Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Duomo di Milano

De grootste kerk van Italië torent hoog boven het stadscentrum uit, zodat het vergulde beeld van Maria uitkijkt over Milaan.

De Duomo di Milano (Domkerk) is een schitterend voorbeeld van laatgotische architectuur en is een van de grootste kerken ter wereld. De bouw ervan duurde bijna zes eeuwen. Tegenwoordig beslaat de kerk 12.000 vierkante meter van het stadscentrum. Het is het meest herkenbare gebouw van Milaan.

De kerk is nog actief en is de zetel van de aartsbisschop van Milaan. In de Duomo worden regelmatig diensten gehouden. Je kunt de prachtige kenmerken van de kerk op verschillende manieren bekijken. Bewonder de torens van de kerk vanaf het Piazza del Duomo of klim naar het dak voor een prachtig uitzicht over de stad.

De Duomo di Milano staat in het historische centrum van Milaan en de straten van de stad komen uit op het plein waar de Duomo staat. Loop richting de kathedraal om de 135 torens te zien die boven de stad uit steken. De kerk is bovendien versierd met vele waterspuwers en standbeelden. Op grote hoogte staat het metalen Mariabeeld. Deze zogenaamde Madonnina bevindt zich 108 meter boven de straat en is verguld met bladgoud, zodat ze glinstert in de zon.

Ondanks het feit dat de domkerk enorm groot is, doet deze van binnen juist intiem aan. Prachtige glas-in-loodramen tonen scènes uit de Bijbel en reflecteren sfeervol licht op de vloer van de kerk. Daal de marmeren trap van de hoofdkathedraal af en ontdek de schatkamer van de Duomo. Hier vind je vroeg-christelijke en romaanse objecten.

Vanaf het dak van de kathedraal heb je een prachtig uitzicht over de daken van de stad. Als het helder weer is, kun je aan de horizon de Alpen zien liggen. Ga helemaal omhoog met de trap of neem de lift.

De Duomo di Milano is elke dag geopend. Bij de entreeprijs is ook een bezoek aan de schatkamer en het dak inbegrepen. Aan de voorzijde van de Duomo zit een metrostation en vanaf de meeste hotels in het centrum is het slechts een klein stukje lopen.


Kathedraal van Milaan Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kathedraal van Milaan

Alle 4.862 accommodaties in de buurt van Kathedraal van Milaan bekijken
Bianca Maria Palace Hotel City Center € 108
Bianca Maria Palace Hotel City Center

Bianca Maria Palace Hotel City Center

Viale Bianca Maria, 4, Milaan
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, binnen 10 minuten lopen van Piazza Cinque Giornate, Natuurreservaat Giuseppe Verdi en Palazzo di Giustizia. Ook Villa Necchi Campiglio en Via Montenapoleone liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation San Babila ligt op 13 minuten lopen en naar Station Milano Dateo is het 15 minuten lopen.

  Luxury Apartments Suite Santa Tecla € 135
  Luxury Apartments Suite Santa Tecla

  Luxury Apartments Suite Santa Tecla

  via Santa Tecla 5, Milaan, Lombardia
    
   0.0 van 5.0 Sterren

   Dit appartement ligt in Centrum van Milaan, binnen 10 minuten lopen van Palazzo Reale, Piazza del Duomo en Galleria Vittorio Emanuele II. Ook Kathedraal van Milaan en Teatro alla Scala liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Duomo ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Missori is het 7 minuten lopen.

   Residence Borgo Nuovo Uno
   Residence Borgo Nuovo Uno

   Residence Borgo Nuovo Uno

   Via Borgonuovo, 1, Milaan
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Deze residentie ligt in Centrum van Milaan, binnen 10 minuten lopen van Via Montenapoleone, Teatro alla Scala en Galleria Vittorio Emanuele II. Ook Kathedraal van Milaan en Piazza del Duomo liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Montenapoleone ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Turati is het 8 minuten lopen.

    Park Hyatt Milano € 737
    Park Hyatt Milano

    Park Hyatt Milano

    Via Tommaso Grossi 1, Milaan, MI
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Centrum van Milaan, vlak bij Galleria Vittorio Emanuele II, Piazza del Duomo en Kathedraal van Milaan. Ook Teatro alla Scala en Palazzo Reale liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Duomo en Metrostation Cordusio liggen op 5 minuten lopen.

     Hotel Glam Milano € 585
     Hotel Glam Milano

     Hotel Glam Milano

     Piazza Duca D'Aosta 4/6, Milaan
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Stazione Centrale, binnen 3 km afstand van Teatro alla Scala, Kathedraal van Milaan en Piazza del Duomo. Ook Santa Maria delle Grazie en Università Commerciale Luigi Bocconi liggen binnen 5 km afstand. Centraal station en Stazione Centrale di Milano liggen op 2 minuten lopen.

      Cadorna 9 by Flatscollection € 114
      Cadorna 9 by Flatscollection

      Cadorna 9 by Flatscollection

      Piazzale Cadorna 9, Milaan
        
       0.0 van 5.0 Sterren

       Dit appartement ligt in Centrum van Milaan, binnen 10 minuten lopen van Piazzale Cadorna, Santa Maria delle Grazie en Castello Sforzesco. Ook Parco Sempione en Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci liggen binnen 10 minuten lopen. Station Milano Nord Cadorna ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Cadorna is het 2 minuten lopen.

       Armani Hotel Milano € 653
       Armani Hotel Milano

       Armani Hotel Milano

       Via Manzoni 31, Milaan, MI
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Milaan ligt vlak bij de luchthaven, binnen 10 minuten lopen van Via Montenapoleone, Teatro alla Scala en Galleria Vittorio Emanuele II. Ook Kathedraal van Milaan en Piazza del Duomo liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Montenapoleone ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation San Babila is het 8 minuten lopen.

        Hyatt Centric Milan € 136
        Hyatt Centric Milan

        Hyatt Centric Milan

        via Pirelli 20, Milaan, MI
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit wellness hotel ligt in Stazione Centrale, binnen 15 minuten lopen van Piazza della Repubblica en Corso Como. Ook Corso Buenos Aires en Porta Venezia liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Gioia en Centraal station liggen op 5 minuten lopen.