Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Kasteel Rosenborg

Bekijk in dit imposante gebouw de decadentie waarmee de voormalige Deense koninklijke familie omringt was of ontspan in de omliggende koninklijke tuinen.

Kasteel Rosenborg was de koninklijke residentie van 1606 tot 1710 en de thuisbasis van de toenmalige koning Christian IV. Tegenwoordig is het kasteel, dat Rosenborg Slot in het Deens heet, als een museum open voor het publiek en herbergt het de koninklijke collectie. De koninklijke tuinen rondom het kasteel zijn een populaire bestemming voor de inwoners van Kopenhagen om te ontspannen of om te spelen.

Koning Christian IV, bekend om zijn gedurfde ontwikkeling van Kopenhagen, gaf opdracht voor een groot aantal herkenbare historische gebouwen in de stad. Kasteel Rosenborg, gebouwd in de Nederlandse renaissancestijl, is één van zijn grootste architectonische prestaties.

Kom vroeg in de ochtend om de Deense koninklijke wacht in een dramatische mars te zien vertrekken naar paleis Amalienborg. Verken de rest van de ochtend het weelderige interieur van het kasteel. Bekijk de self-guided tour op je smartphone voor meer informatie.

Het kasteel is getrouw gerestaureerd door historici en heeft fraai gestuukte plafonds. Het staat vol met historische huishoudelijke en bijzondere artikelen. Neem een kijkje in de badkamer van de koning dat delicate porseleinen tegels heeft, en bekijk de spiegelkamer. De ridderzaal heeft een grote collectie wandtapijten die de muren sieren. 

De permanente collectie kunstvoorwerpen omvat historische schilderijen, beelden en documenten. De omschrijvingen van de tentoongestelde voorwerpen zijn in het Engels en Deens. Mis de Deense kroonjuwelen en de troon van de koning niet.

Maak ook een uitstapje buiten de kasteelmuren in de uitgestrekte koninklijke tuinen. Een café serveert traditionele Deense gerechten en bier, dus probeer gepekelde vis met een Carlsberg voor de lunch of breng een picknick. In de tuinen vind je weelderige grasvelden en schaduwrijke promenades.

Kasteel Rosenborg ligt net buiten het stadscentrum en is het best bereikbaar te voet of met de fiets. Bezoekers die met de metro komen kunnen het Nørreport metrostation bij de ingang van het kasteel gebruiken. Kasteel Rosenborg is in de zomermaanden dagelijks geopend, maar is de rest van het jaar op maandag en feestdagen gesloten. Er geldt een entreeprijs en je betaalt extra als je foto's wilt maken. Grotere tassen worden gecontroleerd.  


Kasteel Rosenborg Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Kasteel Rosenborg

Alle 1.228 accommodaties in de buurt van Kasteel Rosenborg bekijken
Copenhagen Admiral Hotel € 103
Copenhagen Admiral Hotel

Copenhagen Admiral Hotel

Toldbodgade 24-28, Kopenhagen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Nyhavn - Amalienborg, binnen 5 minuten lopen van Skuespilhuset-theater, Nyhavn en Paleis Amalienborg. Ook Operagebouw Kopenhagen en Strøget liggen binnen 15 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 8 minuten lopen en naar Metrostation Marmorkirken is het 10 minuten lopen.

  Ascot Hotel € 98
  Ascot Hotel

  Ascot Hotel

  Studiestræde 61, Kopenhagen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 5 minuten lopen van Pumpehuset, Strøget en Stadhuisplein. Ook Tivolituinen en Universiteit van Kopenhagen liggen binnen 10 minuten lopen. Station Vesterport en Metrostation Rådhuspladsen liggen op 5 minuten lopen.

   Skt. Petri € 123
   Skt. Petri

   Skt. Petri

   Krystalgade 22, Kopenhagen
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, vlak bij Universiteit van Kopenhagen en Onze Lieve Vrouwekerk. Ook Ronde toren en Strøget liggen binnen 5 minuten lopen. Station Nørreport en Station Nørreport liggen op 5 minuten lopen.

    Villa Copenhagen € 161
    Villa Copenhagen

    Villa Copenhagen

    Tietgensgade 39, Kopenhagen
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 10 minuten lopen Tivolituinen, Stadhuisplein en Strøget. Ook Nyhavn en Botanische tuin liggen binnen 3 km afstand. Kopenhagen (ZGH-Centraal station Kopenhagen) en Centraal Station Kopenhagen liggen op 5 minuten lopen.

     Imperial Hotel € 107
     Imperial Hotel

     Imperial Hotel

     Vester Farimagsgade 9, Kopenhagen
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 10 minuten lopen van Planetarium Tycho Brahe, Tivolituinen en Stadhuisplein. Ook Strøget en Universiteit van Kopenhagen liggen binnen 15 minuten lopen. Station Vesterport ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Rådhuspladsen is het 8 minuten lopen.

      Hotel Kong Arthur € 109
      Hotel Kong Arthur

      Hotel Kong Arthur

      Nørre Søgade 11, Kopenhagen
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit wellness hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 10 minuten lopen van Workers Museum en Botanische tuin. Ook Universiteit van Kopenhagen en Ronde toren liggen binnen 15 minuten lopen. Station Nørreport ligt op 7 minuten lopen en naar Station Nørreport is het 7 minuten lopen.

       Hotel SKT. Annæ € 107
       Hotel SKT. Annæ

       Hotel SKT. Annæ

       Sankt Annæ Plads 18-20, Kopenhagen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Nyhavn - Amalienborg, vlak bij Skuespilhuset-theater en Nyhavn. Ook Paleis Amalienborg en Kongens Nytorv liggen binnen 10 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Marmorkirken is het 8 minuten lopen.

        Phoenix Copenhagen € 106
        Phoenix Copenhagen

        Phoenix Copenhagen

        Bredgade 37, Kopenhagen
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit romantische hotel ligt in Nyhavn - Amalienborg, binnen 5 minuten lopen van Frederikskerk en Nyhavn. Ook Paleis Amalienborg en Strøget liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Marmorkirken ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Kongens Nytorv is het 5 minuten lopen.