Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Almudena-kathedraal (Santa María la Real de La Almudena)

Bewonder de barokke architectuur van de ingang wanneer je het fascinerende interieur van de enige kathedraal van Madrid betreedt.

De Almudena-kathedraal (Santa María la Real de La Almudena) is een van de markantste kathedralen van Spanje. Ondanks het grondplan en de vele architectonische kenmerken van een conventionele kathedraal, is de uitstraling opvallend modern. Neem buiten eerst de tijd om de torenhoge gevel te bewonderen en verken vervolgens het neogotische interieur. Wanneer je door het schip loopt, zie je glas-in-lood-ramen in popartstijl, kleurrijke plafondschilderingen en werken van oude meesters en hedendaagse kunstenaars.

In deze kerk met zijn ruime gangen is de Spaanse kroonprins Felipe in 2004 in het huwelijk getreden met Letizia Ortiz Rocasolano. Stel je de pracht en praal eens voor van de koninklijke ceremonie in deze 104 meter lange en 76 meter brede, kolossale kerk. De diameter van de koepel bedraagt 20 meter. Vanuit de koepel heb je een spectaculair uitzicht over de stad.

Ondanks dat de bouw van de kathedraal in de 16e eeuw werd gestart, was de kerk pas in 1993 gereed. Dat jaar werd de kathedraal door Paus Johannes Paulus II gewijd. Voor de kerk staat een herdenkingsbeeld van de paus.

Door de vertraging zijn twee architectonische stijlen toegepast: de kerk heeft een neoklassieke buitenkant en een neogotische binnenkant. De crypte, het oudste deel van de kathedraal, is neogotisch. Het exterieur daarentegen moest meer in lijn zijn met het aangrenzende gebouw, het neoklassieke Koninklijk Paleis.

De crypte bevat een 16e-eeuwse afbeelding van de Maagd van Almudena en in het westelijke uiteinde van het dwarsschip staat een 15e-eeuws altaarstuk. Breng een bezoek aan het eigen museum van de kathedraal om meer te weten te komen over de geschiedenis van het gebouw en het bisdom Madrid. Hier zijn historische kledingstukken van de geestelijkheid en andere artefacten te bewonderen.

De Almudena-kathedraal ligt aan de Calle Bailén, direct naast het Koninklijk Paleis. Het dichtstbijzijnde metrostation is Ópera. De kathedraal is elke dag geopend. Voor het museum gelden verschillende openingstijden en het is verstandig die van tevoren te controleren. Het kerkgebouw is gratis toegankelijk, maar voor het museum en de koepel moet entree worden betaald.


Catedral de la Almudena Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Catedral de la Almudena

Alle 4.465 accommodaties in de buurt van Catedral de la Almudena bekijken
Hotel Riu Plaza España € 129
Hotel Riu Plaza España

Hotel Riu Plaza España

C/ Gran Via, 84, Madrid
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centro, vlak bij Plaza de España - Koninklijk Paleis, Plaza de España en Gran Via. Ook Teatro Coliseum en Teatro Lope de Vega liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Plaza de Espana ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Ventura Rodriguez is het 5 minuten lopen.

  ME Madrid by Melia € 185
  ME Madrid by Melia

  ME Madrid by Melia

  Plaza de Santa Ana, 14, Madrid, Madrid
    
   4.5 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Barrio de las Letras, vlak bij Plaza de Santa Ana en Teatro Español. Ook Congreso de los Diputados en Museo Nacional Thyssen-Bornemisza liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Anton Martin ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Sol is het 5 minuten lopen.

   Melia Madrid Princesa € 159
   Melia Madrid Princesa

   Melia Madrid Princesa

   Princesa 27, Madrid, Madrid
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Moncloa-Aravaca, binnen 10 minuten lopen van Plaza de España - Koninklijk Paleis, Plaza de España en Gran Via. Ook Teatro Coliseum en Teatro Lope de Vega liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Ventura Rodriguez ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Arguelles is het 5 minuten lopen.

    Hotel Madrid Gran Vía 25, managed by Melia € 105
    Hotel Madrid Gran Vía 25, managed by Melia

    Hotel Madrid Gran Vía 25, managed by Melia

    Gran Via 25, Madrid, Madrid
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centro, binnen 5 minuten lopen van Gran Via, Puerta del Sol en Teatro Lara. Ook Teatro Rialto en Teatro Lope de Vega liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Gran Via ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Callao is het 4 minuten lopen.

     Palacio de los Duques Gran Meliá - The Leading Hotels of the World
     Palacio de los Duques Gran Meliá - The Leading Hotels of the World

     Palacio de los Duques Gran Meliá - The Leading Hotels of the World

     Cuesta de Santo Domingo, 5, Madrid, Madrid
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Centro, binnen 5 minuten lopen van Teatro Real en Plaza de Oriente. Ook Jardines de Sabatini en Koninklijk paleis liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Opera en Metrostation Santo Domingo liggen op 5 minuten lopen.

      Iberostar Las Letras Gran Via € 170
      Iberostar Las Letras Gran Via

      Iberostar Las Letras Gran Via

      Gran Via 11, Madrid, Madrid
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centro, binnen 10 minuten lopen van Gran Via, Puerta del Sol en Paseo del Prado. Ook Teatro Lara en Plaza de Cibeles liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Gran Via en Metrostation Sevilla liggen op 5 minuten lopen.

       Hotel Regina € 109
       Hotel Regina

       Hotel Regina

       Alcala 19, Madrid, Madrid
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centro, vlak bij Palacio de la Equitativa, Casino de Madrid en Iglesia de las Calatravas. Ook Real Academia de Bellas Artes de San Fernando en Sala Alcalá 31 liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Sevilla ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Sol is het 5 minuten lopen.

        Hyatt Centric Gran Via Madrid
        Hyatt Centric Gran Via Madrid

        Hyatt Centric Gran Via Madrid

        Gran Via 31, Madrid, Madrid
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Centro, binnen 5 minuten lopen van Gran Via, Puerta del Sol en Teatro Lara. Ook Plaza Mayor en Plaza de España liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Gran Via ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Callao is het 2 minuten lopen.