Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Galleria Vittorio Emanuele II

Prada, Gucci, Louis Vuitton... slechts een kleine greep uit de grote namen van de modewereld die je hier vindt in een van de oudste winkelcentra ter wereld.

Dit luxe winkelcentrum is de perfecte bestemming voor liefhebbers van mode en goed eten. De Galleria Vittorio Emanuele II ligt aan het hoofdplein, de Piazza del Duomo. Het gebouw is een belangrijke historische locatie, aangezien het naar verluidt het oudste winkelcentrum ter wereld is. De galerij is tegelijkertijd een monument voor moderne ontwerpstijlen: een aantal van de bekendste moderne ontwerpers hebben hier een zogenaamde flagship store. Ga een middagje winkelen, geniet van een drankje na een concert of kom hier gewoon om de negentiende-eeuwse architectuur te bewonderen.

De twee galerijen hebben glazen plafonds die meer dan vier verdiepingen hoog zijn en samenkomen in een achthoekige glazen koepel. Dit was in de negentiende eeuw een populair ontwerp voor galerijen, maar door het formaat is de Galleria uniek. Wandel door de winkelgalerij om het ontwerp en de lichtval te bewonderen. Onder de koepel bevinden zich vier mozaïeken van de wapens van Milaan, Turijn, Florence en Rome. Het schijnt geluk te brengen om op je hiel rond te draaien op het wapen van Turijn, de stier. Deze lokale traditie is zo populair dat er een klein gat is uitgesleten in het mozaïek.

In de galerij tref je hoogwaardige merken als Prada en Gucci aan. Milaan wordt dan ook beschouwd als de modehoofdstad van de wereld. Winkels van twee van de bekendste Italiaanse merken te kunnen bezoeken in deze historische omgeving is een unieke ervaring. Als je de knip op de buidel moet houden, zijn er ook verschillende opkomende modeontwerpers die hun artikelen verkopen in de galerij en aan het eind van een seizoen kun je op koopjesjacht in de uitverkoop.

Galleria Vittorio Emanuele II is elke dag open en veel winkels en restaurants zijn tot 's avonds laat geopend. Verblijf je in een van de hotels in het centrum, dan is het maar een klein stukje lopen naar de Galleria. Als je van verder weg komt, kun je met de metro naar het station van Piazza del Duomo.


Galleria Vittorio Emanuele II Reisgids


Kaart