Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Paleis Amalienborg

Zie de wisseling van de wacht of neem een kijkje in twee van de vier identieke paleizen waar de Deense koninklijke familie officieel woont.

Een bezoekje aan paleis Amalienborg is een must voor iedereen die nieuwsgierig is om te zien hoe de Deense koninklijke familie woont. Je krijgt de kans om het interieur van het grootse paleis te zien en door het museum te slenteren om de geschiedenis van de opeenvolgende koningen en de eerste koningin van Denemarken te leren kennen. Kinderen zullen waarschijnlijk onder de indruk zijn van de dagelijkse ceremonie die de wisseling van de wacht markeert. 

Het was nooit de bedoeling dat Amalienborg het huis van de koninklijke familie werd. Toen in 1750 aan de bouw werd begonnen, werd het ontworpen met de intentie dat het complex het thuis van de adel werd. Door een brand in het koninklijk paleis werd de koninklijke familie gedwongen te verhuizen en Amalienborg werd gekocht. De vier paleizen zijn al meer dan 40 jaar de thuisbasis van de koningin van Denemarken, Margrethe II. 

In Kopenhagen zal je regelmatig de Deense koninklijke wacht door de straten van de stad zien marcheren. Elke ochtend komen ze van het kasteel Rosenborg naar het paleis voor de wisseling van de wacht. Zorg dat je er vroeg bent om de beste plek te krijgen, of zoek een café op langs de route om de wacht voorbij te zien gaan. Geniet van de muziek van de fanfare van de koninklijke wacht die de wisseling van de wacht begeleid als de koningin thuis is.

Zoek tussen de vier identieke paleizen het grote standbeeld van koning Frederick V op. Men zegt dat het één van de meest opmerkelijke voorbeelden van een ruiterstandbeeld ter wereld is. De gebouwen zijn mooie voorbeelden van de Deense rococo architectuur. Twee zijn er open voor het publiek: het paleis van Christian VIII herbergt een koninklijk museum, terwijl het paleis van Christian VII wordt gebruikt voor het ontvangen van hoogwaardigheidsbekleders.

Bezoek het paleismuseum om historische kunstvoorwerpen, schilderijen en documenten te zien. Bijna 400 jaar koninklijke geschiedenis is gedocumenteerd. Profiteer van deze zeldzame gelegenheid om binnen te kijken bij een werkzame koninklijke residentie. Loop door de kamers van het paleis om de sierlijke interieurarchitectuur te bewonderen. 

Paleis Amalienborg is gelegen bij het water ten noorden van het centrum van Kopenhagen, en is het best bereikbaar te voet of met de fiets. Het is tijdens de wintermaanden gesloten op maandag, maar de wisseling van de wacht vindt wel dagelijks plaats. Er geldt een toegangsprijs.


Paleis Amalienborg Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Paleis Amalienborg

Alle 1.224 accommodaties in de buurt van Paleis Amalienborg bekijken
Copenhagen Admiral Hotel € 103
Copenhagen Admiral Hotel

Copenhagen Admiral Hotel

Toldbodgade 24-28, Kopenhagen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Nyhavn - Amalienborg, binnen 5 minuten lopen van Skuespilhuset-theater, Nyhavn en Paleis Amalienborg. Ook Operagebouw Kopenhagen en Strøget liggen binnen 15 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 8 minuten lopen en naar Metrostation Marmorkirken is het 10 minuten lopen.

  Ascot Hotel € 98
  Ascot Hotel

  Ascot Hotel

  Studiestræde 61, Kopenhagen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 5 minuten lopen van Pumpehuset, Strøget en Stadhuisplein. Ook Tivolituinen en Universiteit van Kopenhagen liggen binnen 10 minuten lopen. Station Vesterport en Metrostation Rådhuspladsen liggen op 5 minuten lopen.

   Villa Copenhagen € 161
   Villa Copenhagen

   Villa Copenhagen

   Tietgensgade 39, Kopenhagen
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 10 minuten lopen Tivolituinen, Stadhuisplein en Strøget. Ook Nyhavn en Botanische tuin liggen binnen 3 km afstand. Kopenhagen (ZGH-Centraal station Kopenhagen) en Centraal Station Kopenhagen liggen op 5 minuten lopen.

    Hotel SKT. Annæ € 107
    Hotel SKT. Annæ

    Hotel SKT. Annæ

    Sankt Annæ Plads 18-20, Kopenhagen
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Nyhavn - Amalienborg, vlak bij Skuespilhuset-theater en Nyhavn. Ook Paleis Amalienborg en Kongens Nytorv liggen binnen 10 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Marmorkirken is het 8 minuten lopen.

     Phoenix Copenhagen € 106
     Phoenix Copenhagen

     Phoenix Copenhagen

     Bredgade 37, Kopenhagen
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit romantische hotel ligt in Nyhavn - Amalienborg, binnen 5 minuten lopen van Frederikskerk en Nyhavn. Ook Paleis Amalienborg en Strøget liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Marmorkirken ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Kongens Nytorv is het 5 minuten lopen.

      Skt. Petri € 123
      Skt. Petri

      Skt. Petri

      Krystalgade 22, Kopenhagen
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, vlak bij Universiteit van Kopenhagen en Onze Lieve Vrouwekerk. Ook Ronde toren en Strøget liggen binnen 5 minuten lopen. Station Nørreport en Station Nørreport liggen op 5 minuten lopen.

       Copenhagen Strand Hotel € 106
       Copenhagen Strand Hotel

       Copenhagen Strand Hotel

       Havnegade 37, Kopenhagen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Nyhavn - Amalienborg, binnen 10 minuten lopen van Nyhavn en Strøget. Ook Operagebouw Kopenhagen en Paleis Amalienborg liggen binnen 15 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 7 minuten lopen en naar Station Christianshavn is het 10 minuten lopen.

        71 Nyhavn Hotel € 218
        71 Nyhavn Hotel

        71 Nyhavn Hotel

        Nyhavn 71, Kopenhagen
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Nyhavn - Amalienborg, vlak bij Skuespilhuset-theater en Nyhavn. Ook Operagebouw Kopenhagen en Strøget liggen binnen 10 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Marmorkirken is het 12 minuten lopen.