Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Bute Park

Geniet in Bute Park in Cardiff van een ontspannende wandeling. Volg de wandelpaden, bezichtig de overblijfselen van een middeleeuws klooster en bewonder de mooi aangelegde tuinen en de dieren die hier leven.

In het prachtige Bute Park groeien enkele zeldzame bomen. Kijk of je vogels of andere dieren ziet en ga langs het educatiecentrum in het park voor informatie over activiteiten en wandelroutes. Volg het kunstmatige beekje de Mill Leat, dat rondom het kasteel loopt, of geniet van een rustgevende wandeling langs de River Taff.

Bute Park ligt tussen de rivier en Cardiff Castle en beslaat in het centrum van de stad een oppervlakte van 56 hectare aan aanlegde tuinen en parken. Het kasteel was oorspronkelijk in het bezit van de familie Bute, die er zelf woonde, maar werd in 1947 aan de stad Cardiff geschonken.

Neem en kijkje in het park en bezoek het arboretum. Bewonder de meer dan 3000 soorten bomen die hier groeien. Meerdere bomen zijn bekroond, bijvoorbeeld als grootste of breedste in hun soort op de Britse eilanden of in een openbaar park in het Verenigd Koninkrijk. Probeer de talloze vogels en diersoorten te spotten die hier leven, waaronder spechten, ijsvogels en zelfs otters.

Tussen het voor- en najaar kun je langs de oevers van de River Taff genieten van de bloeiende bloemen. Aan het rand van de park liggen de overblijfselen van de Blackfriars Friary, een bouwwerk dat oorspronkelijk uit 1256 dateert. Het klooster werd herbouwd nadat het in 1404 door Owain Glyndŵr werd geplunderd, maar tegenwoordig zijn alleen nog de opgegraven funderingen zichtbaar. Op de informatieborden kun je meer lezen over de geschiedenis van het gebouw.

Wandel over de verschillende routes door het park. Volg het Fitness Trail, een route met daarlangs verschillende fitnesstoestellen, om je uithoudingsvermogen te testen. Neem je smartphone mee en kies voor de QR Code Trail. Dit is een geweldige manier om aan de hand van oude foto's en tekeningen meer over het gebied te weten te komen. Bewonder de 20 beelden die samen de Sculpture Trail vormen en laat de kinderen zich uitleven op de vele speeltoestellen langs de Woodland Play Trail.

Het park opent 's ochtends vroeg en sluit een half uur voor zonsondergang. Het park ligt op korte afstand van het centrum van Cardiff en is zodoende met de auto en bus goed te bereiken. Breng hier een bezoek aan het educatiecentrum en neem plaats in een van de drie cafés om van een drankje te genieten.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Butepark

Alle 534 accommodaties in de buurt van Butepark bekijken
Clayton Hotel Cardiff
Clayton Hotel Cardiff

Clayton Hotel Cardiff

St Mary Street, Cardiff, Wales
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen Principality Stadium, Cardiff Bay en Kasteel van Cardiff. Ook National Museum Cardiff en Cardiff University liggen binnen 2 km afstand. Centraal Station Cardiff ligt op maar 3 minuten lopen en naar Cardiff Queen Street Station is het 11 minuten lopen.

  Future Inns Cardiff Bay € 77
  Future Inns Cardiff Bay

  Future Inns Cardiff Bay

  Hemingway Road Cardiff Bay, Cardiff, Wales
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Butetown, vlak bij Doctor Who Exhibition en Cardiff Bay. Ook Cardiff Motorpoint Arena en Wales Millennium Center liggen binnen 2 km afstand. Station Cardiff Bay ligt op 7 minuten lopen en naar Centraal Station Cardiff is het 26 minuten lopen.

   Hilton Cardiff
   Hilton Cardiff

   Hilton Cardiff

   Kingsway, Cardiff, Wales
     
    4.5 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, binnen 5 minuten lopen van Queen Arcade, Kasteel van Cardiff en New Theatre. Ook St. David's en St. David's Hall liggen binnen 5 minuten lopen. Cardiff Queen Street Station ligt op 9 minuten lopen en naar Station Cathays is het 10 minuten lopen.

    Radisson Blu Hotel Cardiff
    Radisson Blu Hotel Cardiff

    Radisson Blu Hotel Cardiff

    Meridian Gate, Bute Terrace, Cardiff, Wales
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van Cardiff Motorpoint Arena, Cardiff Bay en Kasteel van Cardiff. Ook Principality Stadium en St. David's Hall liggen binnen 10 minuten lopen. Centraal Station Cardiff ligt op 5 minuten lopen en naar Cardiff Queen Street Station is het 8 minuten lopen.

     The Royal Hotel Cardiff € 66
     The Royal Hotel Cardiff

     The Royal Hotel Cardiff

     88 St Mary Street, Cardiff, Wales
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 5 minuten lopen van St. David's Hall en Principality Stadium. Ook Kasteel van Cardiff en Cardiff Motorpoint Arena liggen binnen 10 minuten lopen. Centraal Station Cardiff ligt op maar 4 minuten lopen en naar Cardiff Queen Street Station is het 11 minuten lopen.

      Citrus Hotel Cardiff by Compass Hospitality € 48
      Citrus Hotel Cardiff by Compass Hospitality

      Citrus Hotel Cardiff by Compass Hospitality

      Bute Terrace, Cardiff, Wales
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij Cardiff Motorpoint Arena en Kathedraal van St. David in Cardiff. Ook Winkelcentrum Capitol en St. David's Hall liggen binnen 10 minuten lopen. Cardiff Queen Street Station ligt op 6 minuten lopen en naar Centraal Station Cardiff is het 7 minuten lopen.

       Hotel Indigo Cardiff
       Hotel Indigo Cardiff

       Hotel Indigo Cardiff

       Dominions Arcade Queen Street, Glamorgan, Cardiff, Wales
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij Queen Arcade, St. David's en St. David's Hall. Ook Kasteel van Cardiff en New Theatre liggen binnen 5 minuten lopen. Cardiff Queen Street Station ligt op 6 minuten lopen en naar Centraal Station Cardiff is het 11 minuten lopen.

        Park Plaza Cardiff
        Park Plaza Cardiff

        Park Plaza Cardiff

        Grey friars Road, Cardiff, Wales
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit wellness hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij New Theatre en St. David's. Ook Kasteel van Cardiff en Cardiff University liggen binnen 10 minuten lopen. Cardiff Queen Street Station ligt op 6 minuten lopen en naar Station Cathays is het 9 minuten lopen.