Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Nieuwe haven

De historische havenwijk van Kopenhagen is omgetoverd tot een schilderachtig uitgaansgebied vol restaurants en cafés.

Het Nyhavn (Nieuwe haven) gebied van Kopenhagen dateert uit de 17e eeuw. Begin 1900 was het vervallen wijk, maar tegenwoordig is Nyhavn een modern uitgaansgebied vol populaire restaurants. Wandel langs de waterkant om een aantal historische schepen te zien die dit hun thuishaven noemen. Probeer vervolgens het lokale eten in één van de vele restaurants en cafés.

Het verleden van de haven van Kopenhagen is net zo kleurrijk als de gebouwen, aangezien het drukbezocht werd door ruige zeemannen en er veel louche cafés zaten. Tegenwoordig is Nyhavn een moderne buurt waar de lokale bevolking komt om te ontspannen, en waar je zowel gezinnen als ontwerpers en kunstenaars vindt.

Door de wijk aan de waterkant lopen een aantal kanalen die uitmonden in de haven. Aan de keienstraten zorgen de hoge herenhuizen in pastelkleuren voor een charmant decor. Restaurants, cafés en zaaltjes voor live muziek nemen geleidelijk de begane grond van de herenhuizen over, waar vroeger in gewoond werd. De beroemde auteur Hans Christian Anderson woonde hier.

Sinds 1977 heeft het Deense Nationaal museum een deel van het gebied geconserveerd. Je vindt hier een havenmuseum met oude schepen en tientallen klassieke boten zijn nog in gebruik. Bezoek het herdenkingsanker dat aan het einde van de haven ligt. Het anker is een nationaal monument en eerbetoon aan de 1.700 Deense militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven kwamen.

Aan de noordkant van de haven zijn veel terrassen om buiten te eten en het is een geweldige plek om mensen te kijken op een zonnige dag. Probeer de gepekelde vis waar Scandinavië bekend om staat of geniet van de vers gegrilde visgerechten met een koud biertje. Deense bier is over de hele wereld populair, maar velen zeggen dat het beroemde Kopenhagense pils Carlsberg nergens zo lekker smaakt als hier.

Nyhavn ligt aan de oostelijke rand van het stadscentrum en is het beste te bereiken met de fiets of te voet. Bezoekers die met de auto komen zullen moeite hebben om een parkeerplek in de buurt te vinden, aangezien het centrum van de stad een voetgangersgebied is. Er rijden dagelijks vier buslijnen van en naar Nyhavn, dus het openbaar vervoer is een goed alternatief.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Nyhavn

Alle 449 accommodaties in de buurt van Nyhavn bekijken
Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade € 87
Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

Bernstorffsgade 35, Kopenhagen
   
  2.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 10 minuten lopen van Ny Carlsberg Glyptotek en Nationaal Museum van Denemarken. Ook Tivolituinen en Stadhuisplein liggen binnen 15 minuten lopen. Centraal Station Kopenhagen ligt op 10 minuten lopen en naar Station Vesterport is het 12 minuten lopen.

  Copenhagen Admiral Hotel € 114
  Copenhagen Admiral Hotel

  Copenhagen Admiral Hotel

  Toldbodgade 24-28, Kopenhagen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 5 minuten lopen van Skuespilhuset-theater, Paleis Amalienborg en Nyhavn. Ook Frederikskerk en Operagebouw Kopenhagen liggen binnen 15 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 8 minuten lopen en naar Station Christianshavn is het 17 minuten lopen.

   Urban House Copenhagen by MEININGER € 67
   Urban House Copenhagen by MEININGER

   Urban House Copenhagen by MEININGER

   Colbjørnsensgade 11, Kopenhagen
     
    2.0 van 5.0 Sterren

    Dit hostel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 5 minuten lopen van Planetarium Tycho Brahe en Tivolituinen. Ook Stadhuisplein en Ny Carlsberg Glyptotek liggen binnen 15 minuten lopen. Station Vesterport en Centraal Station Kopenhagen liggen op 5 minuten lopen.

    CABINN Copenhagen € 92
    CABINN Copenhagen

    CABINN Copenhagen

    Arni Magnussons Gade 1, Kopenhagen
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 2 km afstand van Deens Design Centre, Ny Carlsberg Glyptotek en Nationaal Museum van Denemarken. Ook Tivolituinen en Stadhuisplein liggen binnen 2 km afstand. Station Dybbølsbro ligt op 9 minuten lopen en naar Station Vesterport is het 18 minuten lopen.

     Wakeup Copenhagen Borgergade € 91
     Wakeup Copenhagen Borgergade

     Wakeup Copenhagen Borgergade

     Borgergade 9, Kopenhagen
       
      2.0 van 5.0 Sterren

      Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 10 minuten lopen van Kongens Nytorv, Nyhavn en Ronde toren. Ook Frederikskerk en Kasteel Rosenborg liggen binnen 10 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 7 minuten lopen en naar Station Nørreport is het 13 minuten lopen.

      Tivoli Hotel € 132
      Tivoli Hotel

      Tivoli Hotel

      Arni Magnussons Gade 2, Kopenhagen
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het stadscentrum, binnen 2 km afstand van Deens Design Centre, Ny Carlsberg Glyptotek en Nationaal Museum van Denemarken. Ook Tivolituinen en Stadhuisplein liggen binnen 2 km afstand. Station Dybbølsbro ligt op 8 minuten lopen en naar Station Vesterport is het 18 minuten lopen.

       Copenhagen Strand Hotel € 133
       Copenhagen Strand Hotel

       Copenhagen Strand Hotel

       Havnegade 37, Kopenhagen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 15 minuten lopen van Nyhavn, Paleis Amalienborg en Thorvaldsens Museum. Ook Vor Frelsers-kerk en Operagebouw Kopenhagen liggen binnen 15 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 7 minuten lopen en naar Station Christianshavn is het 10 minuten lopen.

        Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen € 120
        Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen

        Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen

        Amager Boulevard 70, Kopenhagen
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Kopenhagen ligt vlak bij de luchthaven, binnen 15 minuten lopen van Vor Frelsers-kerk, Ny Carlsberg Glyptotek en Nationaal Museum van Denemarken. Ook Stadhuisplein en Thorvaldsens Museum liggen binnen 2 km afstand. Station Islands Brygge ligt op 7 minuten lopen en naar Station Christianshavn is het 13 minuten lopen.