Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Kensington Roof Gardens

Verruil de drukke Londense straten voor vredige daktuinen met thema, waar onder nadere flamingo's en andere vogelsoorten te bewonderen zijn.

De Kensington Roof Gardens bevinden zich hoog op het dak van een gebouw met 7 etages en is ideaal als je afwisseling zoekt van de drukte en chaos van de Londense straten. Loop tussen de mediterrane bomen van de Spaanse Garden, spot vogels in de Engelse Woodland Garden en zoek de schaduw op onder de parasols in de Tudor Garden.

De tuinen werden oorspronkelijk tussen 1936 en 1938 aangelegd in opdracht van een vicepresident van John Barker & Co., een Brits warenhuis. Destijds moest het publiek een shilling betalen voor een bezoek, waarbij alle opbrengst naar goede doelen ging. Tegenwoordig kun je het gratis bezoeken.

In de Engelse Woodland Garden staan oude bomen, zoals de rode esdoorn en Japanse esdoorn die ooit in de oorspronkelijke tuin werden geplant. Ook bloeien hier talloze bloemen. Afhankelijk van het seizoen bloeien er bijvoorbeeld druifhyacinten, sneeuwklokjes, narcissen en zelfs boshyacinten. Ook heeft deze tuin een vijver waarin eenden en flamingo's wonen.

In de Spanish Garden staan onder andere mediterrane bomen en Engelse bloemen. Bezoek vervolgens de Tudor Garden via de Tudor Walkway, een tuin met planten die mensen uit de Tudor-dynastie zouden herkennen. Deze historische periode komt ook terug in de drie binnenplaatsen van de tuin, de boogconstructies en bakstenen muren. Dankzij de parasols tegen de zon in de zomer en een grote tent in de winter kun je hier het hele jaar lang van de tuin genieten.

In het midden staat een clubhuis waar vaak evenementen voor leden plaatsvinden. Neem plaats op het terras nadat je de planten en bloemen hebt gezien en bestel een hapje te eten of een cocktail. Ook kun je hier het Babylon Restaurant bezoeken.

De tuin ligt op enkele minuten lopen van Hyde Park, nabij verschillende bushaltes en een metrostation. Parkeer eventueel je auto tegen betaling op straat.

Je kunt de Roof Gardens gratis bezoeken.  Neem voorafgaand aan je bezoek contact met ze op om te controleren of de tuinen open zijn, want ze sluiten soms voor besloten evenementen. Het restaurant is erg populair, dus reserveer vooraf als je er van plan bent te eten.


Kensington Roof Gardens Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kensington Roof Gardens

Alle 15.681 accommodaties in de buurt van Kensington Roof Gardens bekijken
Copthorne Tara Hotel London Kensington € 104
Copthorne Tara Hotel London Kensington

Copthorne Tara Hotel London Kensington

Scarsdale Place, Kensington, Londen, Engeland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Kensington High Street en Kensington Gardens. Ook Kensington Palace en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Station High Street Kensington ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Earl's Court is het 15 minuten lopen.

  Safestay London Kensington Holland Park € 16
  Safestay London Kensington Holland Park

  Safestay London Kensington Holland Park

  Holland Walk, Kensington, Londen, Engeland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hostel ligt in Kensington, binnen 15 minuten lopen van Kensington High Street, Kensington Gardens en Kensington Palace. Ook Royal Albert Hall en Hyde Park liggen binnen 3 km afstand. Station High Street Kensington ligt op 9 minuten lopen en naar Holland Park Underground Station is het 10 minuten lopen.

   Holiday Inn London-Kensington Forum € 102
   Holiday Inn London-Kensington Forum

   Holiday Inn London-Kensington Forum

   97 Cromwell Road, Londen, Engeland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Natural History Museum, Victoria and Albert Museum (V&A) en Science Museum. Ook Royal Albert Hall en Hyde Park liggen binnen 2 km afstand. Gloucester Road Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar South Kensington Underground Station is het 10 minuten lopen.

    Point A Kensington Olympia € 66
    Point A Kensington Olympia

    Point A Kensington Olympia

    42-48 West Cromwell Road, Londen, Engeland
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 3 km afstand van Kensington High Street, Natural History Museum en Kensington Gardens. Ook Kensington Palace en Victoria and Albert Museum (V&A) liggen binnen 2 km afstand. Station Earl's Court ligt op 8 minuten lopen en naar West Kensington Underground Station is het 9 minuten lopen.

     Thistle Kensington Gardens € 114
     Thistle Kensington Gardens

     Thistle Kensington Gardens

     104 Bayswater Road, Londen, Engeland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Kensington Gardens, Hyde Park en Kensington Palace. Ook Royal Albert Hall en Imperial College London liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bayswater Underground Station is het 5 minuten lopen.

      Millennium Gloucester Hotel London Kensington € 121
      Millennium Gloucester Hotel London Kensington

      Millennium Gloucester Hotel London Kensington

      4-18 Harrington Gardens, Londen, Engeland
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Natural History Museum, Victoria and Albert Museum (V&A) en Kensington Gardens. Ook Kensington High Street en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Gloucester Road Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar South Kensington Underground Station is het 8 minuten lopen.

       Central Park Hotel € 59
       Central Park Hotel

       Central Park Hotel

       49/67 Queensborough Terrace, Londen, Engeland
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Kensington Gardens, Hyde Park en Kensington Palace. Ook Kensington High Street en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bayswater Underground Station is het 6 minuten lopen.

        Holiday Inn London - Kensington High St. € 109
        Holiday Inn London - Kensington High St.

        Holiday Inn London - Kensington High St.

        Wrights Lane, Kensington, Londen, Engeland
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 2 km afstand van Kensington Palace, Olympia Conference and Exhibition Centre en Royal Albert Hall. Ook Buckingham Palace en Universiteit van Londen liggen binnen 10 km afstand. Station High Street Kensington ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Earl's Court is het 14 minuten lopen.