Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

St. Paul's Cathedral

Leer alles over de historische achtergrond van deze iconische Londense kathedraal en de prachtige barokke koepel die uitzicht biedt over de hele stad.

St. Paul's Cathedral is een 17e-eeuwse barokke kerk en misschien wel de meest iconische bezienswaardigheid van Londen. Het indrukwekkende gebouw is ontworpen door Engelands beroemdste architect, Sir Christopher Wren, en is het meest geroemde werk uit zijn carrière. Bovenop Ludgate Hill, het hoogste punt van Londen, staat de kathedraal letterlijk ver verheven boven de relatieve vlakke stad. Ook de hoogte van 111,6 meter draagt bij aan de imposante verschijning. De kathedraal was in het verleden, maar ook nu nog, veelvuldig het toneel voor staatsbegrafenissen, huwelijken en plechtigheden.

Bewonder het barokke ontwerp van de enorme kathedraal. Kijk omhoog naar de centrale koepel die hoog uitsteekt boven de andere delen van de kathedraal, én boven de stad. Het ontwerp van de koepel is gebaseerd op de koepel van Michelangelo in het Vaticaan en is zichtbaar vanuit vrijwel de gehele stad.

Gedetailleerde decoraties sieren de westelijke gevel van de kathedraal en aan weerszijden van de grote toegangspoort verrijzen twee majestueuze torens. Het middendeel van de voorgevel wordt ondersteund door tien dubbele kolommen.

Binnen in de kathedraal valt meteen het ruimtelijke interieur op, met hoog boven de statige booggewelven en zuilen. In en rond de kerk bevinden zich allerhande kunstobjecten, waaronder sculpturen, schilderijen en smeedkunst. Een van de meest opmerkelijke objecten is het grote monument van de op een paard zittende Duke of Wellington, een belangrijke figuur uit de politieke en militaire geschiedenis.

Je kunt een rondleiding volgen onder begeleiding, maar je kunt de kerk ook op eigen houtje verkennen aan de hand van de audiogids. Bezoekers kunnen van 's morgens vroeg tot laat in de middag terecht in de kathedraal, behalve op zondag.

De kathedraal werd ooit gebouwd in het kader van de wederopbouw van de stad na de Great Fire of London, de grote brand die in 1666 delen van Londen in as legde. Vele beroemde begrafenisplechtigheden hebben hier plaatsgevonden, waaronder die van oorlogshelden Horatio Nelson en Winston Churchill. Ook voormalig minister-president Margaret Thatcher werd hier uitgeleide gedaan. Andere memorabele gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld zijn het huwelijk van prins Charles en Lady Diana en de viering van het diamanten jubileum van koningin Elizabeth II.

St. Paul’s Cathedral staat in het centrum van Londen, slechts enkele straten ten noorden van de rivier de Theems. Rond de kathedraal bevinden zich verschillende metrostations met bijzonder goede verbindingen. Er stoppen diverse buslijnen en daarnaast is de kathedraal te bereiken met de River Bus over de Theems.


Gids voor St. Paul's Cathedral


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 7.634 accommodaties in de buurt van St. Paul's Cathedral bekijken
Park Plaza Westminster Bridge London € 132
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, London
   
  4,4
  / 5, op basis van 10.626 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook St. Thomas' Hospital en Sea Life London Aquarium liggen binnen 5 minuten lopen. Waterloo Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Westminster Underground Station is het 6 minuten lopen.

  Club Quarters Hotel, St. Paul's € 98
  Club Quarters Hotel, St. Paul's

  Club Quarters Hotel, St. Paul's

  24 Ludgate Hill, London
    
   4,2
   / 5, op basis van 3.946 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij St. Paul's Cathedral en London Stock Exchange. Ook Museum of London en Old Bailey liggen binnen 15 minuten lopen. London City Thameslink Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Blackfriars Underground Station is het 3 minuten lopen.

   The Strand Palace Hotel € 101
   The Strand Palace Hotel

   The Strand Palace Hotel

   372 The Strand, London
     
    4,0
    / 5, op basis van 9.725 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Covent Garden Market en Piccadilly Circus. Ook London Dungeon en Big Ben liggen binnen 2 km afstand. Charing Cross Underground Station ligt op 5 minuten lopen en naar Covent Garden Underground Station is het 6 minuten lopen.

    Mondrian London € 116
    Mondrian London

    Mondrian London

    20 Upper Ground, London
      
     4,6
     / 5, op basis van 1.603 beoordelingen
     5.0 van 5.0

     Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Koninklijk nationaal theater, Tate Modern en Southbank Centre. Ook London Dungeon en St. Paul's Cathedral liggen binnen 15 minuten lopen. Southwark Underground Station ligt op 8 minuten lopen en naar Blackfriars Underground Station is het 9 minuten lopen.

     Grange St. Paul's € 105
     Grange St. Paul's

     Grange St. Paul's

     10 Godliman Street, London
       
      4,3
      / 5, op basis van 1.679 beoordelingen
      5.0 van 5.0

      Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van St. Paul's Cathedral en London Stock Exchange. Ook Old Bailey en Globe Theatre liggen binnen 10 minuten lopen. Blackfriars Underground Station en London City Thameslink Station liggen op 5 minuten lopen.

      Park Plaza County Hall London € 117
      Park Plaza County Hall London

      Park Plaza County Hall London

      1 Addington Street, London
        
       4,3
       / 5, op basis van 4.305 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook The Vaults en Jubilee Gardens liggen binnen 5 minuten lopen. Lambeth North Underground Station en Waterloo Underground Station liggen op 5 minuten lopen.

       Apex Temple Court Hotel € 115
       Apex Temple Court Hotel

       Apex Temple Court Hotel

       1-2 Serjeants Inn, London
         
        4,7
        / 5, op basis van 2.110 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van St. Paul's Cathedral, London Stock Exchange en Old Bailey. Ook Museum of London en King's College London liggen binnen 2 km afstand. Blackfriars Underground Station ligt op 7 minuten lopen en naar Temple Underground Station is het 8 minuten lopen.

        The Ned € 184
        The Ned

        The Ned

        27 Poultry, London
          
         4,4
         / 5, op basis van 92 beoordelingen
         5.0 van 5.0

         Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Royal Exchange en Museum of London. Ook London Bridge en St. Paul's Cathedral liggen binnen 15 minuten lopen. Bank Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Cannon Street Underground Station is het 5 minuten lopen.