Begin van hoofdinhoud
Gratis annulering
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Zo dicht bij Nederland, maar voor velen toch onontdekt gebied: Luxemburg. Deze bijzondere hoofdstad aan de Alzette- en Pétrusse-rivier heeft een boeiende geschiedenis die je in het hart van het centrum kunt ontdekken. Neem een kijkje bij de iconische Adolfsbrug over de Pétrusse en de moderne rode Groothertogin Charlottebrug over het Alzettedal. Bezichtig de sierlijke Kathedraal van Luxemburg en geniet van de culturele diversiteit in de stad. Vergeet niet enkele van de unieke museums te bezoeken, zoals het MUDAM in een uniek gebouw ontworpen door I.M. Pei.

Een geschikte auto voor in Luxemburg

Ook buiten Luxemburg Stad is van alles te beleven in de knusse dorpen en mooie natuur. Via Expedia kun je gemakkelijk een vlucht naar Luxemburg Stad boeken en gelijk een huurauto reserveren, zodat je deze mooie regio op eigen gelegenheid kunt verkennen. Op de zoekpagina heb je de keuze uit verschillende autoverhuurders met verscheidene ophaal- en inleverlocaties. Je kunt opgeven in welke prijscategorie je huurauto mag vallen en er zijn tal van automodellen waaruit je kunt kiezen. Kies voor een ruim model als je met je gezin op pad gaat of juist voor een compact en voordelig model als je met z'n tweeën op reis bent en zuinig wilt rijden. Je hebt de keuze uit handgeschakelde modellen en automaten. Verder kun je op de reserveringspagina bij bepaalde autoverhuurders aangeven of je kinderzitjes of een gps-systeem wilt gebruiken. Plan alvast wat leuke uitstapjes als je eenmaal een auto hebt geboekt via Expedia. Volg bijvoorbeeld een deel van de Route du Vin langs de Moezel aan de grens met Duitsland of ontdek de het Dal van de Zeven Kastelen aan de grens met België in de Vallei van de Eisch.

Rijden in Luxemburg

De verkeersregels van Luxemburg wijken niet erg af van de Nederlandse regels. De snelheid buiten de bebouwde kom wijkt af, met een maximumsnelheid van 90 km/u. Op de autosnelwegen is de maximumsnelheid 130 km/u. Houd er rekening mee dat het centrum van Luxemburg Stad grotendeels niet toegankelijk is voor auto's. Er zijn wel verschillende parkeergarages nabij het centrum waar je kunt parkeren tegen een redelijk voordelig tarief, mocht je een hotel in Luxemburg Stad hebben geboekt.

Veelgestelde vragen over autoverhuur in Luxemburg

Wat is de laagste prijs voor het huren van een auto in Luxemburg?

In de afgelopen 7 dagen was de laagste prijs voor het huren van een auto in Luxemburg.

Wat is de gemiddelde prijs voor het huren van een auto in Luxemburg?

Gemiddeld kost het huren van een auto in Luxemburg .

Waarom zou ik een auto huren bij Expedia?

Wanneer je via Expedia een huurauto boekt, kun je eenvoudig het brede aanbod van de populairste autoverhuurbedrijven vergelijken en daaruit de optie kiezen die het best bij jou past. Aan het boeken van een huurauto bij Expedia zijn geen extra toeslagen en annuleringskosten verbonden.

Hoe kan ik een huurauto boeken bij Expedia?

Huurauto's kun je bij Expedia zowel online als telefonisch boeken. Je kunt ofwel kiezen om nu te reserveren en nu te betalen; of om nu te reserveren en later te betalen. De betalingsoptie wordt aangegeven tijdens het boeken. Meld je vóór het boeken aan bij je account of maak een account aan op de boekingspagina om Expedia Rewards-punten te verzamelen voor het huren van je auto.

Worden er aanvullende kosten berekend als ik mijn huurauto annuleer?

Bij de meeste huurautoboekingen heb je recht op volledige restitutie, ongeacht wanneer je bij Expedia annuleert. Niet alle vooruitbetaalde boekingen komen in aanmerking voor restitutie. Bekijk je reisplan voor meer details. Als je vooruitbetaalde boeking in aanmerking komt voor restitutie, dien je deze minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om hierop aanspraak te maken. Als je een vooruitbetaalde huurauto eerder terugbrengt, krijg je geen restitutie voor het deel van de huurperiode dat je niet hebt gebruikt.

Hoe kan ik mijn huurautoboeking annuleren via Expedia?

Meld je aan of voer je e-mailadres en reisplannummer in om je geboekte auto te annuleren. Selecteer vervolgens Reisplan zoeken. Ga naar Boeking beheren, selecteer Reservering annuleren en vervolgens DEZE RESERVERING ANNULEREN. De meeste vooruitbetaalde huurautoboekingen zijn niet restitueerbaar. Vooruitbetaalde boekingen dien je minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om in aanmerking te komen voor volledige restitutie. Neem contact met ons op als je een huurauto wilt wijzigen of annuleren die je als onderdeel van een vakantie hebt geboekt.

Kan ik de auto het best vóór aankomst online boeken of rechtstreeks in Luxemburg?

Als je vanuit huis bij Expedia boekt, weet je zeker dat je kunt kiezen uit verschillende autotypes. Ook kun je de verschillende aanbiedingen en aanvullende diensten op een rij zetten en daaruit kiezen wat het best bij jou past. Bij aankomst hoef je alleen nog maar je sleutels op te halen en je kunt op pad. Daarnaast hoef je niet na aankomst nog op zoek naar een geschikte aanbieder of de voorwaarden en bepalingen bij de balie door te nemen. Dat scheelt je weer een hoop stress.

Welke verzekering kan ik het best kiezen voor mijn huurauto?

Een uitgebreide verzekering is een goede keuze als je niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan. Op die manier kun je zorgeloos van je verblijf genieten en de omgeving in je huurauto verkennen.

Dien ik mijn huurauto vooraf te betalen?

We bieden een paar verschillende opties voor het betalen van je huurauto. Lees verder en kijk welke het best bij jou past. Reserveer nu, betaal nu Met deze optie kun je de huurauto direct reserveren en al tijdens het boeken betalen. Je hebt een creditcard nodig voor de vooruitbetaling en je kunt je Expedia Rewards-punten gebruiken om de boekingskosten gedeeltelijk of volledig te voldoen. Hoewel sommige autoverhuurbedrijven een reguliere betaalpas accepteren, dient de bestuurder bij het ophalen nog steeds een geldige creditcard te overleggen voor de borg. Reserveer nu, betaal later Met deze optie kun je de huurauto vast reserveren, zonder vooraf te betalen. Wanneer je bij het ophaalpunt arriveert, dient de bestuurder van de auto een geldige creditcard te overleggen voor de volledige kosten. Het autoverhuurbedrijf zet ook een bedrag vast op je creditcard ter hoogte van de borg voor de huurauto.

Waar dien ik op te letten bij het huren van een auto?

Let er bij het ophalen van je huurauto op of het voertuig krassen en deuken heeft. Controleer de auto grondig, leg eventuele schade vast en stel de leverancier hiervan op de hoogte voordat je op pad gaat.

Waar kan ik autoverhuurders vinden in Luxemburg?

Autoverhuurbedrijven vind je doorgaans op luchthavens en verspreid door het stadscentrum.