Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

National September 11 Memorial

Dit aangrijpende, sombere monument herdenkt de duizenden mensen die hun leven hebben verloren door de aanslagen op 11 september 2001.

Het 9/11 Memorial and Museum eert de slachtoffers van de aanslagen op 11 september; het brengt een soort sombere rust naar het drukke Lower Manhattan.

Na de terreuraanval op 11 september 2001 was Ground Zero een emotioneel slagveld voor de overlevenden, de families van de slachtoffers en de overheid, die probeerden de beste manier te vinden om de overledenen te eren op de plek van het World Trade Center. Ground Zero is nu een plek voor bezinning en is bedoeld als plaats waar werkende mensen, toeristen en lokale bezoekers tot rust kunnen komen op een mooi aangelegd plein.

Op de plek waar de Twin Towers ooit stonden, liggen nu twee enorme vijvers, elk met een waterval. Deze vijvers symboliseren het verlies van alle levens op deze plek en de fysieke ruimte die door de terreurdaad zijn ontstaan. In de zijwanden van de vijvers zijn de namen van de 2977 omgekomen slachtoffers gegraveerd. Dit gedenkteken en de Memorial Plaza, een plein van 2,43 hectare met 400 bomen, werden tijdens de tienjarige herdenking van de aanvallen geopend. Vlakbij staat de Survivor Tree, een perenboom die verbrand onder het puin van de Twin Towers werd aangetroffen. Tegen alle waarschijnlijkheid in overleefde de boom, en nu staat deze weer gezond en fier, een levend symbool van hoop.

Onder de Memorial Plaza bevindt zich het 9/11 Memorial Museum, dat naar verwachting in 2014 wordt geopend. Vanaf het plein gezien lijkt het paviljoen van de entree van het museum alsof een deel van een van de twee Twin Towers op zijn zij is gelegd. Het museum bevat voorwerpen die direct na de aanvallen zijn verzameld.

Ruim een decennium na de aanslag op het World Trade Center is het gebied nog voornamelijk een bouwput. Het One World Trade Center (ook wel 'Freedom Tower' genoemd) is een van de zeven geplande nieuwe gebouwen. Het wordt met zijn 541 meter het op twee na hoogste gebouw ter wereld en wordt in 2013 opgeleverd.

Het 9/11 Memorial and Museum bevindt zich in Lower Manhattan en is bereikbaar per bus of metro. Toegang tot de 9/11 Memorial is gratis, maar je hebt wel een bezoekerspas nodig. Kijk op de officiële 9/11 Memorial-website voor meer informatie.


Gids voor National September 11 Memorial


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 2.182 accommodaties in de buurt van National September 11 Memorial bekijken
World Center Hotel € 102
World Center Hotel

World Center Hotel

144 Washington St, New York
   
  4,3
  / 5, op basis van 2.163 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Manhattan, binnen 10 minuten lopen van National September 11 Memorial, One World Trade Center en Beurs van New York. Ook Federale, centrale bank van New York en Battery Park liggen binnen 15 minuten lopen. Rector St. Station (Greenwich St.) en Rector St. Station liggen op 5 minuten lopen.

  Club Quarters Hotel, Wall Street € 90
  Club Quarters Hotel, Wall Street

  Club Quarters Hotel, Wall Street

  52 William St, New York
    
   4,2
   / 5, op basis van 4.281 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Manhattan, vlak bij Wall Street en Federale, centrale bank van New York. Ook Beurs van New York en National September 11 Memorial liggen binnen 10 minuten lopen. Wall St. Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Broad St. Station is het 3 minuten lopen.

   Holiday Inn Manhattan-Financial District € 69
   Holiday Inn Manhattan-Financial District

   Holiday Inn Manhattan-Financial District

   99 Washington St, New York
     
    4,1
    / 5, op basis van 2.749 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Manhattan, binnen 10 minuten lopen van Trinity Church, Beurs van New York en National September 11 Memorial. Ook One World Trade Center en Federale, centrale bank van New York liggen binnen 10 minuten lopen. Rector St. Station (Greenwich St.) ligt op maar 2 minuten lopen en naar Rector St. Station is het 2 minuten lopen.

    Courtyard New York Downtown Manhattan/World Trade Center € 87
    Courtyard New York Downtown Manhattan/World Trade Center

    Courtyard New York Downtown Manhattan/World Trade Center

    133 Greenwich Street, New York
      
     4,4
     / 5, op basis van 933 beoordelingen
     3.5 van 5.0

     Dit hotel ligt in Manhattan, vlak bij Trinity Church en National September 11 Memorial. Ook Beurs van New York en Federale, centrale bank van New York liggen binnen 10 minuten lopen. Rector St. Station (Greenwich St.) en Rector St. Station liggen op 5 minuten lopen.

     Club Quarters Hotel, World Trade Center € 101
     Club Quarters Hotel, World Trade Center

     Club Quarters Hotel, World Trade Center

     140 Washington St, New York
       
      4,4
      / 5, op basis van 2.251 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Manhattan, binnen 10 minuten lopen van National September 11 Memorial, One World Trade Center en Beurs van New York. Ook Federale, centrale bank van New York en Battery Park liggen binnen 15 minuten lopen. Rector St. Station (Greenwich St.) en Rector St. Station liggen op 5 minuten lopen.

      Fairfield Inn & Suites by Marriott/World Trade Center Area € 79
      Fairfield Inn & Suites by Marriott/World Trade Center Area

      Fairfield Inn & Suites by Marriott/World Trade Center Area

      100 Greenwich St, New York
        
       4,4
       / 5, op basis van 287 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Manhattan, binnen 5 minuten lopen van Trinity Church, Beurs van New York en National September 11 Memorial. Ook One World Trade Center en Federale, centrale bank van New York liggen binnen 10 minuten lopen. Rector St. Station (Greenwich St.) en Rector St. Station liggen op 2 minuten lopen.

       Millennium Hilton New York Downtown € 97
       Millennium Hilton New York Downtown

       Millennium Hilton New York Downtown

       55 Church Street, New York
         
        4,3
        / 5, op basis van 3.632 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit wolkenkrabberhotel ligt tegenover de heropbouwlocatie van het voormalige World Trade Center. St. Paul's Chapel ligt aan de overkant, het World Financial Center ligt 1 blok verwijderd en TriBeCa ligt 4 blokken verderop.

        The Wagner Hotel € 143
        The Wagner Hotel

        The Wagner Hotel

        2 West Street, New York
          
         4,5
         / 5, op basis van 125 beoordelingen
         5.0 van 5.0

         Dit gezinsvriendelijke hotel in New York ligt in het zakendistrict, binnen 10 minuten lopen van Battery Park en Beurs van New York. Ook One World Trade Center en National September 11 Memorial liggen binnen 15 minuten lopen. Bowling Green Station ligt op 5 minuten lopen en naar Whitehall St. Station is het 6 minuten lopen.