Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Duomo di Milano

De grootste kerk van Italië torent hoog boven het stadscentrum uit, zodat het vergulde beeld van Maria uitkijkt over Milaan.

De Duomo di Milano (Domkerk) is een schitterend voorbeeld van laatgotische architectuur en is een van de grootste kerken ter wereld. De bouw ervan duurde bijna zes eeuwen. Tegenwoordig beslaat de kerk 12.000 vierkante meter van het stadscentrum. Het is het meest herkenbare gebouw van Milaan.

De kerk is nog actief en is de zetel van de aartsbisschop van Milaan. In de Duomo worden regelmatig diensten gehouden. Je kunt de prachtige kenmerken van de kerk op verschillende manieren bekijken. Bewonder de torens van de kerk vanaf het Piazza del Duomo of klim naar het dak voor een prachtig uitzicht over de stad.

De Duomo di Milano staat in het historische centrum van Milaan en de straten van de stad komen uit op het plein waar de Duomo staat. Loop richting de kathedraal om de 135 torens te zien die boven de stad uit steken. De kerk is bovendien versierd met vele waterspuwers en standbeelden. Op grote hoogte staat het metalen Mariabeeld. Deze zogenaamde Madonnina bevindt zich 108 meter boven de straat en is verguld met bladgoud, zodat ze glinstert in de zon.

Ondanks het feit dat de domkerk enorm groot is, doet deze van binnen juist intiem aan. Prachtige glas-in-loodramen tonen scènes uit de Bijbel en reflecteren sfeervol licht op de vloer van de kerk. Daal de marmeren trap van de hoofdkathedraal af en ontdek de schatkamer van de Duomo. Hier vind je vroeg-christelijke en romaanse objecten.

Vanaf het dak van de kathedraal heb je een prachtig uitzicht over de daken van de stad. Als het helder weer is, kun je aan de horizon de Alpen zien liggen. Ga helemaal omhoog met de trap of neem de lift.

De Duomo di Milano is elke dag geopend. Bij de entreeprijs is ook een bezoek aan de schatkamer en het dak inbegrepen. Aan de voorzijde van de Duomo zit een metrostation en vanaf de meeste hotels in het centrum is het slechts een klein stukje lopen.


Kathedraal van Milaan Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kathedraal van Milaan

Alle 4.089 accommodaties in de buurt van Kathedraal van Milaan bekijken
Uptown Palace € 124
Uptown Palace

Uptown Palace

Via Santa Sofia N.10, Milaan, MI
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit romantische hotel ligt in Centrum van Milaan, binnen 15 minuten lopen van Universiteit van Milaan, Museo del Duomo en Piazza del Duomo. Ook Palazzo Reale en Porta Ticinese liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Crocetta ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Missori is het 8 minuten lopen.

  NH Collection Milano President € 189
  NH Collection Milano President

  NH Collection Milano President

  Largo Augusto, 10, Milaan, MI
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, op 3,5 km van MUDEC - Museo delle Culture. Metrostation San Babila ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Duomo is het 10 minuten lopen.

   Rosa Grand Milano - Starhotels Collezione € 215
   Rosa Grand Milano - Starhotels Collezione

   Rosa Grand Milano - Starhotels Collezione

   P.za Fontana 3, Milaan, MI
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit wellness hotel ligt in Centrum van Milaan, binnen 5 minuten lopen van Museo del Duomo en Palazzo Reale. Ook Piazza del Duomo en Galleria Vittorio Emanuele II liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Duomo ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation San Babila is het 7 minuten lopen.

    ibis Milano Centro € 74
    ibis Milano Centro

    ibis Milano Centro

    Via Finocchiaro Aprile Camillo 2, Milaan, MI
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Stazione Centrale, binnen 5 minuten lopen van Corso Buenos Aires en Giardini Pubblici Indro Montanelli. Ook Piazza della Repubblica en Spazio Oberdan liggen binnen 10 minuten lopen. Station Milan Repubblica ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Porta Venezia is het 7 minuten lopen.

     The Square Milano Duomo
     The Square Milano Duomo

     The Square Milano Duomo

     Via Alberico Albricci, 2-4, Milaan, MI
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit wellness hotel ligt in Centrum van Milaan, binnen 5 minuten lopen van Piazza Missori en Palazzo Reale. Ook Museo del Duomo en Piazza del Duomo liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Missori ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Duomo is het 7 minuten lopen.

      Park Hyatt Milano € 594
      Park Hyatt Milano

      Park Hyatt Milano

      Via Tommaso Grossi 1, Milaan, MI
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Centrum van Milaan, vlak bij Galleria Vittorio Emanuele II, Piazza del Duomo en Kathedraal van Milaan. Ook Teatro alla Scala en Museo del Duomo liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Duomo en Metrostation Cordusio liggen op 5 minuten lopen.

       NH Milano Touring € 133
       NH Milano Touring

       NH Milano Touring

       Via Iginio Ugo Tarchetti, 2, Milaan, MI
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, binnen 10 minuten lopen van Giardini Pubblici Indro Montanelli, Corso Buenos Aires en Via Montenapoleone. Ook Botanische tuin van Brera en Pinacoteca di Brera liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Turati ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Milan Repubblica is het 5 minuten lopen.

        Room Mate Giulia € 206
        Room Mate Giulia

        Room Mate Giulia

        Via Silvio Pellico, 4, Milaan, Lombardije
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit wellness pension ligt in Centrum van Milaan, vlak bij Galleria Vittorio Emanuele II, Piazza del Duomo en Kathedraal van Milaan. Ook Teatro alla Scala en Museo del Duomo liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Duomo en Metrostation Cordusio liggen op 5 minuten lopen.