Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

St. Paul's Cathedral

Leer alles over de historische achtergrond van deze iconische Londense kathedraal en de prachtige barokke koepel die uitzicht biedt over de hele stad.

St. Paul's Cathedral is een 17e-eeuwse barokke kerk en misschien wel de meest iconische bezienswaardigheid van Londen. Het indrukwekkende gebouw is ontworpen door Engelands beroemdste architect, Sir Christopher Wren, en is het meest geroemde werk uit zijn carrière. Bovenop Ludgate Hill, het hoogste punt van Londen, staat de kathedraal letterlijk ver verheven boven de relatieve vlakke stad. Ook de hoogte van 111,6 meter draagt bij aan de imposante verschijning. De kathedraal was in het verleden, maar ook nu nog, veelvuldig het toneel voor staatsbegrafenissen, huwelijken en plechtigheden.

Bewonder het barokke ontwerp van de enorme kathedraal. Kijk omhoog naar de centrale koepel die hoog uitsteekt boven de andere delen van de kathedraal, én boven de stad. Het ontwerp van de koepel is gebaseerd op de koepel van Michelangelo in het Vaticaan en is zichtbaar vanuit vrijwel de gehele stad.

Gedetailleerde decoraties sieren de westelijke gevel van de kathedraal en aan weerszijden van de grote toegangspoort verrijzen twee majestueuze torens. Het middendeel van de voorgevel wordt ondersteund door tien dubbele kolommen.

Binnen in de kathedraal valt meteen het ruimtelijke interieur op, met hoog boven de statige booggewelven en zuilen. In en rond de kerk bevinden zich allerhande kunstobjecten, waaronder sculpturen, schilderijen en smeedkunst. Een van de meest opmerkelijke objecten is het grote monument van de op een paard zittende Duke of Wellington, een belangrijke figuur uit de politieke en militaire geschiedenis.

Je kunt een rondleiding volgen onder begeleiding, maar je kunt de kerk ook op eigen houtje verkennen aan de hand van de audiogids. Bezoekers kunnen van 's morgens vroeg tot laat in de middag terecht in de kathedraal, behalve op zondag.

De kathedraal werd ooit gebouwd in het kader van de wederopbouw van de stad na de Great Fire of London, de grote brand die in 1666 delen van Londen in as legde. Vele beroemde begrafenisplechtigheden hebben hier plaatsgevonden, waaronder die van oorlogshelden Horatio Nelson en Winston Churchill. Ook voormalig minister-president Margaret Thatcher werd hier uitgeleide gedaan. Andere memorabele gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld zijn het huwelijk van prins Charles en Lady Diana en de viering van het diamanten jubileum van koningin Elizabeth II.

St. Paul’s Cathedral staat in het centrum van Londen, slechts enkele straten ten noorden van de rivier de Theems. Rond de kathedraal bevinden zich verschillende metrostations met bijzonder goede verbindingen. Er stoppen diverse buslijnen en daarnaast is de kathedraal te bereiken met de River Bus over de Theems.


St. Paul's Cathedral Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in St. Paul's Cathedral

Alle 15.607 accommodaties in de buurt van St. Paul's Cathedral bekijken
The Strand Palace Hotel € 141
The Strand Palace Hotel

The Strand Palace Hotel

372 The Strand, Londen, Engeland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Covent Garden Market, Piccadilly Circus en London Dungeon. Ook Big Ben en Buckingham Palace liggen binnen 2 km afstand. Charing Cross Underground Station ligt op 5 minuten lopen en naar Covent Garden Underground Station is het 5 minuten lopen.

  Park Plaza Westminster Bridge London € 180
  Park Plaza Westminster Bridge London

  Park Plaza Westminster Bridge London

  200 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook St. Thomas' Hospital en Sea Life London Aquarium liggen binnen 5 minuten lopen. Waterloo Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Lambeth North Underground Station is het 6 minuten lopen.

   Club Quarters Hotel, St. Paul's € 113
   Club Quarters Hotel, St. Paul's

   Club Quarters Hotel, St. Paul's

   24 Ludgate Hill, Londen, Engeland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij St. Paul's Cathedral en London Stock Exchange. Ook Old Bailey en Museum of London liggen binnen 10 minuten lopen. Blackfriars Underground Station en St. Paul's Underground Station liggen op 5 minuten lopen.

    The Tower Hotel € 106
    The Tower Hotel

    The Tower Hotel

    St Katharine's Way, Londen, Engeland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Tower Bridge, Tower of Londen en Museumschip HMS Belfast. Station Tower Gateway ligt op 6 minuten lopen en naar Station Tower Hill is het 7 minuten lopen.

     Leonardo Royal London St Paul’s € 133
     Leonardo Royal London St Paul’s

     Leonardo Royal London St Paul’s

     10 Godliman Street, Londen, Engeland
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 2 km afstand van St. Paul's Cathedral en Tower of Londen. Ook Coca-Cola London Eye en Tower Bridge liggen binnen 3 km afstand. Blackfriars Underground Station en St. Paul's Underground Station liggen op 5 minuten lopen.

      Sea Containers London € 188
      Sea Containers London

      Sea Containers London

      20 Upper Ground, Londen, Engeland
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Tate Modern en Coca-Cola London Eye. Ook The Shard en Big Ben liggen binnen 2 km afstand. Southwark Underground Station ligt op 8 minuten lopen en naar Blackfriars Underground Station is het 8 minuten lopen.

       Park Plaza London Waterloo € 150
       Park Plaza London Waterloo

       Park Plaza London Waterloo

       6 Hercules Road, Londen, Engeland
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen Florence Nightingale Museum, Imperial oorlogsmuseum en The Vaults. Ook Southbank Centre Book Market en Lambeth Palace liggen binnen 10 minuten lopen. Lambeth North Underground Station ligt op 6 minuten lopen en naar Waterloo Underground Station is het 11 minuten lopen.

        Marlin Waterloo € 141
        Marlin Waterloo

        Marlin Waterloo

        111 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit aparthotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Imperial oorlogsmuseum, Westminster Bridge en Sea Life London Aquarium. Ook Coca-Cola London Eye en Big Ben liggen binnen 15 minuten lopen. Lambeth North Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Waterloo Underground Station is het 8 minuten lopen.