Thermale baden van Széchenyi

Thermale baden van Széchenyi inclusief historische architectuur, een zwembad en een dagje spa
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Geniet van de bijzondere ervaring van een badfeest en ontspan je in een van de 18 zwembaden met water uit de beroemde warmwaterbronnen van Budapest.

Het Széchenyibad behoort tot de grootste kuuroorden in Europa. Het van nature warme water wordt gebruikt voor medicinale doeleinden op het gebied van gewrichtsaandoeningen en -ontstekingen. Bewonder de neobarokke stijl van de gebouwen en badhuizen die stammen uit het eind van de 19e eeuw.

Verken de 3 buiten- en 15 binnenbaden die gevuld zijn met 6.000.000 liter water dat wordt aangevoerd uit 2 bronnen. Kies uit de verschillende baden het water met de voor jou geschikte temperatuur. Interessante faciliteiten zijn onder meer watermassages en een bubbelbad. Bij het zwembad kun je inwoners van Budapest een potje schaak zien spelen. Wees 'savonds getuige van een sfeervolle setting in het dampige buitenbad.

Breng tijd door in de sauna of het stoombad om je lichaam wat rust te gunnen na het verkennen van Budapest. Geniet van de massages, pedicures of gezichtsbehandelingen die je kunt krijgen. Volg een rondleiding door het complex en de baden. In de spa van het Palmenhuis, Pálmaház, kun je terecht voor meditatie, schalen met fruit en thee.

Woon in de zomer op zaterdagavond een badfeest bij. Voeg je bij honderden feestgangers in de buitenbaden voor een drankje en muziek. Het café van het complex heeft zowel binnen als buiten leuke terrasjes. Ontspan je met lekkere hapjes om weer energie te krijgen na allerlei massages en badbehandelingen.

Het badencomplex is genoemd naar de 19e-eeuwse Hongaarse politicus István Széchenyi, die een belangrijke rol speelde bij de bouw van de Kettingbrug. Aanvankelijk werden dames en heren in het badhuis gescheiden, maar tegenwoordig is het geopend voor mannen en vrouwen samen.

Koop een kaartje waarbij een privékleedkamer is inbegrepen en dat geldig is voor de hele dag. De buitenbaden zijn van 'smorgens vroeg tot 'savonds laat geopend, terwijl de binnen- en stoombaden een paar uur vroeger sluiten. Huur ter plekke handdoeken en zwemkleding.

Het Széchenyibad ligt in het Stadspark in het noordoosten van de stad. Neem vanuit het stadscentrum de bus naar het badencomplex. De rit duur ongeveer 15 minuten. Ga met de metro naar het station Széchenyi Fürdö vlak bij de baden. Bezienswaardigheden in de buurt van het Széchenyibad zijn onder meer de Dierentuin van Boedapest en de Vajdahunyadburcht.

Plan een reis om Thermale baden van Széchenyi te zien

Mercure Budapest Korona Hotel
Budapest Marriott Hotel
T62 Hotel
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.