Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Piazza di Spagna

Dit beroemde plein is de uitgelezen plek om mensen te kijken, van de zon te genieten en om enkele geweldige kunst- en bouwwerken te bewonderen.

Geniet van de menigte van mensen uit de hele wereld rond de fraaie Fontana della Barcaccia op het Piazza di Spagna. Bijna iedereen die Rome bezoekt, ontkomt er niet aan om dit plein op een gegeven moment te bezoeken. Bewonder de fraaie fontein, beklim de iconische Spaanse Trappen en bekijk de fresco's in de rustieke Franse Chiesa della Trinità dei Monti.

Wandel door smalle straatjes langs oude appartementen en gezellige restaurants op weg naar dit plein. Op dit plein, dat zijn naam dankt aan de Spaanse ambassade bij het Vaticaan, zijn bouwstijlen en -elementen te zien uit heel Europa.

Koop een verfrissend drankje of een ijsje bij een van de nabijgelegen cafés en neem een kijkje bij de Fontana della Barcaccia, die is ontworpen door Pietro Bernini. Het water van de fontein stroomt over de boot en is gebouwd ter herinnering aan de grote overstroming van de Tiber in 1598. Aan het uiteinde van de boot zijn twee schattige figuren van een zon en een bij te zien. Deze figuren staan symbool voor de machtige familie Barberini. Paus Urbanus VIII, die opdracht gaf tot de bouw van de fontein, kwam voort uit deze familie.

Achter de fontein liggen de Spaanse Trappen, die de blikvanger van het plein vormen. Hoewel de naam impliceert dat deze trappen Spaans zijn, zijn ze verwarrend genoeg ontworpen door een Italiaan genaamd Francesco de Sanctis. De trappen werden gebouwd in 1725 en vormen een brug tussen het plein en de kleine kerk op de heuvel. Neem plaats op een van de stenen treden en kijk naar beneden richting de mensenmassa op het plein.

Klim nog wat verder omhoog om bij de Chiesa della Trinità dei Monti te komen. Deze kerk werd gebouwd in opdracht van Lodewijk XII van Frankrijk en werd gewijd in 1585. De meest in het oog springende delen van de kerk zijn de centrale obelisk en de twee gelijke klokkentorens die de bescheiden ingang flankeren. Laat je de kans niet ontglippen om hier binnen de mooie fresco's te bekijken. Een van de hoogtepunten wat dit betreft is de Deposizione van Daniele da Volterra.

Het Piazza di Spagna ligt in het stadsdeel Muncipio II van Rome. Om er te komen kun je de metro naar het station Spagna nemen. Vanaf hier is het nog een klein eindje lopen in zuidelijke richting.


Gids voor Piazza di Spagna


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.489 accommodaties in de buurt van Piazza di Spagna bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.039 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  Hotel Artemide € 123
  Hotel Artemide

  Hotel Artemide

  Via Nazionale 22, Rome
    
   4,8
   / 5, op basis van 2.234 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 5 minuten lopen van Trevifontein en Colosseum. Ook Spaanse Trappen en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

   iQ Hotel Roma € 68
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rome
     
    4,7
    / 5, op basis van 3.335 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 9 minuten lopen.

    Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World € 193
    Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

    Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

    Via Vittorio Veneto 50, Rome
      
     4,5
     / 5, op basis van 1.020 beoordelingen
     5.0 van 5.0

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Via Veneto, Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Villa Borghese en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen. Station Barberini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Spagna is het 9 minuten lopen.

     Hotel Condotti € 52
     Hotel Condotti

     Hotel Condotti

     Via Mario Dè Fiori 37, Rome
       
      4,2
      / 5, op basis van 932 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Deze accommodaties bevinden zich op verschillende plekken in Rome.

      The Code Hotel € 75
      The Code Hotel

      The Code Hotel

      79 Via Sistina, Rome
        
       4,4
       / 5, op basis van 39 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 5 minuten lopen van Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Piazza del Popolo en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Spagna ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Barberini is het 5 minuten lopen.

       Royal Palace Luxury Hotel-Piazza Di Spagna € 54
       Royal Palace Luxury Hotel-Piazza Di Spagna

       Royal Palace Luxury Hotel-Piazza Di Spagna

       Via delle Carrozze, 34/36, Rome
         
        3,1
        / 5, op basis van 588 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit romantische hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via Condotti en Spaanse Trappen. Ook Trevifontein en Villa Borghese liggen binnen 10 minuten lopen. Station Spagna ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Barberini is het 11 minuten lopen.

        UNAHOTELS Decò Roma € 116
        UNAHOTELS Decò Roma

        UNAHOTELS Decò Roma

        Via Giovanni Amendola, 57, Rome
          
         4,4
         / 5, op basis van 2.218 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Via Nazionale, Colosseum en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Trevifontein en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rome Termini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Laziali is het 8 minuten lopen.