Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Duomo di Milano

De grootste kerk van Italië torent hoog boven het stadscentrum uit, zodat het vergulde beeld van Maria uitkijkt over Milaan.

De Duomo di Milano (Domkerk) is een schitterend voorbeeld van laatgotische architectuur en is een van de grootste kerken ter wereld. De bouw ervan duurde bijna zes eeuwen. Tegenwoordig beslaat de kerk 12.000 vierkante meter van het stadscentrum. Het is het meest herkenbare gebouw van Milaan.

De kerk is nog actief en is de zetel van de aartsbisschop van Milaan. In de Duomo worden regelmatig diensten gehouden. Je kunt de prachtige kenmerken van de kerk op verschillende manieren bekijken. Bewonder de torens van de kerk vanaf het Piazza del Duomo of klim naar het dak voor een prachtig uitzicht over de stad.

De Duomo di Milano staat in het historische centrum van Milaan en de straten van de stad komen uit op het plein waar de Duomo staat. Loop richting de kathedraal om de 135 torens te zien die boven de stad uit steken. De kerk is bovendien versierd met vele waterspuwers en standbeelden. Op grote hoogte staat het metalen Mariabeeld. Deze zogenaamde Madonnina bevindt zich 108 meter boven de straat en is verguld met bladgoud, zodat ze glinstert in de zon.

Ondanks het feit dat de domkerk enorm groot is, doet deze van binnen juist intiem aan. Prachtige glas-in-loodramen tonen scènes uit de Bijbel en reflecteren sfeervol licht op de vloer van de kerk. Daal de marmeren trap van de hoofdkathedraal af en ontdek de schatkamer van de Duomo. Hier vind je vroeg-christelijke en romaanse objecten.

Vanaf het dak van de kathedraal heb je een prachtig uitzicht over de daken van de stad. Als het helder weer is, kun je aan de horizon de Alpen zien liggen. Ga helemaal omhoog met de trap of neem de lift.

De Duomo di Milano is elke dag geopend. Bij de entreeprijs is ook een bezoek aan de schatkamer en het dak inbegrepen. Aan de voorzijde van de Duomo zit een metrostation en vanaf de meeste hotels in het centrum is het slechts een klein stukje lopen.


Kathedraal van Milaan Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kathedraal van Milaan

Alle 3.172 accommodaties in de buurt van Kathedraal van Milaan bekijken
NH Collection Milano President € 189
NH Collection Milano President

NH Collection Milano President

Largo Augusto, 10, Milaan, MI
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, op 3,5 km van MUDEC - Museo delle Culture. Metrostation San Babila ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Duomo is het 10 minuten lopen.

  UNAHOTELS Cusani Milano € 143
  UNAHOTELS Cusani Milano

  UNAHOTELS Cusani Milano

  Via Cusani 13, Milaan, MI
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, binnen 5 minuten lopen van Teatro Dal Verme en Castello Sforzesco. Ook Museo Archeologico en Parco Sempione liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Cairoli ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Cordusio is het 7 minuten lopen.

   Rosa Grand Milano - Starhotels Collezione € 187
   Rosa Grand Milano - Starhotels Collezione

   Rosa Grand Milano - Starhotels Collezione

   P.za Fontana 3, Milaan, MI
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit romantische hotel ligt in Centrum van Milaan, binnen 5 minuten lopen van Museo del Duomo en Palazzo Reale. Ook Piazza del Duomo en Galleria Vittorio Emanuele II liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Duomo ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation San Babila is het 7 minuten lopen.

    The Square Milano Duomo
    The Square Milano Duomo

    The Square Milano Duomo

    Via Alberico Albricci, 2-4, Milaan, MI
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in het centrum van Milaan.

     Piazza Missori (0,1 km) • Piazza del Duomo (0,4 km) • Kathedraal van Milaan (0,4 km) • Galleria Vittorio Emanuele II (0,4 km) • Museo del Duomo (0,4 km) Metrostation Missori ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Duomo is het 7 minuten lopen.

     B&B Hotel Milano Sant'Ambrogio € 65
     B&B Hotel Milano Sant'Ambrogio

     B&B Hotel Milano Sant'Ambrogio

     Via Degli Olivetani, 4, Milaan, MI
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, vlak bij Ziekenhuis San Giuseppe en Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci. Ook Santa Maria delle Grazie en Museo Archeologico liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Sant'Ambrogio ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Sant'Agostino is het 7 minuten lopen.

      ibis Milano Centro € 69
      ibis Milano Centro

      ibis Milano Centro

      Via Finocchiaro Aprile Camillo 2, Milaan, MI
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stazione Centrale, binnen 10 minuten lopen van Giardini Pubblici Indro Montanelli, Piazza della Repubblica en Spazio Oberdan. Ook Porta Venezia en Galleria Vittorio Emanuele II liggen binnen 3 km afstand. Station Milan Repubblica ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Milano Porta Venezia is het 8 minuten lopen.

       NH Milano Touring € 103
       NH Milano Touring

       NH Milano Touring

       Via Iginio Ugo Tarchetti, 2, Milaan, MI
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, binnen 10 minuten lopen van Giardini Pubblici Indro Montanelli, Corso Buenos Aires en Via Montenapoleone. Ook Botanische tuin van Brera en Pinacoteca di Brera liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Turati ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Milan Repubblica is het 5 minuten lopen.

        Hotel Brunelleschi € 153
        Hotel Brunelleschi

        Hotel Brunelleschi

        Via Flavio Baracchini 12, Milaan, MI
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, binnen 10 minuten lopen van Palazzo Reale, Museo del Duomo en Piazza del Duomo. Ook Galleria Vittorio Emanuele II en Kathedraal van Milaan liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Missori ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Duomo is het 6 minuten lopen.