Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Natuurhistorisch Museum

Je zult verbaasd staan van de gigantische kristallen, skeletten van dinosaurussen en de ongelooflijke specimens van diersoorten in één van de belangrijkste natuurhistorische musea in Europa. 

Bezoek het Natuurhistorisch Museum van Wenen, bekijk de enorme skeletten van een Diplodocus of een Iguanodon en stel je voor hoe indrukwekkend deze wezens in hun tijd waren. Vergaap je vervolgens aan de verscheidenheid aan kleuren in de mineralen en edelstenen exposities. Verderop vind je fossielen en modellen van lang uitgestorven dieren, evenals fascinerende voorbeelden van prehistorische kunst.

Het Naturhistorisches Museum werd aan het einde van 19e eeuw opgericht. De huidige collectie bestaat uit meer dan 30 miljoen kunstvoorwerpen, waardoor het één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld is. Ongeveer 40 tentoonstellingshallen binnen het oude paleis bieden voldoende ruimte voor een gedetailleerd onderzoek naar de evolutie van leven op aarde en de samenstelling van onze planeet.

Als de tijd van de dinosauriërs tot je verbeelding spreekt, dan is een bezoek aan de bovenste verdieping een aanrader. Naast de enorme skeletten vind je computerschermen waarop je kunt zien hoe de prehistorische wezens eruitzagen, zich voortbewogen en hoe ze woonden in hun leefomgevingen. Mis de Venus van Willendorf niet: Dit kleine vrouwelijke figuur is opmerkelijk, en men denkt dat het kalkstenen beeldje tenminste 24.000 jaar oud is.

Loop door de zalen met fonkelende mineralen en zie één van de grootste collecties meteorieten ter wereld. Bewonder een topaas kristal dat 117 kg weegt en een boeket gemaakt van diamanten en edelstenen. Maria Theresia, de 18e-eeuwse keizerin van het Heilige Roomse Rijk, liet het boeket maken voor haar man. Ga door naar de uitgebreide collectie planten en dieren, waaronder enkele die al decennia geleden uitgestorven zijn.

Volg één van de vele rondleidingen om meer informatie te krijgen. Eén van de rondleidingen is de Over de daken- rondleiding die eindigt op het dakterras van het museum en een uniek uitzicht over Wenen biedt.

De ingang van het Naturhistorisches Museum is op het Maria-Theresien-Platz, vlakbij de centrale Ringstrasse. Voor toegang moet je een klein bedrag betalen. Het museum is gesloten op dinsdag. Rondleidingen door het museum in het Engels zijn beschikbaar op bepaalde dagen voor een extra vergoeding en je hoeft deze niet van te voren te boeken. Het café in de centrale Koepel Hal serveert typisch Weens gebak.


Museu de História Natural Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Museu de História Natural

Alle 1.409 accommodaties in de buurt van Museu de História Natural bekijken
Steigenberger Hotel Herrenhof Wien € 191
Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

Herrengasse 10, Wenen, Wenen
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen Spaanse Rijschool, Keizerlijk paleis Hofburg en Burgtheater. Ook Stephansdom en Staatsopera Wenen liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottentor is het 7 minuten lopen.

  Hilton Vienna Plaza € 146
  Hilton Vienna Plaza

  Hilton Vienna Plaza

  Schottenring 11, Wenen, Wenen
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Wenen ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Wiener Rathaus District, Burgtheater en Universiteit van Wenen. Ook Oostenrijks parlementsgebouw en Spaanse Rijschool liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Schottentor ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottenring is het 8 minuten lopen.

   K+K Hotel Maria Theresia € 100
   K+K Hotel Maria Theresia

   K+K Hotel Maria Theresia

   Kirchberggasse 6, Wenen, Wenen
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Neubau, binnen 5 minuten lopen van Volkstheater, Leopoldmuseum en MuseumsQuartier. Ook Museu de História Natural en Kunsthistorisches Museum liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Volkstheater ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation MuseumsQuartier is het 8 minuten lopen.

    Hotel Josefshof am Rathaus € 102
    Hotel Josefshof am Rathaus

    Hotel Josefshof am Rathaus

    Josefsgasse 4-8, Wenen, Wenen
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Josefstadt, vlak bij Palais Auersperg en Wiener Rathaus District. Ook Oostenrijks parlementsgebouw en Museu de História Natural liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Rathaus ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Volkstheater is het 7 minuten lopen.

     Le Méridien Wien € 178
     Le Méridien Wien

     Le Méridien Wien

     Robert-Stolz-Platz 1, Wenen, Wenen
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Staatsopera Wenen en Albertina. Ook Secessiongebouw en Kunsthistorisches Museum liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation MuseumsQuartier is het 6 minuten lopen.

      Fleming's Selection Hotel Wien-City € 120
      Fleming's Selection Hotel Wien-City

      Fleming's Selection Hotel Wien-City

      Josefstaedter Str. 10-12, Wenen, Wenen
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Josefstadt, vlak bij Theater in der Josefstadt en Wiener Rathaus District. Ook Oostenrijks parlementsgebouw en Burgtheater liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Rathaus ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Volkstheater is het 8 minuten lopen.

       The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel € 178
       The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

       The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

       Kaerntner Ring 8, Wenen, Wenen
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Musikverein en Staatsopera Wenen. Ook Karlskirche en Spaanse Rijschool liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Resselgasse is het 6 minuten lopen.

        Hotel de France € 143
        Hotel de France

        Hotel de France

        Schottenring 3, Wenen, Wenen
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen van Wiener Rathaus District, Burgtheater en Oostenrijks parlementsgebouw. Ook Universiteit van Wenen en Rathaus liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Schottentor ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Herrengasse is het 7 minuten lopen.