Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Union Square New York

Als je New York bezoekt, is dit plein wegens het kleurrijke verleden en het voedselrijke heden een plek die je niet mag missen.

Union Square is een van de grote openbare ruimtes van New York en was de ontmoetingsplek voor gepassioneerde activisten die protesteerden voor burgerrechten en vrouwenrechten en tegen de Vietnamoorlog. Tegenwoordig heeft de levendigheid een commerciëler karakter.

Sociaal activisme vormde dan wel het verleden van Union Square, maar etenswaar is hier de toekomst. In de afgelopen jaren is het gebied bekend geworden om de Greenmarket, waar New Yorkers massaal heen gaan om verse producten te kopen bij ruim honderd regionale boeren. De markt wordt gehouden op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag en is een prima plek om een lekker hapje te halen. In september wordt Harvest in the Square gehouden, een feest met wijn en eten om je vingers bij af te likken. Chef-koks uit populaire lokale restaurants laten op deze avond hun creativiteit de vrije loop met regionale etenswaar.

Zoals voor veel openluchtattracties in New York City geldt, hangt het van het seizoen af wat er beschikbaar is. Tussen Thanksgiving en kerstavond vind je hier kerststalletjes, vergelijkbaar met de Greenmarket maar dan met handgemaakte sierraden, kleren, speelgoed en andere hebbedingetjes. Tijdens de zomermaanden worden er gratis evenementen gehouden, zoals fitness- en yogalessen, babydisco's voor de jongste leden van het gezin en salsa- of hiphopoptredens.

De Union Square zelf heeft ook zijn eigen hoogtepunten: er bevinden zich vier belangrijke gedenktekens, waaronder een bronzen ruiterstandbeeld van de eerste president van Amerika, Geoge Washington, de oudste sculptuur van de New York City Parks-collectie.

Union Square ligt langs de hippe 14th Street in Downtown Manhattan en heeft het op twee na grootste metrostation van de stad. Het plein is nog altijd een platform voor vrije meningsuiting en er zijn regelmatig demonstraties en spontane optredens. De naam is echter een verwijzing naar de centrale locatie van het plein, aangezien Broadway en Park Avenue hier samenkomen. Union Square is eenvoudig te bereiken per bus of metro.


Union Square Park Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Union Square Park

Alle 5.212 accommodaties in de buurt van Union Square Park bekijken
Arlo SoHo € 83
Arlo SoHo

Arlo SoHo

231 Hudson Street, New York, NY
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Manhattan, binnen 2 km afstand van Universiteit van New York, One World Trade Center en National September 11 Memorial. Federale, centrale bank van New York ligt op 2,2 km. Canal St. Station (Varick St.) ligt op maar 2 minuten lopen en naar Canal St. Station (W. Broadway) is het 6 minuten lopen.

  Arlo NoMad € 104
  Arlo NoMad

  Arlo NoMad

  11 East 31st Street, New York, NY
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Midtown, binnen 10 minuten lopen Empire State Building, Madison Square Park en Macy's. 33 St. Station (Park Av. S) ligt op maar 4 minuten lopen en naar 28 St. Station (Park Av. S) is het 5 minuten lopen.

   Best Western Premier Herald Square
   Best Western Premier Herald Square

   Best Western Premier Herald Square

   50 W 36th St, New York, NY
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Midtown, vlak bij Empire State Building, 5th Avenue en Macy's. Ook Times Square en Openbare bibliotheek van New York liggen binnen 10 minuten lopen. 34 St. Station (Herald Square) ligt op maar 4 minuten lopen en naar 42 St. - Bryant Pk. Station is het 6 minuten lopen.

    Hyatt Union Square New York € 235
    Hyatt Union Square New York

    Hyatt Union Square New York

    134 Fourth Avenue, New York, NY
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Union Square, binnen 5 minuten lopen van 5th Avenue en Union Square Park. Ook Universiteit van New York en Washington Square Park liggen binnen 15 minuten lopen. 14 St - Union Sq. Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Union Sq. - 14 St. Station is het 2 minuten lopen.

     W New York - Union Square € 246
     W New York - Union Square

     W New York - Union Square

     201 Park Ave S, New York, Ny 10003, New York, NY
       
      4.5 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Midtown, vlak bij Union Square Park en 5th Avenue. Ook Universiteit van New York en Washington Square Park liggen binnen 15 minuten lopen. 14 Street - Union Square Station en 14 St - Union Sq. Station liggen op 5 minuten lopen.

      Freehand New York € 103
      Freehand New York

      Freehand New York

      23 Lexington Ave, New York, NY
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Midtown, binnen 10 minuten lopen van 5th Avenue en Flatiron Building. Ook Empire State Building en Macy's liggen binnen 2 km afstand. 23 St. Station (Park Av.) ligt op maar 2 minuten lopen en naar 23 St. Station (5th Av.) is het 6 minuten lopen.

       The Sun House: Centre of Union Square
       The Sun House: Centre of Union Square

       The Sun House: Centre of Union Square

       30 E 14th St, New York, NY
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Dit vakantiehuis ligt in Greenwich Village, vlak bij Union Square Park en 5th Avenue. Ook Universiteit van New York en Flatiron Building liggen binnen 10 minuten lopen. Union Sq. - 14 St. Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar 14 Street - Union Square Station is het 2 minuten lopen.

        Rustige 1 slaapkamer op Union Square € 273
        Rustige 1 slaapkamer op Union Square

        Rustige 1 slaapkamer op Union Square

        104 East 17th Street, New York, NY
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Midtown, vlak bij Union Square Park en 5th Avenue. Ook Universiteit van New York en Flatiron Building liggen binnen 15 minuten lopen. 14 Street - Union Square Station en 14 St - Union Sq. Station liggen op 5 minuten lopen.