Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Edinburgh Castle

Fort, paleis en en bewaarplaats van de kroonjuwelen: dit kasteel dat over de stad uitkijkt, heeft een belangrijke rol gespeeld in de Schotse geschiedenis.

Edinburgh Castle, het oudste gebouw van de stad, ligt hoog op een steile vulkanische rots dicht bij het centrum van de stad. De vesting, die al zo'n duizend jaar oud is, is in het verleden getuige geweest van belegeringen, en heeft dienst gedaan als legerbasis en als toevluchtsoord voor Schotse monarchen.

Een rondleiding is inbegrepen in de toegangsprijs. Als je liever op je eigen houtje de bolwerken, torens en kantelen verkent, vind je op de officiële website van het kasteel suggesties voor routes.

Kijk bij het binnengaan door de Entrance Gateway omhoog naar de standbeelden van Robert the Bruce en William Wallace (“Braveheart”). Zij verdedigden in de 14e eeuw de Schotse onafhankelijkheid.

Voeg je bij de andere bezoekers aan het uiteinde van de Argyle Battery om de One O’Clock Gun te zien. Dit kanon wordt elke dag precies om één uur afgevuurd, met uitzondering van zondag. Dit begon in 1861 om de schepen in de naburige Leith Harbour te helpen bij het gelijkzetten van hun klokken.

Bezoek de Great Hall, een prachtige zaal waar ooit Charles I aan het banket zat. Stap binnen in de slaapkamer waar Mary, Queen of Scots, beviel van de toekomstige Jacobus VI van Schotland die in 1603 de Engelse en Schotse kronen verenigde. Bewonder de Schotse kroonjuwelen op de eerste verdieping van het Royal Palace. Naast deze schatten vindt u er ook de Stone of Destiny, een blok rode zandsteen dat eeuwenlang is gebruikt bij koninklijke kroningsceremonieën.

Bezoek het Scottish National War Memorial ter nagedachtenis aan de Schotse soldaten die het leven lieten in de twee wereldoorlogen en andere militaire conflicten.  

Edinburgh Castle is vanaf het oostelijke uiteinde te voet bereikbaar vanaf Princes Street. Op het terrein rond het kasteel zijn steile straten met kasseien die niet voor iedereen makkelijk begaanbaar zijn. Delen van het kasteel zijn geschikt voor rolstoelen en er is een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar. Er is bij het kasteel geen parkeergelegenheid. Er zijn alleen een paar gehandicaptenparkeerplaatsen die vooraf moeten worden geboekt.

Het kasteel is dagelijks open, maar de tijden variëren in de loop van het jaar, dus controleer de officiële website voor de juiste tijden.


Edinburgh Castle Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Edinburgh Castle

Alle 3.493 accommodaties in de buurt van Edinburgh Castle bekijken
The Balmoral Hotel
The Balmoral Hotel

The Balmoral Hotel

1 Princes Street, Edinburgh, Schotland
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in New Town, vlak bij Waterloo Place en Princes Street. Ook George Street en Edinburgh Dungeon liggen binnen 5 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 24 minuten lopen.

  Novotel Edinburgh Centre € 90
  Novotel Edinburgh Centre

  Novotel Edinburgh Centre

  80 Lauriston Place, Edinburgh, Schotland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Oude stad, binnen 10 minuten lopen van The Meadows, Grassmarket en Royal Mile. Ook Universiteit van Edinburgh en Usher Hall liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Haymarket Station ligt op 15 minuten lopen en naar Edinburgh Waverley Station is het 17 minuten lopen.

   Waldorf Astoria Edinburgh - The Caledonian
   Waldorf Astoria Edinburgh - The Caledonian

   Waldorf Astoria Edinburgh - The Caledonian

   Princes Street, Edinburgh, Schotland
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in West End, vlak bij Edinburgh Gin Distillery en Princes Street. Ook George Street en Usher Hall liggen binnen 5 minuten lopen. Edinburgh Haymarket Station ligt op 11 minuten lopen en naar Edinburgh Waverley Station is het 17 minuten lopen.

    Aparthotel Adagio Edinburgh Royal Mile € 71
    Aparthotel Adagio Edinburgh Royal Mile

    Aparthotel Adagio Edinburgh Royal Mile

    231 Canongate, Edinburgh, Schotland
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit aparthotel ligt in Oude stad, binnen 10 minuten lopen van Royal Mile, Kathedraal van St. Giles en Palace of Holyroodhouse. Ook Edinburgh Playhouse Theater en Greyfriars Kirk liggen binnen 15 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op 5 minuten lopen.

     The Scotsman Hotel € 183
     The Scotsman Hotel

     The Scotsman Hotel

     20 North Bridge, Edinburgh, Schotland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Oude stad, vlak bij City Art Centre, Princes Street en Royal Mile. Ook Edinburgh Dungeon en Real Mary King's Close liggen binnen 5 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 28 minuten lopen.

      ibis Edinburgh Centre Royal Mile – Hunter Square € 76
      ibis Edinburgh Centre Royal Mile – Hunter Square

      ibis Edinburgh Centre Royal Mile – Hunter Square

      6 Hunter Square, Edinburgh, Schotland
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Oude stad, vlak bij City Chambers, Royal Mile en Princes Street. Ook Real Mary King's Close en Kathedraal van St. Giles liggen binnen 5 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 28 minuten lopen.

       Grassmarket hotel € 117
       Grassmarket hotel

       Grassmarket hotel

       94-96 Grassmarket, Edinburgh, Schotland
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Oude stad, vlak bij Witchery Tours, Grassmarket en The Hub. Ook Royal Mile en Princes Street liggen binnen 5 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op 9 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 19 minuten lopen.

        Stay Central € 106
        Stay Central

        Stay Central

        139 Cowgate, Edinburgh, Schotland
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Oude stad, binnen 5 minuten lopen van Royal Mile, Princes Street en Nationaal museum van Schotland. Ook Universiteit van Edinburgh en Nationale galerie van Schotland liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op 6 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 22 minuten lopen.