Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Castello Sforzesco

Bezoek het Museo d'arte antica, volg een rondleiding door het kasteel of kom tot rust in de weelderige tuinen van dit eeuwenoude fort.

Dit historische kasteel huisvest al meer dan een eeuw een aantal van de meest interessante galerieën en musea van Milaan. Ontdek de geschiedenis van het Castello Sforzesco met een rondleiding of bezoek de culturele instellingen binnen de muren, waaronder het Museo d'arte antica.

Voordat van het Castello Sforzesco bij wijze van verjongingskuur een cultureel centrum werd gemaakt, had het een roerige geschiedenis. Het was aanvankelijk een citadel waar de Visconti-edellieden woonden. Het werd verwoest door de Milanezen toen de laatste Visconti was overleden. Na een paar jaar werd het herbouwd in de huidige vorm, met een 70 meter hoge toren in het midden. In deze periode was het kasteel een van de grootste forten van Europa en hing er renaissancekunst, van onder andere Leonardo da Vinci. In de eeuwen die volgden, zijn er veel verschillende bewoners geweest en heeft het kasteel bij gevechten veel schade opgelopen. De restauratie begon aan het einde van de negentiende eeuw. In 1900 werd het kasteel in de huidige vorm geopend voor publiek.

Bezoek Castello Sforzesco om meer te weten te komen over de geschiedenis van het complex. Via lokale touroperators kun je een rondleiding regelen. De rondleiding leidt je langs de bouwwerken die nog resteren. Bekijk de twee torens, Torrione Dei Carmini en Torrione Di Santo Spirito, die ooit zijn gebouwd ter verdediging van het kasteel. Veel muren van het fort staan ook nog overeind.

Binnen tref je een paar uitstekende culturele instellingen aan. In het Museo d'arte antica hangen werken van Michelangelo en in de Biblioteca Trivulziana ligt het originele manuscript van Da Vinci's Codex Trivulzianus. Het Museo degli strumenti musicali (Muziekinstrumentenmuseum), Museo dei mobili e delle sculture lignee (Museum van antieke meubelen en houtsnijwerk) en Civiche raccolte d'arte applicata (Museum van de toegepaste kunst) bevatten allemaal objecten die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis van Italië.

Castello Sforzesco bevindt zich in Parco Sempione, het grootste park van Milaan. Je kunt er te voet of met de auto komen; er is voldoende plek om betaald te parkeren. Er zit ook een metrostation in de buurt van het kasteel en park. Het kasteel is 's maandags en op bepaalde feestdagen gesloten. Er geldt een (lage) toegangsprijs.


Castello Sforzesco Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Castello Sforzesco

Alle 4.524 accommodaties in de buurt van Castello Sforzesco bekijken
Uptown Palace € 129
Uptown Palace

Uptown Palace

Via Santa Sofia N.10, Milaan, MI
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit romantische hotel ligt in Centrum van Milaan, binnen 15 minuten lopen van Universiteit van Milaan, Piazza del Duomo en Palazzo Reale. Ook Università Commerciale Luigi Bocconi en Kathedraal van Milaan liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Crocetta ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Missori is het 8 minuten lopen.

  ibis Milano Centro € 80
  ibis Milano Centro

  ibis Milano Centro

  Via Finocchiaro Aprile Camillo 2, Milaan, MI
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Stazione Centrale, binnen 5 minuten lopen van Corso Buenos Aires en Giardini Pubblici Indro Montanelli. Ook Piazza della Repubblica en Spazio Oberdan liggen binnen 10 minuten lopen. Station Milan Repubblica ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Porta Venezia is het 7 minuten lopen.

   Armani Hotel Milano € 554
   Armani Hotel Milano

   Armani Hotel Milano

   Via Manzoni 31, Milaan, MI
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Milaan ligt in een winkelbuurt, binnen 10 minuten lopen van Via Montenapoleone, Teatro alla Scala en Galleria Vittorio Emanuele II. Ook Kathedraal van Milaan en Piazza del Duomo liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Montenapoleone ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation San Babila is het 8 minuten lopen.

    UNAHOTELS Cusani Milano € 143
    UNAHOTELS Cusani Milano

    UNAHOTELS Cusani Milano

    Via Cusani 13, Milaan, MI
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, binnen 5 minuten lopen van Teatro Dal Verme en Castello Sforzesco. Ook Teatro alla Scala en Galleria Vittorio Emanuele II liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Cairoli ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Cordusio is het 7 minuten lopen.

     Hyatt Centric Milan € 122
     Hyatt Centric Milan

     Hyatt Centric Milan

     via Pirelli 20, Milaan, MI
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit wellness hotel ligt in Stazione Centrale, binnen 15 minuten lopen van Piazza della Repubblica, Corso Buenos Aires en Corso Como. Ook Porta Venezia en Piazzale Loreto liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Gioia en Centraal station liggen op 5 minuten lopen.

      NH Milano Touring € 117
      NH Milano Touring

      NH Milano Touring

      Via Iginio Ugo Tarchetti, 2, Milaan, MI
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, binnen 10 minuten lopen van Giardini Pubblici Indro Montanelli, Corso Buenos Aires en Via Montenapoleone. Ook Botanische tuin van Brera en Pinacoteca di Brera liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Turati ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Milan Repubblica is het 5 minuten lopen.

       Rosa Grand Milano - Starhotels Collezione € 212
       Rosa Grand Milano - Starhotels Collezione

       Rosa Grand Milano - Starhotels Collezione

       P.za Fontana 3, Milaan, MI
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit wellness hotel ligt in Centrum van Milaan, binnen 10 minuten lopen van Palazzo Reale, Galleria Vittorio Emanuele II en Piazza del Duomo. Ook Kathedraal van Milaan en Teatro alla Scala liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Duomo ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation San Babila is het 7 minuten lopen.

        B&B Hotel Milano Sant'Ambrogio € 76
        B&B Hotel Milano Sant'Ambrogio

        B&B Hotel Milano Sant'Ambrogio

        Via Degli Olivetani, 4, Milaan, MI
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, vlak bij Ziekenhuis San Giuseppe en Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci. Ook Santa Maria delle Grazie en Teatro alla Scala liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Sant'Ambrogio ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Sant'Agostino is het 7 minuten lopen.