de stad. Vergeet niet enkele van de unieke museums te bezoeken, zoals het MUDAM in een uniek gebouw ontworpen door I.M. Pei.

Een geschikte auto voor in Luxemburg

Ook buiten Luxemburg Stad is van alles te beleven in de knusse dorpen en mooie natuur. Via Expedia kun je gemakkelijk een vlucht naar Luxemburg Stad boeken en gelijk een huurauto reserveren, zodat je deze mooie regio op eigen gelegenheid kunt verkennen. Op de zoekpagina heb je de keuze uit verschillende autoverhuurders met verscheidene ophaal- en inleverlocaties. Je kunt opgeven in welke prijscategorie je huurauto mag vallen en er zijn tal van automodellen waaruit je kunt kiezen. Kies voor een ruim model als je met je gezin op pad gaat of juist voor een compact en voordelig model als je met z'n tweeën op reis bent en zuinig wilt rijden. Je hebt de keuze uit handgeschakelde modellen en automaten. Verder kun je op de reserveringspagina bij bepaalde autoverhuurders aangeven of je kinderzitjes of een gps-systeem wilt gebruiken. Plan alvast wat leuke uitstapjes als je eenmaal een auto hebt geboekt via Expedia. Volg bijvoorbeeld een deel van de Route du Vin langs de Moezel aan de grens met Duitsland of ontdek de het Dal van de Zeven Kastelen aan de grens met België in de Vallei van de Eisch.

Rijden in Luxemburg

De verkeersregels van Luxemburg wijken niet erg af van de Nederlandse regels. De snelheid buiten de bebouwde kom wijkt af, met een maximumsnelheid van 90 km/u. Op de autosnelwegen is de maximumsnelheid 130 km/u. Houd er rekening mee dat het centrum van Luxemburg Stad grotendeels niet toegankelijk is voor auto's. Er zijn wel verschillende parkeergarages nabij het centrum waar je kunt parkeren tegen een redelijk voordelig tarief, mocht je een hotel in Luxemburg Stad hebben geboekt.

Ontdek Luxemburg

Ontdek Luxemburg met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.