Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Grand Central Terminal

Dit majestueuze, levendige knooppunt voor forenzen is verplichte kost voor liefhebbers van architectuur.

Laat de stroom van 750.000 reizigers die zich hier naar hun trein haasten of hier uitstappen voor wat hij is en neem de prachtige architectuur van de prachtige Grand Central Terminal in je op. Ook vind je hier winkels en eetgelegenheden, zodat je je hier wel zult vermaken.

Zelfs als je nergens naartoe hoeft, is een bezoekje aan dit Beaux-Arts-gebouw een genot voor het oog. Stap binnen vanaf 42nd Street in Midtown en wandel richting de Main Concourse, het middelste deel van het station. Deze grotachtige ruimte zul je wel herkennen uit verschillende Hollywood-films. Als je omhoog kijkt, word je getrakteerd op de prachtige aanblik van het 38 meter hoge plafond, dat in 1912 door de Franse schilder Paul Cesar Helleu is versierd met goudbladen en hemelsblauwe olieverf. Het is een schildering van de sterrenbeelden, maar dan in omgekeerde volgorde, iets wat volgens sommigen per ongeluk is gedaan. Vlak onder het plafond stroomt licht de hal binnen via zes gebogen ramen van bijna 23 meter hoog, zodat de stenen muren en marmeren vloeren worden verlicht.

Waan jezelf een Hollywood-ster en daal af van een van de weelderige marmeren trappen, die zijn gebaseerd op de grote trap van het operagebouw van Parijs. Of ontmoet elkaar onder de miljoenen dollars kostende, vierzijdige opalen klok op het informatiepunt.

Een ander hoogtepunt van Grand Central, dat is ontworpen door de architectenbureaus Reed and Stem en Warren and Wetmore, is de beeldengroep van Mercurius, Hercules en Minerva door de Franse kunstenaar Jules-Alexis Coutan. Deze vind je op de gevel van het gebouw. Deze sculptuur omgeeft een bijna vier meter brede klok, een van de grootste voorbeelden van Tiffany-glas ter wereld.

Grand Central Station is nog altijd een van de grootste vervoersknooppunten van de Verenigde Staten. Het heeft 44 perrons en 67 sporen. Er zijn twee ondergrondse verdiepingen met verbindingen naar de omgeving van New York en delen van Connecticut. Als je hier met een lege maag komt, kun je terecht bij de Dining Concourse, onder Main Concourse. Daar zijn verschillende eetgelegenheden, waaronder het beroemde Oyster Bar and Restaurant. Dit restaurant werd in 1913 geopend en is daarmee het oudste etablissement van het station. Je ziet er een prachtig tegelplafond, waarin je de hand ziet van de Spaanse immigrant Rafael Guastavino, een architect wiens werk in meer dan 200 gebouwen in New York City te zien is. Andere gebouwen die hij heeft ontworpen zijn de Cathedral of St John the Divine en de Registry Hall op Ellis Island.

Grand Central Terminal ligt aan de E. 42nd Street en Park Avenue. Het is een belangrijk metro-, trein- en busstation.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Station Grand Central Terminal

Alle 5.226 accommodaties in de buurt van Station Grand Central Terminal bekijken
Arlo NoMad € 106
Arlo NoMad

Arlo NoMad

11 East 31st Street, New York, NY
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Midtown, binnen 10 minuten lopen Empire State Building, Madison Square Park en Macy's. 33 St. Station (Park Av. S) ligt op maar 4 minuten lopen en naar 28 St. Station (Park Av. S) is het 5 minuten lopen.

  Best Western Premier Herald Square € 72
  Best Western Premier Herald Square

  Best Western Premier Herald Square

  50 W 36th St, New York, NY
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Midtown, vlak bij Empire State Building, 5th Avenue en Macy's. Ook Times Square en Openbare bibliotheek van New York liggen binnen 10 minuten lopen. 34 St. Station (Herald Square) ligt op maar 4 minuten lopen en naar 42 St. - Bryant Pk. Station is het 6 minuten lopen.

   The Roosevelt Hotel, New York City € 111
   The Roosevelt Hotel, New York City

   The Roosevelt Hotel, New York City

   45 E 45th Street, New York, NY
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Midtown, binnen 5 minuten lopen van 5th Avenue en Station Grand Central Terminal. Ook Kathedraal St. Patrick's en Rockefeller Center liggen binnen 10 minuten lopen. 5 Av Station (W. 42nd St.) ligt op 5 minuten lopen en naar 47 - 50 Sts - Rockefeller Center Station is het 8 minuten lopen.

    Grand Hyatt New York
    Grand Hyatt New York

    Grand Hyatt New York

    109 East 42nd Street, at Grand Central Terminal, New York, NY
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit romantische hotel ligt in Midtown, vlak bij Chrysler Building en Station Grand Central Terminal. Ook 5th Avenue en Bryant Park liggen binnen 10 minuten lopen. 5 Av Station (W. 42nd St.) ligt op 9 minuten lopen en naar Grand Central - 42 St. Station is het 6 minuten lopen.

     Arlo SoHo € 86
     Arlo SoHo

     Arlo SoHo

     231 Hudson Street, New York, NY
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Manhattan, binnen 2 km afstand van Universiteit van New York, One World Trade Center en National September 11 Memorial. Federale, centrale bank van New York ligt op 2,2 km. Canal St. Station (Varick St.) ligt op maar 2 minuten lopen en naar Canal St. Station (W. Broadway) is het 6 minuten lopen.

      Aliz Hotel Times Square € 79
      Aliz Hotel Times Square

      Aliz Hotel Times Square

      310 W. 40th Street, New York, NY
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Midtown, binnen 5 minuten lopen van Times Square en Wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds. Ook Broadway en New Amsterdam Theater liggen binnen 10 minuten lopen. Times Sq. - 42 St. Station ligt op 6 minuten lopen en naar 42 St. - Bryant Pk. Station is het 7 minuten lopen.

       Archer Hotel New York € 162
       Archer Hotel New York

       Archer Hotel New York

       45 West 38th St, New York, NY
         
        4.5 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Midtown, vlak bij Bryant Park en 5th Avenue. Ook Macy's en Times Square liggen binnen 10 minuten lopen. 42 St. - Bryant Pk. Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar 34 St. Station (Herald Square) is het 5 minuten lopen.

        Holiday Inn Express Manhattan Times Square South € 87
        Holiday Inn Express Manhattan Times Square South

        Holiday Inn Express Manhattan Times Square South

        60 West 36th Street, New York, NY
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Midtown, binnen 5 minuten lopen van Macy's, 5th Avenue en Bryant Park. Ook Empire State Building en Times Square liggen binnen 10 minuten lopen. 34 St. Station (Herald Square) en 42 St. - Bryant Pk. Station liggen op 5 minuten lopen.