Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Galleria Borghese

In een stad die barst van de kunst, weten de schilderijen en beelden van deze prestigieuze galerie uit de zeventiende eeuw er nog steeds uit te springen.

Het toonaangevende Galleria Borghese beschikt over een indrukwekkende kunstverzameling met onder andere meesterwerken van Titiaan en Rafaël en beelden van kunstenaars als Canova en Caravaggio. Bekijk traditionele Romeinse vloermozaïeken en adembenemende reliëfs en maak een wandeling door de tuinen van de galerie.

Struin wat rond in de mooie tuin en begeef je richting de fraaie galerie. Deze stalend witte neoklassieke villa was eens in bezit van de kardinaal Scipione Borghese. De kardinaal was een fervent kunstverzamelaar en het resultaat van zijn levenslange inspanningen op dit gebied is te zien in de galerie van vandaag.

Wandel de galerie in en verken de eerste verdieping. Bekijk de gouden motieven die de wanden sieren, de vloermozaïeken met gladiatoren in uniform en het reliëf met een Romulus die verwelkomd wordt op Olympus.

Loop verder naar de eerste zaal om een figuur te bekijken die de zuster van Napoleon voorstelt, liggend op een sofa met ontbloot bovenlichaam. In andere zalen zijn onder andere beelden van Gian Lorenzo Bernini te zien uit de zeventiende eeuw. Deze sculpturen beelden op gedetailleerde wijze enkele heidense mythes uit. Zoek naar de figuur van Daphne wiens handen in bladeren veranderen en de figuur van Pluto die een worstelende Proserpina vastgrijpt. 

Neem de trap naar de volgende verdieping om een uitgebreide collectie renaissanceschilderijen te bekijken. Enkele van de meest noemenswaardige werken zijn Rafaëls Deposizione Borghese en Dama Col Liocorno, beide daterend uit 1507. Andere hoogtepunten zijn de Madonna col Bambino van Perugino en Amor Sacro e Amor Profano, een meesterwerk van Titiaan uit de zestiende eeuw.

De Galleria Borghese is geopend van dinsdag tot en met zondag en te bezoeken tegen een kleine toeslag. Er wordt iedere twee uur een nieuwe groep bezoekers toegelaten, dus het is aan te raden je kaartje vooraf te kopen, zodat je niet hoeft te wachten. Je kunt bij de galerie komen door vanuit het centrum de bus te nemen en uit te stappen bij de Via Pinciana. Vanaf deze halte is het nog een klein stukje lopen.


Gids voor Galleria Borghese


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.488 accommodaties in de buurt van Galleria Borghese bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.025 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  Hotel Artemide € 104
  Hotel Artemide

  Hotel Artemide

  Via Nazionale 22, Rome
    
   4,8
   / 5, op basis van 2.232 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 5 minuten lopen van Trevifontein en Colosseum. Ook Spaanse Trappen en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

   iQ Hotel Roma € 79
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rome
     
    4,7
    / 5, op basis van 3.321 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 9 minuten lopen.

    Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World € 216
    Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

    Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

    Via Vittorio Veneto 50, Rome
      
     4,5
     / 5, op basis van 1.019 beoordelingen
     5.0 van 5.0

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Via Veneto, Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Villa Borghese en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen. Station Barberini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Spagna is het 9 minuten lopen.

     UNAHOTELS Decò Roma € 113
     UNAHOTELS Decò Roma

     UNAHOTELS Decò Roma

     Via Giovanni Amendola, 57, Rome
       
      4,4
      / 5, op basis van 2.211 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Via Nazionale, Colosseum en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Trevifontein en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rome Termini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Laziali is het 8 minuten lopen.

      Grand hotel via Veneto € 255
      Grand hotel via Veneto

      Grand hotel via Veneto

      Via Vittorio Veneto 155, Rome
        
       4,6
       / 5, op basis van 469 beoordelingen
       5.0 van 5.0

       Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 5 minuten lopen van Via Veneto en Villa Borghese. Ook Spaanse Trappen en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Barberini ligt op 7 minuten lopen en naar Station Spagna is het 11 minuten lopen.

       Smooth Hotel Rome Termini € 45
       Smooth Hotel Rome Termini

       Smooth Hotel Rome Termini

       Via Palestro 13, Rome
         
        4,6
        / 5, op basis van 576 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Rione XVIII Castro Pretorio, binnen 15 minuten lopen van Via Nazionale, Trevifontein en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Spaanse Trappen liggen binnen 2 km afstand. Station Castro Pretorio ligt op 6 minuten lopen en naar Station Repubblica - Teatro dell'Opera is het 9 minuten lopen.

        The Tribune Hotel € 104
        The Tribune Hotel

        The Tribune Hotel

        Via Campania, 45, Rome
          
         4,7
         / 5, op basis van 637 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in het centrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Via Veneto, Villa Borghese en Galleria Borghese. Ook Bioparco di Roma en Piazza di Spagna liggen binnen 2 km afstand. Station Barberini ligt op 11 minuten lopen en naar Station Repubblica - Teatro dell'Opera is het 13 minuten lopen.