Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Edinburgh Castle

Fort, paleis en en bewaarplaats van de kroonjuwelen: dit kasteel dat over de stad uitkijkt, heeft een belangrijke rol gespeeld in de Schotse geschiedenis.

Edinburgh Castle, het oudste gebouw van de stad, ligt hoog op een steile vulkanische rots dicht bij het centrum van de stad. De vesting, die al zo'n duizend jaar oud is, is in het verleden getuige geweest van belegeringen, en heeft dienst gedaan als legerbasis en als toevluchtsoord voor Schotse monarchen.

Een rondleiding is inbegrepen in de toegangsprijs. Als je liever op je eigen houtje de bolwerken, torens en kantelen verkent, vind je op de officiële website van het kasteel suggesties voor routes.

Kijk bij het binnengaan door de Entrance Gateway omhoog naar de standbeelden van Robert the Bruce en William Wallace (“Braveheart”). Zij verdedigden in de 14e eeuw de Schotse onafhankelijkheid.

Voeg je bij de andere bezoekers aan het uiteinde van de Argyle Battery om de One O’Clock Gun te zien. Dit kanon wordt elke dag precies om één uur afgevuurd, met uitzondering van zondag. Dit begon in 1861 om de schepen in de naburige Leith Harbour te helpen bij het gelijkzetten van hun klokken.

Bezoek de Great Hall, een prachtige zaal waar ooit Charles I aan het banket zat. Stap binnen in de slaapkamer waar Mary, Queen of Scots, beviel van de toekomstige Jacobus VI van Schotland die in 1603 de Engelse en Schotse kronen verenigde. Bewonder de Schotse kroonjuwelen op de eerste verdieping van het Royal Palace. Naast deze schatten vindt u er ook de Stone of Destiny, een blok rode zandsteen dat eeuwenlang is gebruikt bij koninklijke kroningsceremonieën.

Bezoek het Scottish National War Memorial ter nagedachtenis aan de Schotse soldaten die het leven lieten in de twee wereldoorlogen en andere militaire conflicten.  

Edinburgh Castle is vanaf het oostelijke uiteinde te voet bereikbaar vanaf Princes Street. Op het terrein rond het kasteel zijn steile straten met kasseien die niet voor iedereen makkelijk begaanbaar zijn. Delen van het kasteel zijn geschikt voor rolstoelen en er is een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar. Er is bij het kasteel geen parkeergelegenheid. Er zijn alleen een paar gehandicaptenparkeerplaatsen die vooraf moeten worden geboekt.

Het kasteel is dagelijks open, maar de tijden variëren in de loop van het jaar, dus controleer de officiële website voor de juiste tijden.


Edinburgh Castle Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Edinburgh Castle

Alle 3.896 accommodaties in de buurt van Edinburgh Castle bekijken
Edinburgh Grosvenor Hotel € 38
Edinburgh Grosvenor Hotel

Edinburgh Grosvenor Hotel

Grosvenor Street, Edinburgh, Schotland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Haymarket, binnen 2 km afstand van Edinburgh International Conference Centre (EICC), Princes Street-tuinen en Greyfriars Kirk. Ook Edinburgh Castle en Stadion Murrayfield liggen binnen 3 km afstand. Edinburgh Haymarket Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Edinburgh Waverley Station is het 26 minuten lopen.

  The Balmoral Hotel € 194
  The Balmoral Hotel

  The Balmoral Hotel

  1 Princes Street, Edinburgh, Schotland
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in New Town, vlak bij Waterloo Place en Princes Street. Ook George Street en Edinburgh Dungeon liggen binnen 5 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 24 minuten lopen.

   Apex Grassmarket Hotel € 91
   Apex Grassmarket Hotel

   Apex Grassmarket Hotel

   31-35 Grassmarket, Edinburgh, Schotland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Oude stad, binnen 5 minuten lopen van Grassmarket, Royal Mile en The Hub. Ook Edinburgh Castle en Princes Street liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op 11 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 17 minuten lopen.

    Apex City of Edinburgh Hotel € 70
    Apex City of Edinburgh Hotel

    Apex City of Edinburgh Hotel

    61 Grassmarket, Edinburgh, Schotland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Oude stad, vlak bij Grassmarket, The Hub en Scotch Whisky Experience. Ook Royal Mile en Nationaal museum van Schotland liggen binnen 5 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op 10 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 18 minuten lopen.

     Jurys Inn Edinburgh € 59
     Jurys Inn Edinburgh

     Jurys Inn Edinburgh

     43 Jeffrey Street, Edinburgh, Schotland
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Oude stad, vlak bij Jeugdmuseum, Princes Street en Royal Mile. Ook George Street en Edinburgh Dungeon liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 29 minuten lopen.

      Novotel Edinburgh Centre € 84
      Novotel Edinburgh Centre

      Novotel Edinburgh Centre

      80 Lauriston Place, Edinburgh, Schotland
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Oude stad, binnen 10 minuten lopen van The Meadows, Grassmarket en Royal Mile. Ook Universiteit van Edinburgh en Usher Hall liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Haymarket Station ligt op 15 minuten lopen en naar Edinburgh Waverley Station is het 17 minuten lopen.

       The Scotsman Hotel € 129
       The Scotsman Hotel

       The Scotsman Hotel

       20 North Bridge, Edinburgh, Schotland
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Oude stad, vlak bij City Art Centre, Princes Street en Royal Mile. Ook Edinburgh Dungeon en Real Mary King's Close liggen binnen 5 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 28 minuten lopen.

        Fraser Suites Edinburgh € 81
        Fraser Suites Edinburgh

        Fraser Suites Edinburgh

        Fraser Suites Edinburgh, 12 - 26 St Giles Street, Edinburgh, Schotland
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit milieuvriendelijke aparthotel ligt in Oude stad, binnen 5 minuten lopen van Kathedraal van St. Giles en Princes Street-tuinen. Ook Greyfriars Kirk en Edinburgh Castle liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 23 minuten lopen.