Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Kathedraal van Santa Maria del Fiore (Duomo)

De kathedraal 'Heilige Maagd van de Bloem' en zijn indrukwekkende koepel zijn het symbool van Florence geworden.

De kathedraal van Santa Maria del Fiore wordt ook wel de Duomo genoemd, de Italiaanse term voor kathedraal. De Duomo, die met zijn schitterende koepel het herkenningspunt van Florence is, wordt door velen beschouwd als het belangrijkste bouwwerk uit de architectuur van de Renaissance. In de kathedraal vind je glas-in-lood-ramen en fresco's van Italiaanse meesters en een van de oudste voorbeelden van een 'hora italica'-klok ter wereld. Voor velen is het meest indrukwekkende van hun bezoek een close-up van het gebouw zelf.

De plannen voor de kathedraal werden voor het eerst opgesteld 1294 door de architect Arnolfo di Cambio. De bouw werd twee jaar later gestart. De kathedraal werd ingewijd in 1436, nadat verschillende architecten een bijdrage hadden geleverd. De belangrijkste daarvan lijkt echter wel die van Filippo Brunelleschi, met zijn ontwerp van de domkoepel. Met een diameter van 45,5 meter was dit wereldwijd de grootste constructie in zijn soort en het is nog altijd de grootste stenen koepel van de moderne tijd. Beklim de 463 treden van de koepel (een lift is er niet) voor een adembenemend uitzicht over de stad. Je moet betalen om de dom te bezoeken.

Meng je tussen de menigte op het Piazza del Duomo en sta even stil om de buitenkant van de indrukwekkende kathedraal in je op te nemen. De voorgevel met zijn roze, witte en groene marmer werd pas later aan de kathedraal toegevoegd en werd eind 19e eeuw voltooid.

In de kathedraal zelf behoren de 44 glas-in-lood-ramen met taferelen uit het Oude en Nieuwe Testament tot de meest opvallende kunstwerken. En zorg ervoor dat je de gigantische klok boven de ingang binnen in de kerk niet mist. Deze klok, ontworpen in 1443, is een van de laatste nog werkende voorbeelden van een 'hora italica', met een wijzer die alle 24 uren aanwijst en waarvan de dag eindigt met de zonsondergang.

De Santa Maria del Fiore is dagelijks geopend, behalve op 6 januari (Driekoningen, het feest van de Openbaring). De toegang is gratis. Er staan vaak veel mensen te wachten om naar binnen te gaan, maar de rij vordert doorgaans erg vlot. Als je met meer dan vier personen bent, word je mogelijk verplicht een audio- of radiorondleiding te huren.


Cattedrale di Santa Maria del Fiore Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Cattedrale di Santa Maria del Fiore

Alle 6.519 accommodaties in de buurt van Cattedrale di Santa Maria del Fiore bekijken
Hotel Pendini
Hotel Pendini

Hotel Pendini

Via Strozzi 2, Florence, FI
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit romantische hotel ligt in Dom, binnen 5 minuten lopen van Piazza della Repubblica en Piazza della Signoria. Ook Palazzo Vecchio en Cattedrale di Santa Maria del Fiore liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 10 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 18 minuten lopen.

  Hotel Bonciani Palazzo Pitti Broccardi
  Hotel Bonciani Palazzo Pitti Broccardi

  Hotel Bonciani Palazzo Pitti Broccardi

  Via Panzani 17, Florence, FI
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Santa Maria Novella, binnen 10 minuten lopen van Basilica di Santa Maria Novella, Cattedrale di Santa Maria del Fiore en Piazza del Duomo. Ook Piazza della Signoria en Basilica di San Lorenzo liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 15 minuten lopen.

   Hotel Costantini € 124
   Hotel Costantini

   Hotel Costantini

   Via Calzaiuoli 13, Florence, FI
     
    2.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Dom, vlak bij Via de' Calzaiuoli en Cattedrale di Santa Maria del Fiore. Ook Piazza del Duomo en Piazza della Signoria liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 10 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 22 minuten lopen.

    Bernini Palace € 360
    Bernini Palace

    Bernini Palace

    Piazza San Firenze 29, Florence, FI
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Florence ligt in de historische wijk, vlak bij Piazza San Firenze, Palazzo Vecchio en Piazza della Signoria. Ook Bargello en Basilica di Santa Croce liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 16 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 25 minuten lopen.

     Tornabuoni Boutique € 190
     Tornabuoni Boutique

     Tornabuoni Boutique

     Via Rondinelli 5, Florence
       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Deze accommodatie in een herenhuis ligt in Dom, binnen 5 minuten lopen van Via de' Tornabuoni, Cattedrale di Santa Maria del Fiore en Basilica di Santa Maria Novella. Ook Piazza del Duomo en Piazza della Signoria liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 7 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 17 minuten lopen.

      AM Collection Florence
      AM Collection Florence

      AM Collection Florence

      Via Del Sole, 7, Florence
        
       0.0 van 5.0 Sterren

       Deze accommodatie in een herenhuis ligt in Dom, vlak bij Palazzo Strozzi en Basilica di Santa Maria Novella. Ook Cattedrale di Santa Maria del Fiore en Piazza della Signoria liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 8 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 16 minuten lopen.

       Palazzo Alfieri Residenza d’epoca – Alfieri Collezione € 103
       Palazzo Alfieri Residenza d’epoca – Alfieri Collezione

       Palazzo Alfieri Residenza d’epoca – Alfieri Collezione

       Lungarno Corsini 2, Florence, FI
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Deze residentie ligt in Dom, binnen 5 minuten lopen van Via de' Tornabuoni en Ponte Vecchio. Ook Piazza della Signoria en Palazzo Vecchio liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 12 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 18 minuten lopen.

        Affittacamere Alba
        Affittacamere Alba

        Affittacamere Alba

        Largo Fratelli Alinari 15, Florence, FI
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Deze accommodatie in een herenhuis ligt in Santa Maria Novella, binnen 5 minuten lopen van Via Faenza en Basilica di Santa Maria Novella. Ook Cattedrale di Santa Maria del Fiore en Basilica di San Lorenzo liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 15 minuten lopen.