Topactiviteiten in Madeira

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Ponta do Sol bevat ruige kustlijn en een kuststadje

Geweldige activiteiten op het Portugese eiland Madeira

Het groene Portugese eiland Madeira ligt in de Atlantische Oceaan, op zo'n duizend kilometer afstand van het vasteland van Portugal. Madeira is een bergachtig, natuurrijk eiland en de bestemming trekt dan ook veel wandelaars aan. Op Madeira vind je diverse indrukwekkende natuurparken, waaronder het Laurisilva van Madeira en Parque Ecológico do Funchal. Breng ook zeker een bezoek aan de Pico Ruivo, de hoogste bergtop van het eiland. In de hoofdstad Funchal tref je talrijke sfeervolle restaurants en barretjes aan. Hier zijn ook de meeste hotels op Madeira gevestigd.

Dingen om te doen op Madeira

Je kunt kiezen uit veel leuke activiteiten tijdens je vakantie op Madeira. Boek bijvoorbeeld een excursie op Madeira, zodat je op je gemak het eiland kunt ontdekken. Tijdens een kustexcursie: hop-on, hop-off bustour door Funchal rij je in een dubbeldekker door de hoofdstad van het eiland. Je kunt onderweg uitstappen om bezienswaardigheden te bekijken, zoals de tuinen van Quinta Magnolia en het uitkijkpunt Pico dos Barcelos. Maak ook zeker een wandeling door de geurige botanische tuinen van Madeira. Hier bewonder je meer dan 2000 planten en kun je ook kleurrijke wilde papegaaien en parkieten zien. Een andere leuke activiteit op Madeira voor het hele gezin is een tour waarbij je walvissen en dolfijnen kunt spotten. De wateren rondom Madeira zijn het leefgebied van ongeveer twintig verschillende soorten walvissen en dolfijnen.

Bezienswaardigheden op Madeira

Als je meer van Madeira wilt zien, kun je ook kiezen voor de hop-on, hop-off-tour door Funchal, met Câmara de Lobos en Cabo Girão 48 uur. Je kunt twee dagen lang gebruikmaken van je pas voor de bus. Naast Funchal zijn er ook routes naar bezienswaardigheden in de omgeving. Onder meer een bezoek aan het vissersdorp Câmara de Lobos en de skywalk van Cabo Girão maken deel uit van de tour. Hier wandel je over een glazen pad op de rand van een van Europa's hoogste kliffen. In Funchal zelf tref je ook mooie bezienswaardigheden aan, waaronder het Fortelaza do Pico en het Palácio de São Lourenço.

Musea op Madeira

De vluchten naar Madeira komen aan in de hoofdstad Funchal. Nadat je gesetteld bent in je hotel kun je direct kennismaken met de lokale cultuur door een van de interessante musea te bezoeken die je in deze stad aantreft. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Museu de Historia Natural do Funchal of bezoek het Museu da Madeira Wine Company. Hier kom je meer te weten over de productie van de beroemde lokale wijn madeira en kun je na afloop een glaasje proeven. Het Museu de Arte Sacra do Funchal heeft een prachtige tentoonstelling van religieuze kunstwerken, waaronder een verzameling van 15e-eeuwse Vlaamse werken.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Madeira reisgids: tips & info


Buurten van Madeira

Steden in de buurt van Madeira