Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Writers' Museum

Dit museum is gevestigd in een landhuis van een oude man van adel. Je vindt het verstopt aan een stille binnenplaats, en het biedt inzicht in de levens van de beroemdste schrijvers van Schotland.

Beklim de nauwe trap van een afgelegen 17e-eeuws huis voor een bezoekje aan het Writers' Museum. Deze aparte attractie staat in het teken van het werk van Robert Louis Stevenson, Robert Burns en Sir Walter Scott, die in drie kamers vertegenwoordigd worden. De historische locatie vormt een aantrekkelijke eigenschap van deze minder bekende bezienswaardigheid midden in het oude centrum van Edinburgh.

Het museum is gevestigd in een oud huis, bekend onder de naam Lady Stair’s House. Dit huis dateert uit 1622 en was ooit van een Schotse familie van adel. Het was tot 1907 privé-eigendom, waarna het aan de stad werd geschonken.

Begin je bezoek beneden. De kamers staan hier in het teken van het werk van Robert Louis Stevenson en bezoekers worden begroet door een van zijn boeken die door de luidsprekers voorgelezen worden. De tentoonstelling bevat voorwerpen zoals de persoonlijke spullen van de schrijver en de eerste editie van het boek A Child’s Garden of Verses. Bekijk de uitgehouwen ring en andere voorwerpen uit Stevensons tijd in Samoa voordat hij stierf.

De volgende verdieping bevat tentoonstellingen over Sir Water Scott en de bekendste dichter van Schotland, Robert Burns. Bewonder een reconstructie van een Victoriaanse eetzaal waar Scott schreef. En luister naar gedichten die in authentiek Schotse accenten worden voorgelezen. Verder bieden de informatieborden inzicht in de levens van deze beroemde auteurs. Leer daarnaast over hun literaire succes en hun minder bekende werken. Aan de muren van het museum hangen verschillende portretten van schrijvers.

Ga via de trap naar boven om een replica van een oude drukpers te zien. Het geheel is gebaseerd op de publicatie van het boek Waverley van Scott. Steek het balkon van de hoofdhal over voor foto’s van andere beroemde auteurs uit het land en lees delen van hun werken in de kleine bibliotheek. Koop een kopie van de boeken van de schrijvers en andere literaire voorwerpen in het souvenirwinkeltje.

Het Writers' Museum bevindt zich in een binnenplaats naast de Royal Mile, op minder dan 10 minuten lopen van het Edinburgh Waverley-station. Het museum is wekelijks van maandag tot en met zaterdag geopend. In augustus kun je het ook op zondag bezoeken. De toegang is gratis.


Schrijversmuseum Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Schrijversmuseum

Alle 3.636 accommodaties in de buurt van Schrijversmuseum bekijken
YOTEL Edinburgh
YOTEL Edinburgh

YOTEL Edinburgh

Erskine House, Queen Street, Edinburgh, Schotland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in New Town, vlak bij Georgian House en Princes Street. Ook George Street en Royal Mile liggen binnen 15 minuten lopen. Edinburgh Haymarket Station ligt op 16 minuten lopen en naar Edinburgh Waverley Station is het 18 minuten lopen.

  Novotel Edinburgh Centre
  Novotel Edinburgh Centre

  Novotel Edinburgh Centre

  80 Lauriston Place, Edinburgh, Schotland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Oude stad, binnen 10 minuten lopen van The Meadows, Grassmarket en Royal Mile. Ook Universiteit van Edinburgh en Usher Hall liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Haymarket Station ligt op 15 minuten lopen en naar Edinburgh Waverley Station is het 17 minuten lopen.

   Apex Waterloo Place Hotel
   Apex Waterloo Place Hotel

   Apex Waterloo Place Hotel

   23-27 Waterloo Place, Edinburgh, Schotland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit wellness hotel ligt in Oude stad, vlak bij Waterloo Place en Princes Street. Ook George Street en Edinburgh Playhouse Theater liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op 5 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 27 minuten lopen.

    Fraser Suites Edinburgh € 93
    Fraser Suites Edinburgh

    Fraser Suites Edinburgh

    Fraser Suites Edinburgh, 12 - 26 St Giles Street, Edinburgh, Schotland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit milieuvriendelijke aparthotel ligt in Oude stad, binnen 5 minuten lopen van Kathedraal van St. Giles en Princes Street-tuinen. Ook Greyfriars Kirk en Edinburgh Castle liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 23 minuten lopen.

     Apex City of Edinburgh Hotel
     Apex City of Edinburgh Hotel

     Apex City of Edinburgh Hotel

     61 Grassmarket, Edinburgh, Schotland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Oude stad, vlak bij Grassmarket, The Hub en Scotch Whisky Experience. Ook Royal Mile en Nationaal museum van Schotland liggen binnen 5 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op 10 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 18 minuten lopen.

      The Scotsman Hotel
      The Scotsman Hotel

      The Scotsman Hotel

      20 North Bridge, Edinburgh, Schotland
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Oude stad, vlak bij City Art Centre, Princes Street en Royal Mile. Ook Edinburgh Dungeon en Real Mary King's Close liggen binnen 5 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 28 minuten lopen.

       The Balmoral Hotel
       The Balmoral Hotel

       The Balmoral Hotel

       1 Princes Street, Edinburgh, Schotland
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in New Town, vlak bij Waterloo Place en Princes Street. Ook George Street en Edinburgh Dungeon liggen binnen 5 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 24 minuten lopen.

        Apex Grassmarket Hotel
        Apex Grassmarket Hotel

        Apex Grassmarket Hotel

        31-35 Grassmarket, Edinburgh, Schotland
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Oude stad, binnen 5 minuten lopen van Grassmarket, Royal Mile en The Hub. Ook Edinburgh Castle en Princes Street liggen binnen 10 minuten lopen. Edinburgh Waverley Station ligt op 11 minuten lopen en naar Edinburgh Haymarket Station is het 17 minuten lopen.