Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

De kleine zeemeermin

Het standbeeld van het favoriete karakter uit een sprookje van Denemarken is al meer dan een eeuw. een icoon voor de stad.

Er was eens een klein beeldje dat de inwoners van Kopenhagen na aan het hart zou gaan liggen. Hoog op een rots in de belangrijkste haven verwelkomt De kleine zeemeermin alle gasten die de Deense hoofdstad bezoeken. Het standbeeld is een icoon voor de stad geworden en is voor bezoekers één van de meest populaire plekken om op de foto te gaan. Het is niet ongewoon om er een kleine menigte op een zonnige dag te zien.

Het kleine bronzen beeldje vertegenwoordigt een karakter uit een beroemd Deens sprookje; het trieste verhaal van een onbeantwoorde liefde. Een jonge zeemeermin overtuigt een heks ervan om haar stem te nemen in ruil voor de benen, zodat ze aan de wal kan gaan wonen met de prins waar ze van houdt. Als hij besluit om in plaats van met haar met een prinses te trouwen, weigert ze om hem te doden om de ban te breken zodat ze terug kan keren naar de zee.De Kleine Zeemeermin is geschreven door de bekende auteur, Hans Christian Anderson, die in de jaren 1800 in Kopenhagen woonde. Lees het originele, korte verhaal voordat je Denemarken bezoekt om het standbeeld echt te waarderen.

Wandel over de pittoreske Langelinie boulevard, die zich uitstrekt langs de haven en het Langelinie park, om het beeld te bereiken. De boulevard is zeer geschikt voor een ontspannen stadswandeling. Luister naar de krassende meeuwen en zie de cruiseschepen aanmeren. Breng een lunch en maak gebruik van de picknickfaciliteiten in het Langelinie park om een paar uur aan het water door te brengen.

Bezoekers worden verzocht niet op het standbeeld te klimmen, want het heeft de afgelopen eeuw veel schade opgelopen. Het beeld is meerdere malen onthoofd. In 2003 werd het de rots afgeblazen met explosieven, wat een hele prestatie is aangezien het meer dan 175 kg weegt.

De Kleine Zeemeermin ligt vlakbij het centrum van Kopenhagen, en is gemakkelijk te voet of met de fiets te bereiken. Het metrostation Østerport ligt op een korte loopafstand. Degenen die met de auto komen, kunnen betaald parkeren bij de haven terminal.


Kleine Zeemeermin Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Kleine Zeemeermin

Alle 805 accommodaties in de buurt van Kleine Zeemeermin bekijken
Copenhagen Admiral Hotel € 112
Copenhagen Admiral Hotel

Copenhagen Admiral Hotel

Toldbodgade 24-28, Kopenhagen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 5 minuten lopen van Skuespilhuset-theater, Nyhavn en Paleis Amalienborg. Ook Operagebouw Kopenhagen en Strøget liggen binnen 15 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 8 minuten lopen en naar Metrostation Marmorkirken is het 10 minuten lopen.

  Skt. Petri € 175
  Skt. Petri

  Skt. Petri

  Krystalgade 22, Kopenhagen
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, vlak bij Universiteit van Kopenhagen en Onze Lieve Vrouwekerk. Ook Ronde toren en Strøget liggen binnen 5 minuten lopen. Station Nørreport en Station Nørreport liggen op 5 minuten lopen.

   Adina Apartment Hotel Copenhagen € 107
   Adina Apartment Hotel Copenhagen

   Adina Apartment Hotel Copenhagen

   Amerika Plads 7, Osterbro, Kopenhagen
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit milieuvriendelijke aparthotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 15 minuten lopen van Langelinie-pier en Kleine Zeemeermin. Ook Paleis Amalienborg en Kasteel Rosenborg liggen binnen 2 km afstand. Station Nordhavn ligt op 11 minuten lopen en naar Station Østerport is het 11 minuten lopen.

    Scandic Front
    Scandic Front

    Scandic Front

    Sankt Annæ Plads 21, Kopenhagen
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 5 minuten lopen van Skuespilhuset-theater, Nyhavn en Paleis Amalienborg. Ook Operagebouw Kopenhagen en Strøget liggen binnen 15 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Marmorkirken is het 9 minuten lopen.

     Wakeup Copenhagen Borgergade € 74
     Wakeup Copenhagen Borgergade

     Wakeup Copenhagen Borgergade

     Borgergade 9, Kopenhagen
       
      2.0 van 5.0 Sterren

      Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 5 minuten lopen van Kongens Nytorv en Strøget. Ook Nyhavn en Ronde toren liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Marmorkirken ligt op 6 minuten lopen en naar Station Kongens Nytorv is het 7 minuten lopen.

      Hotel Østerport € 107
      Hotel Østerport

      Hotel Østerport

      Oslo Plads 5, Kopenhagen
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 15 minuten lopen van Designmuseum van Denemarken, Kleine Zeemeermin en Kasteel Rosenborg. Ook Nyhavn en Paleis Amalienborg liggen binnen 2 km afstand. Station Østerport en Station Østerport liggen op 2 minuten lopen.

       Phoenix Copenhagen € 125
       Phoenix Copenhagen

       Phoenix Copenhagen

       Bredgade 37, Kopenhagen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit romantische hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 5 minuten lopen van Frederikskerk en Nyhavn. Ook Paleis Amalienborg en Strøget liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Marmorkirken ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Kongens Nytorv is het 5 minuten lopen.

        CPH Boutique Hotel Apartments € 232
        CPH Boutique Hotel Apartments

        CPH Boutique Hotel Apartments

        Esplanaden 46, Kopenhagen
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 10 minuten lopen van Gefionfontein, Kleine Zeemeermin en Paleis Amalienborg. Ook Nyhavn en Strøget liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Marmorkirken ligt op 7 minuten lopen en naar Station Østerport is het 10 minuten lopen.