IsraëlMidden-Oosten

Voor veel monotheïstische wereldreligies zijn er in dit land in het Midden-Oosten bezienswaardigheden te vinden, naast Dode Zee-resorts en een levendige wereldstad.

Israël werd gesticht als een Joods land, maar tegenwoordig trekken de religieuze plekken net zo veel christelijke en islamitische als joodse bezoekers. Verken de vele heilige plekken in de steden en kom tot rust bij de Dode Zee en de mediterrane kust.

Jeruzalem vormt het heilige centrum van Israël. Islamitische en joodse pelgrims komen in deze stad samen bij de achthoekige, met goud bekroonde Rotskoepel. Dit gebouw vormt een gedenkplaats voor moslims en een heilige plek voor joden. Meng je in de menigte bij de Westmuur. De resten van deze tempel uit de eerste eeuw voor christus zijn ook een heilige plek binnen het Jodendom. In Jeruzalem is ook de Heilige Grafkerk te vinden, waar volgens christenen Jezus werd gekruisigd en begraven voordat hij weer tot leven kwam.In de steden Nazareth en Bethlehem zijn nog meer religieuze bouwwerken te vinden.

Waar Jeruzalem vaak een bestemming vormt om de geest te verrijken, is de Dode Zee meestal de plek om het lichaam centraal te stellen. Zowel de modder als het water van de Dode Zee, een van de zoutste wateren ter wereld, zijn heilzaam voor de huid. Laat je drijven op het zoute water en smeer je in met de donkere modder. Verken ook de omliggende omgeving, zoals de plaats Ein Bokek en andere resorts, plan een bezoekje aan een spa en koop vers zout uit de Dode Zee.

Breng een bezoek aan Tel Aviv, de op een na grootste stad van het land. Deze moderne stad wordt gekenmerkt door wolkenkrabbers en hoge gebouwen aan de mediterrane kust. Bestudeer de historische bezienswaardigheden in de kleine, oude havenstad Jaffa. Breng de dag door op het Gordon-strand, geniet van een drankje bij een homobar in de Shenkinstraat of ga dansen in een van de vele nachtclubs van Tel Aviv.

Door de gecompliceerde relatie van Israël met Palestina vinden er regelmatig gewelddadigheden plaats in het land, met name bij de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever. Blijf op veilige afstand van deze gebieden en houd het nieuws in de gaten wanneer je een uitstapje plant.

Boek een vlucht naar de Luchthaven Ben-Gurion midden in Israël en begin hier je reis door dit historische en heilige land.

Populaire steden in Israël

West-Jerusalem
Jeruzalem
Staat bekend om Historisch, Museum en Kathedraal

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Al-Aqsa Moskee
  Al-Aqsa Moskee
 • Westmuur
  Westmuur
 • Israëlmuseum
  Israëlmuseum
Haven van Jaffa bevat een zonsondergang, een rivier of beek en een stad
Tel Aviv
Staat bekend om ern:taxonomies:core:#fa8f86a1-2f98-3bb4-9df1-45f72bc17180, Café en Kunst

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Oude Haven van Tel Aviv
  Oude Haven van Tel Aviv
 • Haven van Jaffa
  Haven van Jaffa
 • Banana Beach
  Banana Beach
Bat Galim-strand
Haifa
Staat bekend om Tuin, ern:taxonomies:core:#fa8f86a1-2f98-3bb4-9df1-45f72bc17180 en Café

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Baha'i-tuinen
  Baha'i-tuinen
 • Haven van Haifa
  Haven van Haifa
 • Bat Galim-strand
  Bat Galim-strand
Nazareth
Nazareth
Staat bekend om Historisch, Tour en Kathedraal

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Basiliek van de Boodschap
  Basiliek van de Boodschap
 • Grieks-Orthodoxe Kerk van de Boodschap
  Grieks-Orthodoxe Kerk van de Boodschap
 • Bron van Maria
  Bron van Maria
Haven van Akko
Akko
Staat bekend om Historisch, Monument en Tempel

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Haven van Akko
  Haven van Akko
 • Turks Bad Hamam al- Basha
  Turks Bad Hamam al- Basha
 • Citadel van Acre
  Citadel van Acre
Dolfijnenrif toont algemene kustgezichten en ook een klein groepje mensen
Eilat
Staat bekend om ern:taxonomies:core:#fa8f86a1-2f98-3bb4-9df1-45f72bc17180, Zee en Snorkelen

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Dolfijnenrif
  Dolfijnenrif
 • Onderwaterobservatorium Coral World
  Onderwaterobservatorium Coral World
 • Jachthaven van Eilat
  Jachthaven van Eilat

Populaire plekken om te bezoeken in Israël

Masada
Afbeelding van Masada

Masada

Breng een bezoek aan Nationaal Park Masada en Strand van Ein Gedi. Dit zijn slechts twee van de populaire bezienswaardigheden in Masada.

Carmel Market
Afbeelding van Carmel Market

Carmel Market

Ga naar Gordon Beach en Banana Beach. Dit zijn slechts twee geweldige bezienswaardigheden in Carmel Market, een stad die ook geliefd is door de stranden en de leuke winkels.

Israëlmuseum
Afbeelding van Israëlmuseum

Israëlmuseum

Ga naar Westmuur (Klaagmuur) en Al-Aqsa Moskee. Dit zijn slechts twee geweldige bezienswaardigheden in Israëlmuseum, een historische stad die ook geliefd is door de musea.

Yad Vashem
Afbeelding van Yad Vashem

Yad Vashem

Ga naar Israëlmuseum en Westmuur (Klaagmuur). Dit zijn slechts twee geweldige bezienswaardigheden in Yad Vashem, een historische stad die ook geliefd is door de musea.

Kunstmuseum van Tel Aviv
Afbeelding van Kunstmuseum van Tel Aviv

Kunstmuseum van Tel Aviv

Ga naar Gordon Beach en Azrieli Center. Dit zijn slechts twee van de geweldige bezienswaardigheden in Kunstmuseum van Tel Aviv, een aan de kust gelegen stad.

Sionsberg
Afbeelding van Sionsberg

Sionsberg

Ga naar Westmuur (Klaagmuur) en Al-Aqsa Moskee. Dit zijn slechts twee geweldige bezienswaardigheden in Sionsberg, een historische stad die ook geliefd is door de kathedralen.