Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Wat te doen in Chicago

Zie alle 27 activiteiten in Chicago

Ontdek de leukste activiteiten in Chicago

Chicago ligt in de Amerikaanse staat Illinois en is de op twee na grootste stad van de VS. De zogenoemde Windy City staat bekend om zijn hoge wolkenkrabbers, grote sportstadions en bloeiende restaurantscene, maar bovenal is deze stad een centrum van bijzondere architectuur en kunst. Maak bijvoorbeeld een wandeling in het Millennium Park en aanschouw de Cloud Gate, ook wel liefkozend de Bean genoemd. Je kunt ook naar het Art Institute of Chicago gaan, waar je moderne kunst kunt bewonderen. Chicago is de ideale vakantiebestemming voor cultuurliefhebbers.

Sightseeing in Chicago

Chicago valt op verschillende manieren te verkennen, maar de makkelijkste manier is met een hop-on, hop-off-bustour. De bus doet de verschillende belangrijke bezienswaardigheden van Chicago aan, waarbij je de mogelijkheid hebt om uit te stappen en rond te neuzen bij de bestemmingen. Onderneem je liever iets unieks? Vlieg dan mee met een helikopter. Dit kan zelfs in de avond, wanneer de skyline van Chicago prachtig oplicht. Zo leer je Chicago en zijn bezienswaardigheden goed kennen, want je komt onder meer langs de gigantische Willis Tower, de Navy Pier en het Millennium Park.

Gastronomie in Chicago

In Chicago heb je veel leuke eettentjes waar je prima kunt eten. De Windy City staat bekend om zijn pizza, hotdogs en popcorn. In Chicago wordt aan deze bekende gerechten een geheel eigen draai gegeven. Je kunt vanuit je eigen hotel in Chicago het brede aanbod restaurants verkennen. Het is echter ook leuk een wandeltour met de beste gerechten van Chow te ondernemen. Samen met een gids ga je langs pizzarestaurant Lou Malnati, eet je een hotdog in Portillo’s en geniet je van karamel- en kaaspopcorn bij Garrett Popcorn. Ook leuk is een bezoek aan een spannende dinershow in het Medieval Times Schaumburg. Je verorbert een heerlijk 4-gangendiner, terwijl je een riddertoernooi aanschouwt. Eet smakelijk!

Dingen om te doen in Chicago

Er zijn genoeg leuke activiteiten in Chicago om te ondernemen. Zo kun je verschillende musea bezoeken. Een leuk familie-uitje kun je beleven in het Museum of Science and Industry, waar je je kennis bijspijkert en participeert in de interactieve tentoonstellingen. Stap bijvoorbeeld een Duitse onderzeeër uit de Tweede Wereldoorlog binnen. Een andere leuke excursie in Chicago kun je beleven in het Adler Planetarium, het oudste planetarium van de VS, waar je het sterrenstelsel kunt verkennen. Ook kun je met de kids naar Legoland Discovery Centre Chicago of het meest complete fossiel van een T-rex in het Field Museum aanschouwen. Een bezoek aan een hilarische show van de Blue Man Group in het Briar Street Theatre is ook een leuk idee. Er zijn echter nog genoeg andere dingen te doen in het bruisende Chicago. Wil je ze allemaal ontdekken en lijkt een vakantie in Chicago jou helemaal te gek? Kijk dan eens naar onze vluchten naar Chicago.