Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Kasteel Rosenborg

Bekijk in dit imposante gebouw de decadentie waarmee de voormalige Deense koninklijke familie omringt was of ontspan in de omliggende koninklijke tuinen.

Kasteel Rosenborg was de koninklijke residentie van 1606 tot 1710 en de thuisbasis van de toenmalige koning Christian IV. Tegenwoordig is het kasteel, dat Rosenborg Slot in het Deens heet, als een museum open voor het publiek en herbergt het de koninklijke collectie. De koninklijke tuinen rondom het kasteel zijn een populaire bestemming voor de inwoners van Kopenhagen om te ontspannen of om te spelen.

Koning Christian IV, bekend om zijn gedurfde ontwikkeling van Kopenhagen, gaf opdracht voor een groot aantal herkenbare historische gebouwen in de stad. Kasteel Rosenborg, gebouwd in de Nederlandse renaissancestijl, is één van zijn grootste architectonische prestaties.

Kom vroeg in de ochtend om de Deense koninklijke wacht in een dramatische mars te zien vertrekken naar paleis Amalienborg. Verken de rest van de ochtend het weelderige interieur van het kasteel. Bekijk de self-guided tour op je smartphone voor meer informatie.

Het kasteel is getrouw gerestaureerd door historici en heeft fraai gestuukte plafonds. Het staat vol met historische huishoudelijke en bijzondere artikelen. Neem een kijkje in de badkamer van de koning dat delicate porseleinen tegels heeft, en bekijk de spiegelkamer. De ridderzaal heeft een grote collectie wandtapijten die de muren sieren. 

De permanente collectie kunstvoorwerpen omvat historische schilderijen, beelden en documenten. De omschrijvingen van de tentoongestelde voorwerpen zijn in het Engels en Deens. Mis de Deense kroonjuwelen en de troon van de koning niet.

Maak ook een uitstapje buiten de kasteelmuren in de uitgestrekte koninklijke tuinen. Een café serveert traditionele Deense gerechten en bier, dus probeer gepekelde vis met een Carlsberg voor de lunch of breng een picknick. In de tuinen vind je weelderige grasvelden en schaduwrijke promenades.

Kasteel Rosenborg ligt net buiten het stadscentrum en is het best bereikbaar te voet of met de fiets. Bezoekers die met de metro komen kunnen het Nørreport metrostation bij de ingang van het kasteel gebruiken. Kasteel Rosenborg is in de zomermaanden dagelijks geopend, maar is de rest van het jaar op maandag en feestdagen gesloten. Er geldt een entreeprijs en je betaalt extra als je foto's wilt maken. Grotere tassen worden gecontroleerd.  


Kasteel Rosenborg Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Kasteel Rosenborg

Alle 808 accommodaties in de buurt van Kasteel Rosenborg bekijken
citizenM Copenhagen Radhuspladsen € 111
citizenM Copenhagen Radhuspladsen

citizenM Copenhagen Radhuspladsen

H. C. Andersens Boulevard 12, Kopenhagen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 10 minuten lopen van Strøget, Tivolituinen en Nationaal Museum van Denemarken. Ook Christiansborg-paleis en Botanische tuin liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Rådhuspladsen en Station Vesterport liggen op 5 minuten lopen.

  Copenhagen Admiral Hotel € 112
  Copenhagen Admiral Hotel

  Copenhagen Admiral Hotel

  Toldbodgade 24-28, Kopenhagen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 5 minuten lopen van Skuespilhuset-theater, Nyhavn en Paleis Amalienborg. Ook Operagebouw Kopenhagen en Strøget liggen binnen 15 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 8 minuten lopen en naar Metrostation Marmorkirken is het 10 minuten lopen.

   Ascot Hotel € 111
   Ascot Hotel

   Ascot Hotel

   Studiestræde 61, Kopenhagen
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 5 minuten lopen van Pumpehuset, Strøget en Stadhuisplein. Ook Tivolituinen en Universiteit van Kopenhagen liggen binnen 10 minuten lopen. Station Vesterport en Metrostation Rådhuspladsen liggen op 5 minuten lopen.

    Wakeup Copenhagen Borgergade € 74
    Wakeup Copenhagen Borgergade

    Wakeup Copenhagen Borgergade

    Borgergade 9, Kopenhagen
      
     2.0 van 5.0 Sterren

     Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 5 minuten lopen van Kongens Nytorv en Strøget. Ook Nyhavn en Ronde toren liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Marmorkirken ligt op 6 minuten lopen en naar Station Kongens Nytorv is het 7 minuten lopen.

     Skt. Petri € 175
     Skt. Petri

     Skt. Petri

     Krystalgade 22, Kopenhagen
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, vlak bij Universiteit van Kopenhagen en Onze Lieve Vrouwekerk. Ook Ronde toren en Strøget liggen binnen 5 minuten lopen. Station Nørreport en Station Nørreport liggen op 5 minuten lopen.

      Tivoli Hotel € 107
      Tivoli Hotel

      Tivoli Hotel

      Arni Magnussons Gade 2, Kopenhagen
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Kopenhagen ligt vlak bij het strand, binnen 15 minuten lopen van Ny Carlsberg Glyptotek en Tivolituinen. Ook Nationaal Museum van Denemarken en Stadhuisplein liggen binnen 2 km afstand. Station Dybbølsbro ligt op 8 minuten lopen en naar Station Vesterport is het 18 minuten lopen.

       Scandic Front € 132
       Scandic Front

       Scandic Front

       Sankt Annæ Plads 21, Kopenhagen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 5 minuten lopen van Skuespilhuset-theater, Nyhavn en Paleis Amalienborg. Ook Operagebouw Kopenhagen en Strøget liggen binnen 15 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Marmorkirken is het 9 minuten lopen.

        Scandic Palace Hotel € 137
        Scandic Palace Hotel

        Scandic Palace Hotel

        Rådhuspladsen 57, Kopenhagen
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, vlak bij Stadhuis Kopenhagen, Strøget en Stadhuisplein. Ook Tivolituinen en Nationaal Museum van Denemarken liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Rådhuspladsen ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Vesterport is het 8 minuten lopen.