Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Museu Arqueológico Provincial de Alicante

Met acht permanente tentoonstellingen en interactieve en kindvriendelijke aanpak is het niet verrassend dat het museum al eens is bekroond als Europees Museum van het Jaar.

Het Museu Arqueológico Provincial de Alicante (MARQ), oftewel het Archeologisch Museum van Alicante, is een van de grote bezienswaardigheden in de stad sinds het in 2004 de prijs voor Europees Museum van het Jaar heeft gewonnen. Het museum is zowel een instelling voor onderzoek en educatie als een aansprekende toeristische attractie; het verdiept zich in de archeologische processen die bij het onderzoeken van de lokale regio komen kijken. De permanente collectie van het museum is onderverdeeld in acht afzonderlijke tentoonstellingen. Een andere ruimte van het museum is aan rondreizende en tijdelijke tentoonstellingen gewijd. Het museum is grotendeels interactief en daarmee een geweldige plek om kinderen mee naartoe te nemen. De informatie wordt zowel in het Engels als in het Spaans gegeven. 

In de eerste drie ruimten leer je over de grondslagen van de archeologie. Hier maak je kennis met de gebieden onderwaterarcheologie, stadsarcheologie en veldarcheologie. Je kunt de archeologie onderzoeken in de context van drie belangrijke lokale opgravingen: Lucentum, Petracos en Illeta.  Heb je eenmaal de methoden voor het ontrafelen van oude culturen onder de knie, dan is het tijd om de volgende vijf ruimten te verkennen. Bestudeer eerst de lokale geografie van Alicante en verdiep je vervolgens in de belangrijke perioden van haar geschiedenis: de prehistorie, de Iberische periode, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. De laatste ruimte biedt een fascinerende blik op de maatschappelijke, culturele en milieu-invloeden van deze perioden die tot in de moderne tijd doorwerken.

Binnen het hele museum wordt informatie gegeven via een scala van multimedia-apparaten. Veel van de tentoonstellingen bieden de mogelijkheid van ‘interactie’ met de voormalige bewoners van de stad. En ondanks dat het MARQ een academisch museum is, is het bijzonder aansprekend voor kinderen en voor volwassenen zonder diepgaande kennis van de Spaanse geschiedenis.

Het Museu Arqueológico Provincial de Alicante ligt net buiten het centrum en heeft een eigen tramhalte. Als je met de auto komt, kun je op een aantal plekken parkeren. Het museum is op maandag gesloten. Er geldt een bescheiden toegangsprijs.


Museo Arqueológico de Alicante Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Museo Arqueológico de Alicante

Alle 1.897 accommodaties in de buurt van Museo Arqueológico de Alicante bekijken
Hotel Spa Porta Maris by Melia € 100
Hotel Spa Porta Maris by Melia

Hotel Spa Porta Maris by Melia

   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit aan het strand gelegen hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Casino Mediterraneo en Playa del Postiguet. Ook Haven van Alicante en Explanada de España liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 23 minuten lopen.

  Melia Alicante € 115
  Melia Alicante

  Melia Alicante

    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit aan het strand gelegen hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, binnen 10 minuten lopen van Playa del Postiguet en Gemeentehuis van Alicante. Ook Mercado Central en Kasteel van Santa Barbara liggen binnen 15 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 22 minuten lopen.

   Amelia Habitaciones € 45
   Amelia Habitaciones

   Amelia Habitaciones

   Miguel Soler n.10, Alicante
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hostal ligt in Stadscentrum van Alicante, binnen 5 minuten lopen van Gemeentehuis van Alicante en Haven van Alicante. Ook Mercado Central en Playa del Postiguet liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 15 minuten lopen.

    Hotel Serawa Alicante € 86
    Hotel Serawa Alicante

    Hotel Serawa Alicante

      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Gemeentehuis van Alicante en Haven van Alicante. Ook Playa del Postiguet en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 16 minuten lopen.

     TRYP Ciudad de Alicante Hotel € 58
     TRYP Ciudad de Alicante Hotel

     TRYP Ciudad de Alicante Hotel

       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Museo de Bellas Artes Gravina, Playa del Postiguet en Haven van Alicante. Ook Explanada de España en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 19 minuten lopen.

      Occidental Alicante € 63
      Occidental Alicante

      Occidental Alicante

        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Theater van Alicante en Mercado Central. Ook Haven van Alicante en Explanada de España liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 13 minuten lopen.

       TRYP Alicante Gran Sol Hotel € 86
       TRYP Alicante Gran Sol Hotel

       TRYP Alicante Gran Sol Hotel

         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Gemeentehuis van Alicante en Explanada de España. Ook Haven van Alicante en Playa del Postiguet liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 15 minuten lopen.

        Apartamentos Globus € 45
        Apartamentos Globus

        Apartamentos Globus

          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Gemeentehuis van Alicante, Haven van Alicante en Explanada de España. Ook Playa del Postiguet en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 16 minuten lopen.