Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Nieuwe haven

De historische havenwijk van Kopenhagen is omgetoverd tot een schilderachtig uitgaansgebied vol restaurants en cafés.

Het Nyhavn (Nieuwe haven) gebied van Kopenhagen dateert uit de 17e eeuw. Begin 1900 was het vervallen wijk, maar tegenwoordig is Nyhavn een modern uitgaansgebied vol populaire restaurants. Wandel langs de waterkant om een aantal historische schepen te zien die dit hun thuishaven noemen. Probeer vervolgens het lokale eten in één van de vele restaurants en cafés.

Het verleden van de haven van Kopenhagen is net zo kleurrijk als de gebouwen, aangezien het drukbezocht werd door ruige zeemannen en er veel louche cafés zaten. Tegenwoordig is Nyhavn een moderne buurt waar de lokale bevolking komt om te ontspannen, en waar je zowel gezinnen als ontwerpers en kunstenaars vindt.

Door de wijk aan de waterkant lopen een aantal kanalen die uitmonden in de haven. Aan de keienstraten zorgen de hoge herenhuizen in pastelkleuren voor een charmant decor. Restaurants, cafés en zaaltjes voor live muziek nemen geleidelijk de begane grond van de herenhuizen over, waar vroeger in gewoond werd. De beroemde auteur Hans Christian Anderson woonde hier.

Sinds 1977 heeft het Deense Nationaal museum een deel van het gebied geconserveerd. Je vindt hier een havenmuseum met oude schepen en tientallen klassieke boten zijn nog in gebruik. Bezoek het herdenkingsanker dat aan het einde van de haven ligt. Het anker is een nationaal monument en eerbetoon aan de 1.700 Deense militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven kwamen.

Aan de noordkant van de haven zijn veel terrassen om buiten te eten en het is een geweldige plek om mensen te kijken op een zonnige dag. Probeer de gepekelde vis waar Scandinavië bekend om staat of geniet van de vers gegrilde visgerechten met een koud biertje. Deense bier is over de hele wereld populair, maar velen zeggen dat het beroemde Kopenhagense pils Carlsberg nergens zo lekker smaakt als hier.

Nyhavn ligt aan de oostelijke rand van het stadscentrum en is het beste te bereiken met de fiets of te voet. Bezoekers die met de auto komen zullen moeite hebben om een parkeerplek in de buurt te vinden, aangezien het centrum van de stad een voetgangersgebied is. Er rijden dagelijks vier buslijnen van en naar Nyhavn, dus het openbaar vervoer is een goed alternatief.


Nyhavn Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Nyhavn

Alle 1.223 accommodaties in de buurt van Nyhavn bekijken
Copenhagen Admiral Hotel € 103
Copenhagen Admiral Hotel

Copenhagen Admiral Hotel

Toldbodgade 24-28, Kopenhagen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Nyhavn - Amalienborg, binnen 5 minuten lopen van Skuespilhuset-theater, Nyhavn en Paleis Amalienborg. Ook Operagebouw Kopenhagen en Strøget liggen binnen 15 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 8 minuten lopen en naar Metrostation Marmorkirken is het 10 minuten lopen.

  Ascot Hotel € 98
  Ascot Hotel

  Ascot Hotel

  Studiestræde 61, Kopenhagen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 5 minuten lopen van Pumpehuset, Strøget en Stadhuisplein. Ook Tivolituinen en Universiteit van Kopenhagen liggen binnen 10 minuten lopen. Station Vesterport en Metrostation Rådhuspladsen liggen op 5 minuten lopen.

   Skt. Petri € 123
   Skt. Petri

   Skt. Petri

   Krystalgade 22, Kopenhagen
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, vlak bij Universiteit van Kopenhagen en Onze Lieve Vrouwekerk. Ook Ronde toren en Strøget liggen binnen 5 minuten lopen. Station Nørreport en Station Nørreport liggen op 5 minuten lopen.

    Hotel SKT. Annæ € 107
    Hotel SKT. Annæ

    Hotel SKT. Annæ

    Sankt Annæ Plads 18-20, Kopenhagen
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Nyhavn - Amalienborg, vlak bij Skuespilhuset-theater en Nyhavn. Ook Paleis Amalienborg en Kongens Nytorv liggen binnen 10 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Marmorkirken is het 8 minuten lopen.

     Copenhagen Strand Hotel € 106
     Copenhagen Strand Hotel

     Copenhagen Strand Hotel

     Havnegade 37, Kopenhagen
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Nyhavn - Amalienborg, binnen 10 minuten lopen van Nyhavn en Strøget. Ook Operagebouw Kopenhagen en Paleis Amalienborg liggen binnen 15 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 7 minuten lopen en naar Station Christianshavn is het 10 minuten lopen.

      Villa Copenhagen € 161
      Villa Copenhagen

      Villa Copenhagen

      Tietgensgade 39, Kopenhagen
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 10 minuten lopen Tivolituinen, Stadhuisplein en Strøget. Ook Nyhavn en Botanische tuin liggen binnen 3 km afstand. Kopenhagen (ZGH-Centraal station Kopenhagen) en Centraal Station Kopenhagen liggen op 5 minuten lopen.

       Hotel Maritime € 71
       Hotel Maritime

       Hotel Maritime

       Peder Skrams Gade 19, Kopenhagen
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Nyhavn - Amalienborg, binnen 10 minuten lopen van Nyhavn en Strøget. Ook Operagebouw Kopenhagen en Paleis Amalienborg liggen binnen 15 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Gammel Strand is het 9 minuten lopen.

        71 Nyhavn Hotel € 218
        71 Nyhavn Hotel

        71 Nyhavn Hotel

        Nyhavn 71, Kopenhagen
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Nyhavn - Amalienborg, vlak bij Skuespilhuset-theater en Nyhavn. Ook Operagebouw Kopenhagen en Strøget liggen binnen 10 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Marmorkirken is het 12 minuten lopen.