Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Trevifontein

Rome barst van de wereldberoemde waterwerken, maar de verbluffende Trevifontein spant toch wel de kroon.

De Trevifontein is de grootste barokke fontein in Rome. Het is een blijvend meesterwerk van Nicola Salvi en Giuseppe Pannini. De fontein is genoemd naar zijn ligging, een plek waar drie wegen ('tre vie') samenkwamen.

De beste manier om de Trevifontein te bewonderen? Koop bij een van de kraampjes een ijsje en bemachtig een plekje op de trap die naar de fontein leidt. De fontein, gemaakt van hoofdzakelijk travertijnsteen en Carrara-marmer, beeldt de bebaarde Neptunus uit die, gezeten in een schelpvormige strijdwagen, wordt voortgetrokken door paarden en twee Tritons. Links in een nis staat een beeld van Overvloed met de hoorn des overvloeds. Het standbeeld aan de andere kant, met laurierkrans, houdt een beker vast waaruit een slang drinkt. Liefhebbers van tuinieren kunnen zich vermaken met het zoeken naar de dertig verschillende soorten planten die in de fontein zijn gebeeldhouwd.

Mocht je van plan zijn de scène uit de film La Dolce Vita (1960) na te spelen waarin Anita Eckberg in de fontein danst: dat is niet toegestaan. Wel mag je het water drinken. Het water van de fontein is afkomstig uit een van de door keizer Caesar Augustus aangelegde aquaducten. Het aquaduct is al sinds 17 voor Christus in gebruik en voert voortdurend vers water aan. Je bezoek aan de fontein is niet compleet als je geen muntje in het water hebt gegooid. Gooi je één muntje, dan zul je volgens de overlevering nog eens naar Rome terugkeren. Met twee muntjes zou je ervoor zorgen dat je verliefd wordt op een inwoner van de stad en met drie zou het zelfs tot een huwelijk komen. Of het nou waar is of niet, er wordt elke dag voor ongeveer drieduizend euro aan muntjes in de fontein gegooid. Ze worden elke ochtend verzameld en aan een plaatselijk goed doel gedoneerd.

Bezoek de fontein als het even kan twee keer: één keer overdag om het travertijn te zien schitteren in de middagzon en één keer 's avonds, wanneer de fontein baadt in gouden licht.

De Trevifontein ligt in het centrum van Rome, ten oosten van de Via del Corso, in de buurt van verschillende andere attracties, zoals de Spaanse Trappen. Het metrostation Barberini ligt op een klein stukje lopen van de fontein.


Gids voor Trevifontein


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.511 accommodaties in de buurt van Trevifontein bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.025 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  Hotel Artemide € 104
  Hotel Artemide

  Hotel Artemide

  Via Nazionale 22, Rome
    
   4,8
   / 5, op basis van 2.232 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 5 minuten lopen van Trevifontein en Colosseum. Ook Spaanse Trappen en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

   iQ Hotel Roma € 79
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rome
     
    4,7
    / 5, op basis van 3.321 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 9 minuten lopen.

    Hotel Cosmopolita € 67
    Hotel Cosmopolita

    Hotel Cosmopolita

    Via Santa Eufemia, 5, Rome
      
     4,0
     / 5, op basis van 2.128 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via del Corso, Trevifontein en Colosseum. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 5 minuten lopen. Station Colosseo ligt op 12 minuten lopen en naar Station Cavour is het 13 minuten lopen.

     Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World € 216
     Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

     Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

     Via Vittorio Veneto 50, Rome
       
      4,5
      / 5, op basis van 1.019 beoordelingen
      5.0 van 5.0

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Via Veneto, Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Villa Borghese en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen. Station Barberini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Spagna is het 9 minuten lopen.

      Hotel Delle Nazioni € 70
      Hotel Delle Nazioni

      Hotel Delle Nazioni

      Via Poli 7, Rome
        
       4,2
       / 5, op basis van 1.949 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Trevifontein en Spaanse Trappen. Ook Colosseum en Pantheon liggen binnen 10 minuten lopen. Station Barberini ligt op 9 minuten lopen en naar Station Spagna is het 9 minuten lopen.

       UNAHOTELS Decò Roma € 113
       UNAHOTELS Decò Roma

       UNAHOTELS Decò Roma

       Via Giovanni Amendola, 57, Rome
         
        4,4
        / 5, op basis van 2.211 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Via Nazionale, Colosseum en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Trevifontein en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rome Termini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Laziali is het 8 minuten lopen.

        9HOTEL CESARI (Albergo Cesari) € 57
        9HOTEL CESARI (Albergo Cesari)

        9HOTEL CESARI (Albergo Cesari)

        Via di Pietra 89a, Rome
          
         4,4
         / 5, op basis van 1.043 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, vlak bij Via del Corso en Trevifontein. Ook Spaanse Trappen en Pantheon liggen binnen 5 minuten lopen. Station Barberini ligt op 12 minuten lopen en naar Station Spagna is het 14 minuten lopen.