Topactiviteiten in Gran Canaria

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Museum Canario toont interieur

Leuke activiteiten op het Spaanse eiland Gran Canaria

Het vulkanische eiland Gran Canaria behoort tot de Canarische Eilanden en ligt in de Atlantische Oceaan. Het Spaanse eiland is een veelzijdige vakantiebestemming. Zo vind je hier ruige natuur en een aantal mooie en uitgestrekte zandstranden waaronder Playa del Inglés. Ga op excursie op Gran Canaria om meer van het eiland te ontdekken. Bewonder bijvoorbeeld de haast 2 kilometer hoge Pico de las Nieves of maak een wandeling naar de monoliet Roque Nublo.

Dingen om te doen op Gran Canaria

Je kunt kiezen uit een groot aantal leuke activiteiten op Gran Canaria. Koop bijvoorbeeld je toegangskaartje vor Sioux City Park, waar je met het hele gezin een heerlijke dag beleeft. Het Sioux City Park is oorspronkelijk gebouwd in 1972 als een filmset waar Western-films werden opgenomen. Hier bewonder je typische gebouwen van het wilde westen en woon je een cowboy-demonstratie bij. In de Sioux City Saloon kun je ontspannen met een drankje. Een andere leuke activiteit in Gran Canaria is een bezoek aan het Cocodrilo Park. Je ticket voor de dierentuin Cocodrilo Park in Agüimes biedt toegang tot een park met meer dan 500 verschillende dieren. Je vindt hier onder andere het grootste alligatorverblijf van heel Europa. Je zult je geen moment vervelen met de tijgers, lama's, chimpansees en schildpadden die je hier aantreft.

Bezienswaardigheden op Gran Canaria

Veel van de hotels op Gran Canaria vind je in de badplaats Maspalomas en de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria. Hier kun je diverse interessante bezienswaardigheden bezoeken waaronder de Santa Ana-kathedraal en het historische Castillo de la Luz. Het kasteel wordt omgeven door een ontspannend park met een klein buitencafé en veel kleurrijke rozen. In Maspalomas kom je even helemaal tot rust in de groene botanische tuin Parque Botánico de Maspalomas. Wandel zeker even langs de Faro de Maspalomas. Vanaf de vuurtoren heb je een prachtig uitzicht over zee. Rondom het gebouw vind je een aantal leuke winkels waar je een middagje kunt shoppen. Er vertrekken dagelijks vluchten naar Gran Canaria.

Musea op Gran Canaria

Gran Canaria beschikt over een aantal interessante musea. Deze liggen voornamelijk in Las Palmas de Gran Canaria. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het lokaal historisch museum Museo Canario. Hier kom je meer te weten over de natuur en de oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria. Tijdens een bezoek aan het Casa-Museo Pérez Galdós wandel je door het voormalige woonhuis van de schrijver. Het huis is van typisch Canarische bouwstijl en het heeft een sfeervolle binnenplaats. Alle meubels en objecten die je erin kunt vinden zijn origineel, vele zijn zelfs ontworpen door Galdós zelf. In Artenara ligt het interessante Casas Cuevas, Museo Etnográfico. De verschillende grotwoningen bieden een goed inzicht in het verleden en het dagelijks leven op het eiland.

Topactiviteiten die je kunt doen in Gran Canaria


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Lees reisgidsen en handige tips voor Gran Canaria


Populaire plekken om te bezoeken in Gran Canaria

Buurten van Gran Canaria

Steden in de buurt van Gran Canaria