Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Trevifontein

Rome barst van de wereldberoemde waterwerken, maar de verbluffende Trevifontein spant toch wel de kroon.

De Trevifontein is de grootste barokke fontein in Rome. Het is een blijvend meesterwerk van Nicola Salvi en Giuseppe Pannini. De fontein is genoemd naar zijn ligging, een plek waar drie wegen ('tre vie') samenkwamen.

De beste manier om de Trevifontein te bewonderen? Koop bij een van de kraampjes een ijsje en bemachtig een plekje op de trap die naar de fontein leidt. De fontein, gemaakt van hoofdzakelijk travertijnsteen en Carrara-marmer, beeldt de bebaarde Neptunus uit die, gezeten in een schelpvormige strijdwagen, wordt voortgetrokken door paarden en twee Tritons. Links in een nis staat een beeld van Overvloed met de hoorn des overvloeds. Het standbeeld aan de andere kant, met laurierkrans, houdt een beker vast waaruit een slang drinkt. Liefhebbers van tuinieren kunnen zich vermaken met het zoeken naar de dertig verschillende soorten planten die in de fontein zijn gebeeldhouwd.

Mocht je van plan zijn de scène uit de film La Dolce Vita (1960) na te spelen waarin Anita Eckberg in de fontein danst: dat is niet toegestaan. Wel mag je het water drinken. Het water van de fontein is afkomstig uit een van de door keizer Caesar Augustus aangelegde aquaducten. Het aquaduct is al sinds 17 voor Christus in gebruik en voert voortdurend vers water aan. Je bezoek aan de fontein is niet compleet als je geen muntje in het water hebt gegooid. Gooi je één muntje, dan zul je volgens de overlevering nog eens naar Rome terugkeren. Met twee muntjes zou je ervoor zorgen dat je verliefd wordt op een inwoner van de stad en met drie zou het zelfs tot een huwelijk komen. Of het nou waar is of niet, er wordt elke dag voor ongeveer drieduizend euro aan muntjes in de fontein gegooid. Ze worden elke ochtend verzameld en aan een plaatselijk goed doel gedoneerd.

Bezoek de fontein als het even kan twee keer: één keer overdag om het travertijn te zien schitteren in de middagzon en één keer 's avonds, wanneer de fontein baadt in gouden licht.

De Trevifontein ligt in het centrum van Rome, ten oosten van de Via del Corso, in de buurt van verschillende andere attracties, zoals de Spaanse Trappen. Het metrostation Barberini ligt op een klein stukje lopen van de fontein.


Trevifontein Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Trevifontein

Alle 12.322 accommodaties in de buurt van Trevifontein bekijken
Casa Pietra € 85
Casa Pietra

Casa Pietra

Piazza di Pietra 39, Rome, Città Metropolitana di Roma
   
  0.0 van 5.0 Sterren

  Dit pension ligt in Piazza Navona, vlak bij Palazzo Montecitorio en Via del Corso. Ook Pantheon en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Barberini ligt op 12 minuten lopen en naar Station Spagna is het 13 minuten lopen.

  Hotel Stendhal
  Hotel Stendhal

  Hotel Stendhal

  Via Del Tritone 113, Rome, RM
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Trevifontein en Spaanse Trappen. Ook Piazza Venezia en Pantheon liggen binnen 15 minuten lopen. Station Barberini ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Spagna is het 8 minuten lopen.

   Demetra Hotel
   Demetra Hotel

   Demetra Hotel

   Via del Viminale n. 8, Rome, RM
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Teatro dell'Opera di Roma en Via Nazionale. Ook Via XX Settembre en Piazza della Repubblica liggen binnen 5 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Cavour is het 10 minuten lopen.

    J.K. Place Roma
    J.K. Place Roma

    J.K. Place Roma

    Via di Monte d'Oro, 30, Rome, RM
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via Condotti en Via del Corso. Ook Piazza di Spagna en Pantheon liggen binnen 10 minuten lopen. Station Spagna ligt op 8 minuten lopen en naar Station Flaminio - Piazza del Popolo is het 12 minuten lopen.

     Boutique Hotel Campo dé Fiori € 84
     Boutique Hotel Campo dé Fiori

     Boutique Hotel Campo dé Fiori

     Via Del Biscione, 6, Rome
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Piazza Navona, vlak bij Corso Vittorio Emanuele II en Campo de' Fiori. Ook Piazza Navona en Pantheon liggen binnen 10 minuten lopen. Station Spagna ligt op 22 minuten lopen en naar Station Barberini is het 22 minuten lopen.

      47 Boutique Hotel € 260
      47 Boutique Hotel

      47 Boutique Hotel

      Via Luigi Petroselli 47, Rome, RM
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van La Bocca della Verità en Tibereiland. Ook Keizerlijke Fora en Colosseum liggen binnen 2 km afstand. Station Circus Maximus ligt op 13 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 16 minuten lopen.

       Palazzo Dama (Preferred Hotels & Resorts) € 300
       Palazzo Dama (Preferred Hotels & Resorts)

       Palazzo Dama (Preferred Hotels & Resorts)

       Lungotevere Arnaldo da Brescia 2, Rome
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 5 minuten lopen van Piazza del Popolo en Via del Corso. Ook Villa Borghese en Pincio liggen binnen 10 minuten lopen. Station Flaminio - Piazza del Popolo ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Rome Piazzale Flaminio is het 6 minuten lopen.

        Twentyone Hotel € 73
        Twentyone Hotel

        Twentyone Hotel

        Via Cola di Rienzo 23, Rome, RM
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Vaticaan, binnen 10 minuten lopen van Via Cola di Rienzo, Piazza del Popolo en Via del Corso. Ook Villa Borghese en Engelenburcht (Castel Sant'Angelo) liggen binnen 15 minuten lopen. Station Lepanto ligt op 8 minuten lopen en naar Station Flaminio - Piazza del Popolo is het 8 minuten lopen.