In Nederland zijn mogelijk reisbeperkingen van kracht als gevolg van Covid-19.

NederlandEuropa

Denk jij dat je dit kikkerlandje wel gezien hebt? Tijdens een dagje uit ontdek je hier altijd wel weer wat nieuws!

Moderne en middeleeuwse architectuur, traditionele en liberale kenmerken, ons land zit vol contrasten. Trek de natuur in of ga voor een dagje shoppen in Amsterdam of Maastricht. De 12 provincies bieden elk weer wat nieuws!

Pak hiervoor de auto, de fiets of kies voor het openbaar vervoer. Wil je even uitwaaien aan het strand van Bergen aan Zee? Ben je wel eens op de Waddeneilanden geweest? Het ligt allemaal binnen je bereik, ideaal voor een dagje uit of weekendje weg!

Een stad die altijd leuk is om te bezoeken is natuurlijk het gezellige Amsterdam. Wandel naar de Kalverstraat die aan de Dam begint en shop erop los! Ook de De 9 straatjes zijn leuk als je wilt winkelen. Combineer je bezoek met een kijkje in het indrukwekkende Anne Frank Huis in het centrum. Verder zijn ritjes met een rondvaartboot niet alleen voor toeristen weggelegd! Je ziet de stad met zijn scheve grachtenpanden zo eens van een ander perspectief. Ben je niet zo van het winkelen, maar meer van het cultuur snuiven? Aan het Museumplein vind je het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk Museum, waar werken hangen van Rembrandt, Vincent van Gogh en andere meesters.

Niet ver van de stad ligt de Zaanse Schans, zo te bereiken per trein of auto. Bezoek deze goed bewaard gebleven historische plaats vol traditionele kenmerken. Er wonen hier zelfs nog een paar Nederlandse boeren op traditionele wijze.

Wel eens in Den Haag geweest? De stijlvolle stad is niet alleen de thuisbasis van het parlement, maar heeft ook koninklijke paleizen, een gezellig centrum en een leuke strandboulevard, zo vanuit het centrum met de tram te bereiken. Natuurlijk ken je Gouda of Edam van de kazen, maar heb je deze historische steden al eens bezocht? Ideaal voor een uitstapje! Verder is de Rotterdamse haven per rondvaartboot aan te raden om de grootte ervan te waarderen. Bewonder daarnaast de bijzondere, moderne architectuur, de kunstmusea en sluit je dag af met een avondje stappen. Ook in het zuiden van het land valt er genoeg te zien, in Maastricht bijvoorbeeld, waar je onder andere de grotten van de Sint Pietersberg kunt bezoeken.

Kies voor leuke dagjes of weekendjes weg naar bestemmingen van eigen bodem. Nederland biedt immers zoveel meer dan de traditionele kaas, klompen en tulpen!

Populaire steden in Nederland

Amsterdam bevat straten, historische architectuur en een stad
Amsterdam
Staat bekend om Museums, Fietsen en (Motor)bootverhuur

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Heineken Experience
  Heineken Experience
 • Anne Frank Huis
  Anne Frank Huis
 • Van Gogh Museum
  Van Gogh Museum
Strand van Scheveningen
Den Haag
Staat bekend om Dineren, Business en Gezinsvriendelijk

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Vredespaleis
  Vredespaleis
 • Strand van Scheveningen
  Strand van Scheveningen
 • Scheveningse Pier
  Scheveningse Pier
Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw inclusief een kerk of kathedraal, religieuze elementen en interieur
Maastricht
Staat bekend om Cultuur, Cafés en Kathedraal

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Vrijthof
  Vrijthof
 • Markt
  Markt
 • Bonnefanten Museum
  Bonnefanten Museum
Rotterdam bevat fietsen, straten en winkelen
Rotterdam
Staat bekend om Winkelen, Business en Museums

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Erasmusbrug
  Erasmusbrug
Utrecht bevat een huis, een rivier of beek en een klein stadje of dorpje
Utrecht
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Business

…"

Redenen voor een bezoekje

 • De Dom
  De Dom
Arnhem
Staat bekend om Winkelen, Fietsen en Museums

…"

Populaire plekken om te bezoeken in Nederland

de Keukenhof
Afbeelding van de Keukenhof

de Keukenhof

Ga naar Zandvoort aan Zee en Circuit Park Zandvoort. Dit zijn slechts twee van de geweldige bezienswaardigheden in de Keukenhof, een gebied dat ook geliefd is door de natuur.

Rijksmuseum
Afbeelding van Rijksmuseum

Rijksmuseum

Dit Nationaal Museum voor Kunst en Geschiedenis stelt Nederlandse schilderwerken en internationale kunstvoorwerpen tentoon en is het grootste museum van het land dat financieel door de overheid wordt gesteund.

Anne Frank Huis
Afbeelding van Anne Frank Huis

Anne Frank Huis

Ontdek waar het dappere en bekende Joodse meisje zich tijdens Wereldoorlog II verborg voor de Nazi's en haar wereldberoemde dagboek schreef.

Van Gogh Museum
Afbeelding van Van Gogh Museum

Van Gogh Museum

Dit moderne museum herbergt 's werelds grootste collectie van de legendarische Nederlandse schilder.

De Dam
Afbeelding van De Dam

De Dam

Dit iconische plein, met zijn kinderkopjes en grootse historische gebouwen, is een bruisende ontmoetingsplaats voor toeristen, de lokale bevolking, feestvierders, maar soms ook wel demonstraties.

Heineken Experience
Afbeelding van Heineken Experience

Heineken Experience

Ontdek hoe het geliefde Nederlandse bier gemaakt wordt en proef van een biertje in de voormalige brouwerij, dat actief was tot 1988.