Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

St. Paul's Cathedral

Leer alles over de historische achtergrond van deze iconische Londense kathedraal en de prachtige barokke koepel die uitzicht biedt over de hele stad.

St. Paul's Cathedral is een 17e-eeuwse barokke kerk en misschien wel de meest iconische bezienswaardigheid van Londen. Het indrukwekkende gebouw is ontworpen door Engelands beroemdste architect, Sir Christopher Wren, en is het meest geroemde werk uit zijn carrière. Bovenop Ludgate Hill, het hoogste punt van Londen, staat de kathedraal letterlijk ver verheven boven de relatieve vlakke stad. Ook de hoogte van 111,6 meter draagt bij aan de imposante verschijning. De kathedraal was in het verleden, maar ook nu nog, veelvuldig het toneel voor staatsbegrafenissen, huwelijken en plechtigheden.

Bewonder het barokke ontwerp van de enorme kathedraal. Kijk omhoog naar de centrale koepel die hoog uitsteekt boven de andere delen van de kathedraal, én boven de stad. Het ontwerp van de koepel is gebaseerd op de koepel van Michelangelo in het Vaticaan en is zichtbaar vanuit vrijwel de gehele stad.

Gedetailleerde decoraties sieren de westelijke gevel van de kathedraal en aan weerszijden van de grote toegangspoort verrijzen twee majestueuze torens. Het middendeel van de voorgevel wordt ondersteund door tien dubbele kolommen.

Binnen in de kathedraal valt meteen het ruimtelijke interieur op, met hoog boven de statige booggewelven en zuilen. In en rond de kerk bevinden zich allerhande kunstobjecten, waaronder sculpturen, schilderijen en smeedkunst. Een van de meest opmerkelijke objecten is het grote monument van de op een paard zittende Duke of Wellington, een belangrijke figuur uit de politieke en militaire geschiedenis.

Je kunt een rondleiding volgen onder begeleiding, maar je kunt de kerk ook op eigen houtje verkennen aan de hand van de audiogids. Bezoekers kunnen van 's morgens vroeg tot laat in de middag terecht in de kathedraal, behalve op zondag.

De kathedraal werd ooit gebouwd in het kader van de wederopbouw van de stad na de Great Fire of London, de grote brand die in 1666 delen van Londen in as legde. Vele beroemde begrafenisplechtigheden hebben hier plaatsgevonden, waaronder die van oorlogshelden Horatio Nelson en Winston Churchill. Ook voormalig minister-president Margaret Thatcher werd hier uitgeleide gedaan. Andere memorabele gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld zijn het huwelijk van prins Charles en Lady Diana en de viering van het diamanten jubileum van koningin Elizabeth II.

St. Paul’s Cathedral staat in het centrum van Londen, slechts enkele straten ten noorden van de rivier de Theems. Rond de kathedraal bevinden zich verschillende metrostations met bijzonder goede verbindingen. Er stoppen diverse buslijnen en daarnaast is de kathedraal te bereiken met de River Bus over de Theems.


St. Paul's Cathedral Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen St. Paul's Cathedral

Beste hotelaanbiedingen in St. Paul's Cathedral

Alle 17.366 accommodaties in de buurt van St. Paul's Cathedral bekijken
Leonardo Royal London St Paul’s € 107
Leonardo Royal London St Paul’s

Leonardo Royal London St Paul’s

10 Godliman Street, Londen, Engeland
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 2 km afstand van St. Paul's Cathedral en Tower of Londen. Ook Tower Bridge en Brits museum liggen binnen 3 km afstand. Blackfriars Underground Station en St. Paul's Underground Station liggen op 5 minuten lopen.

  Leonardo Royal London Tower Bridge € 87
  Leonardo Royal London Tower Bridge

  Leonardo Royal London Tower Bridge

  45 Prescot Street, Londen, Engeland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Tower Bridge en Tower of Londen. Ook Borough Market en Museum of London liggen binnen 3 km afstand. Station Tower Gateway ligt op 5 minuten lopen en naar Station Aldgate East is het 6 minuten lopen.

   ME London € 243
   ME London

   ME London

   336-337 The Strand, Londen, Engeland
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Lyceum Theatre, The Strand en Aldwych Theatre. Ook Covent Garden Market en Royal Opera House liggen binnen 5 minuten lopen. Temple Underground Station ligt op 5 minuten lopen en naar Covent Garden Underground Station is het 7 minuten lopen.

    Park Plaza Westminster Bridge London € 132
    Park Plaza Westminster Bridge London

    Park Plaza Westminster Bridge London

    200 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook St. Thomas' Hospital en Sea Life London Aquarium liggen binnen 5 minuten lopen. Waterloo Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Lambeth North Underground Station is het 6 minuten lopen.

     Apex Temple Court Hotel € 110
     Apex Temple Court Hotel

     Apex Temple Court Hotel

     1-2 Serjeants Inn, Fleet Street, Londen, Engeland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van The Strand en Financial District. Ook St. Paul's Cathedral en Aldwych Theatre liggen binnen 10 minuten lopen. London City Thameslink Station ligt op maar 5 minuten lopen en naar Blackfriars Underground Station is het 7 minuten lopen.

      The Kings Wardrobe Serviced Apartments by BridgeStreet € 136
      The Kings Wardrobe Serviced Apartments by BridgeStreet

      The Kings Wardrobe Serviced Apartments by BridgeStreet

      6 Wardrobe Place, Londen, Engeland
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit appartement ligt in Centrum van Londen, vlak bij St. Paul's Cathedral en Financial District. Ook The Strand en Tate Modern liggen binnen 15 minuten lopen. Blackfriars Underground Station en London City Thameslink Station liggen op 5 minuten lopen.

       Montcalm Royal London House - City Of London € 116
       Montcalm Royal London House - City Of London

       Montcalm Royal London House - City Of London

       22-25 Finsbury Square, Londen, Engeland
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Financial District, Liverpool Street en Kunstcentrum Barbican. Ook The Gherkin en Museum of London liggen binnen 15 minuten lopen. Moorgate Underground Station ligt op 5 minuten lopen en naar Old Street Underground Station is het 7 minuten lopen.

        Shangri La Hotel At The Shard London € 522
        Shangri La Hotel At The Shard London

        Shangri La Hotel At The Shard London

        31 St Thomas Street, Londen, Engeland
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen Borough Market, London Bridge en Museumschip HMS Belfast. Ook Globe Theatre en Tate Modern liggen binnen 2 km afstand. London Bridge Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar London Bridge Underground Station is het 2 minuten lopen.