Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Basílica de Santa María

Al meer dan 500 jaar lang vormt deze kerk het hart van de rooms-katholieke gemeenschap van Alicante. Maar alleen al vanwege haar inspirerende architectuur is de kerk een bezoek meer dan waard.

In het hart van de Oude Stad van Alicante bevindt zich de oudste kerk van de stad die nog als zodanig wordt gebruikt. De Basílica de Santa María, de Onze Lieve Vrouwekerk, is een rijk voorbeeld van Valenciaanse gotische architectuur met een adembenemend interieur. De kerk is gemakkelijk te herkennen aan haar twee torens en de grote barokke toegangsdeur. Hoewel delen van de kerk in een brand in de 15e eeuw werden verwoest, is er nog veel dat uit de 14e eeuw dateert. Toen Alicante werd veroverd, werd de stad tot het christendom bekeerd en werd de kerk boven op de overblijfselen van een moskee gebouwd. Vandaag de dag trekt de kerk bezoekers die geïnteresseerd zijn in haar architectuur, die in haar spelonkachtige schip willen mediteren of die komen vanwege het Misterio de Elche-festival dat elk jaar in augustus plaatsvindt.

Vroeg in de morgen kun je de ochtendmis bijwonen, een prachtige en bijna tijdloze beleving. Vanaf het kleine plein voor de kerk kun je de plaatselijke bewoners van Alicante door de prachtige deur het schip van de kerk zien binnenstromen. Boven de deur bevindt zich een standbeeld van de maagd Maria. Kijk je helemaal naar boven, dan zie je een aantal waterspuwers op de spitsen. Dit is een prachtige gelegenheid om de kerk van buiten te fotograferen. Fotograferen in de kerk zelf is echter niet toegestaan. Ga zitten en kijk en luister terwijl een gitarist de viering leidt. De mis wordt alleen in het Spaans gehouden, maar dit hoeft bezoekers niet af te schrikken, want de beleving overstijgt de taal. 

Als er geen mis wordt gehouden, kun je de zes kapellen van de basiliek bekijken. De kerk heeft een rijk interieur en je mag er wel enkele uren voor uittrekken als je het helemaal in je wilt opnemen. Onder andere het 18e-eeuwse altaar en het originele orgel uit 1653 zijn de moeite van het bekijken waard. 

De Basílica de Santa María bevindt zich in de Oude Stad en is het beste lopend te bereiken. De kerk is dagelijks geopend, maar midden op de dag gesloten. Buiten de kerk vind je een overzicht van de missen. De toegang is gratis.


Basílica de Santa María Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Basílica de Santa María

Alle 1.904 accommodaties in de buurt van Basílica de Santa María bekijken
Hotel Spa Porta Maris by Melia € 100
Hotel Spa Porta Maris by Melia

Hotel Spa Porta Maris by Melia

   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit aan het strand gelegen hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Casino Mediterraneo en Playa del Postiguet. Ook Haven van Alicante en Explanada de España liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 23 minuten lopen.

  Melia Alicante € 115
  Melia Alicante

  Melia Alicante

    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit aan het strand gelegen hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, binnen 10 minuten lopen van Playa del Postiguet en Gemeentehuis van Alicante. Ook Mercado Central en Kasteel van Santa Barbara liggen binnen 15 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 22 minuten lopen.

   Hotel Serawa Alicante € 86
   Hotel Serawa Alicante

   Hotel Serawa Alicante

     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Gemeentehuis van Alicante en Haven van Alicante. Ook Playa del Postiguet en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 16 minuten lopen.

    Amelia Habitaciones € 45
    Amelia Habitaciones

    Amelia Habitaciones

    Miguel Soler n.10, Alicante
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hostal ligt in Stadscentrum van Alicante, binnen 5 minuten lopen van Gemeentehuis van Alicante en Haven van Alicante. Ook Mercado Central en Playa del Postiguet liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 15 minuten lopen.

     TRYP Ciudad de Alicante Hotel € 58
     TRYP Ciudad de Alicante Hotel

     TRYP Ciudad de Alicante Hotel

       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Museo de Bellas Artes Gravina, Playa del Postiguet en Haven van Alicante. Ook Explanada de España en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 19 minuten lopen.

      TRYP Alicante Gran Sol Hotel € 86
      TRYP Alicante Gran Sol Hotel

      TRYP Alicante Gran Sol Hotel

        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Gemeentehuis van Alicante en Explanada de España. Ook Haven van Alicante en Playa del Postiguet liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 15 minuten lopen.

       Apartamentos Globus € 45
       Apartamentos Globus

       Apartamentos Globus

         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Gemeentehuis van Alicante, Haven van Alicante en Explanada de España. Ook Playa del Postiguet en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 16 minuten lopen.

        Occidental Alicante € 63
        Occidental Alicante

        Occidental Alicante

          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Theater van Alicante en Mercado Central. Ook Haven van Alicante en Explanada de España liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 13 minuten lopen.