Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Operagebouw Kopenhagen

Deze locatie aan het water, ontworpen door een beroemde architect uit Denemarken, trekt zowel opera- als architectuurliefhebbers uit de hele wereld.

Kosten noch moeite werden gespaard bij de bouw van dit grootse operagebouw van Kopenhagen. Ga naar het eiland Holmen om het eigentijdse gebouw met 1703 zitplaatsen te bezoeken dat ontworpen is door de Deense architect Henning Larsen. Als je liefhebber van podiumkunsten bent, bestel dan kaartjes voor theater, ballet, opera of een concert.

Een lokaal scheepvaartbedrijf schonk dit decadente gebouw aan de stad Kopenhagen. Het project werd voor een bedrag van bijna 370 miljoen Euros geleverd. Als één van de duurste operahuizen in de wereld, staat het symbool voor het economische optimisme dat Europa aan het begin van de 21e eeuw markeerde. Het plafond is voorzien van 105.000 vellen bladgoud en de vloer is gemaakt van gerookt eiken.

Liefhebbers van moderne ontwerpen zullen onder de indruk zijn. Geen enkele kant van het gebouw ziet er hetzelfde uit. Een afgeronde glazen wand heeft uitzicht op het water en rechte stenen muren contrasteren met het metalen dak. 

Het operagebouw van Kopenhagen is ook bekend om de details binnen zijn muren . Het interieur wordt internationaal geroemd voor zijn fantastische akoestiek en grote orkestbak. Betaal voor een rondleiding in het Engels (meestal dagelijks beschikbaar) en luister naar de verhalen over het gebouw terwijl je rond de zes podia loopt. Neem een kijkje achter de schermen en zie het majestueuze privébalkon van de koningin van Denemarken.

Het bijwonen van een klassieke voorstelling in het operagebouw van Kopenhagen is een onvergetelijke ervaring. Kijk en luister naar de werken van Wagner, Shakespeare of Verdi en meer. Er worden bijna elke avond shows gegeven en het naastgelegen "zwarte doos" theater, ofwel Takkelloftet, toont experimenteel theater voor maximaal 200 personen.

Het operagebouw van Kopenhagen ligt net buiten het centrum van de stad. Het eiland Holmen is verbonden met het centrum door bruggen, dus je kunt er te voet, of met de fiets of bus komen. Er is beperkte betaalde parkeergelegenheid. Kijk op de website van het operagebouw van Kopenhagen voor het programma en de tijden van rondleidingen.


Operagebouw Kopenhagen Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Operagebouw Kopenhagen

Alle 1.221 accommodaties in de buurt van Operagebouw Kopenhagen bekijken
Copenhagen Admiral Hotel € 103
Copenhagen Admiral Hotel

Copenhagen Admiral Hotel

Toldbodgade 24-28, Kopenhagen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Nyhavn - Amalienborg, binnen 5 minuten lopen van Skuespilhuset-theater, Nyhavn en Paleis Amalienborg. Ook Operagebouw Kopenhagen en Strøget liggen binnen 15 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 8 minuten lopen en naar Metrostation Marmorkirken is het 10 minuten lopen.

  Ascot Hotel € 98
  Ascot Hotel

  Ascot Hotel

  Studiestræde 61, Kopenhagen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 5 minuten lopen van Pumpehuset, Strøget en Stadhuisplein. Ook Tivolituinen en Universiteit van Kopenhagen liggen binnen 10 minuten lopen. Station Vesterport en Metrostation Rådhuspladsen liggen op 5 minuten lopen.

   Hotel SKT. Annæ € 107
   Hotel SKT. Annæ

   Hotel SKT. Annæ

   Sankt Annæ Plads 18-20, Kopenhagen
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Nyhavn - Amalienborg, vlak bij Skuespilhuset-theater en Nyhavn. Ook Paleis Amalienborg en Kongens Nytorv liggen binnen 10 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Marmorkirken is het 8 minuten lopen.

    Skt. Petri € 123
    Skt. Petri

    Skt. Petri

    Krystalgade 22, Kopenhagen
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, vlak bij Universiteit van Kopenhagen en Onze Lieve Vrouwekerk. Ook Ronde toren en Strøget liggen binnen 5 minuten lopen. Station Nørreport en Station Nørreport liggen op 5 minuten lopen.

     Copenhagen Strand Hotel € 106
     Copenhagen Strand Hotel

     Copenhagen Strand Hotel

     Havnegade 37, Kopenhagen
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Nyhavn - Amalienborg, binnen 10 minuten lopen van Nyhavn en Strøget. Ook Operagebouw Kopenhagen en Paleis Amalienborg liggen binnen 15 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 7 minuten lopen en naar Station Christianshavn is het 10 minuten lopen.

      71 Nyhavn Hotel € 218
      71 Nyhavn Hotel

      71 Nyhavn Hotel

      Nyhavn 71, Kopenhagen
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Nyhavn - Amalienborg, vlak bij Skuespilhuset-theater en Nyhavn. Ook Operagebouw Kopenhagen en Strøget liggen binnen 10 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Marmorkirken is het 12 minuten lopen.

       Phoenix Copenhagen € 106
       Phoenix Copenhagen

       Phoenix Copenhagen

       Bredgade 37, Kopenhagen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit romantische hotel ligt in Nyhavn - Amalienborg, binnen 5 minuten lopen van Frederikskerk en Nyhavn. Ook Paleis Amalienborg en Strøget liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Marmorkirken ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Kongens Nytorv is het 5 minuten lopen.

        Villa Copenhagen € 161
        Villa Copenhagen

        Villa Copenhagen

        Tietgensgade 39, Kopenhagen
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 10 minuten lopen Tivolituinen, Stadhuisplein en Strøget. Ook Nyhavn en Botanische tuin liggen binnen 3 km afstand. Kopenhagen (ZGH-Centraal station Kopenhagen) en Centraal Station Kopenhagen liggen op 5 minuten lopen.