Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Stadhuis van Alicante

Dit prachtige staaltje 18e-eeuwse barokarchitectuur is nog altijd de bestuurszetel van Alicante.

Het historische stadhuis van Alicante is een van de herkenbaarste gebouwen in de stad. Het staat ook wel bekend als het Ayuntamiento en is gebouwd op de plek van het voormalige Casa de la Ciudad (stadhuis). De twee torens van het gebouw strekken zich met hun 41 meter hoogte uit boven de Oude Stad van Alicante. 

Opvallende kenmerken binnen in het gebouw zijn twee rijk ingerichte kamers en een kleine kapel, die net zo schilderachtig zijn als de buitenkant van het gebouw. Veel van de binnenmuren zijn behangen met schilderijen van invloedrijke lokale kunstenaars. Het nieuwste gedeelte van het stadhuis biedt ruimte aan de kantoren van de gemeenteraad en aan een permanente tentoonstelling over de archeologische opgravingen in de regio. 

Bij binnenkomst in het stadhuis vallen de metalen markeringen op de trap op. De voet van de trap ligt op zeeniveau en naarmate je hoger komt, zie je markeringen waarmee de hoogte van de grote stedelijke centra van Spanje zijn aangegeven. Helemaal boven aan de hoofdtrap in de hal bereik je de Salon Azul, oftewel de Blauwe Zaal. Deze is in Isabellino-stijl ingericht en aan de muur hangen werken van Padillo en Castello. IIn de nabijgelegen Salón de Plenos worden regelmatig raadsvergaderingen gehouden en wanneer de zaal niet in gebruik is, kan deze worden bezocht. De derde kamer in het hoofdgebouw is een kapel waar regelmatig missen worden gehouden.

Ga verder naar de tentoonstelling La Ciudad Descubierta, de Blootlegging van de Stad, een fascinerende tentoonstelling over de opgravingen in het gebied. Er is een aantal zeldzame foto's en illustraties en de informatie is zowel in het Spaans als in het Engels beschikbaar.

Het Stadhuis van Alicante is in het midden van de Oude Stad gelegen en is vanuit de meeste delen van de stad het beste lopend te bereiken. Er rijden echter ook taxi's in de buurt rond. Er is weinig parkeergelegenheid, dus je kunt de auto het beste laten staan. Het stadhuis is elke morgen te bezoeken, maar La Ciudad Descubierta is in het weekend gesloten. Beide zijn gratis toegankelijk.


Gemeentehuis van Alicante Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Gemeentehuis van Alicante

Alle 1.910 accommodaties in de buurt van Gemeentehuis van Alicante bekijken
Hotel Spa Porta Maris by Melia € 100
Hotel Spa Porta Maris by Melia

Hotel Spa Porta Maris by Melia

   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit aan het strand gelegen hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Casino Mediterraneo en Playa del Postiguet. Ook Haven van Alicante en Explanada de España liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 23 minuten lopen.

  Melia Alicante € 115
  Melia Alicante

  Melia Alicante

    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit aan het strand gelegen hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, binnen 10 minuten lopen van Playa del Postiguet en Gemeentehuis van Alicante. Ook Mercado Central en Kasteel van Santa Barbara liggen binnen 15 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 22 minuten lopen.

   Hotel Serawa Alicante € 86
   Hotel Serawa Alicante

   Hotel Serawa Alicante

     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Gemeentehuis van Alicante en Haven van Alicante. Ook Playa del Postiguet en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 16 minuten lopen.

    Amelia Habitaciones € 45
    Amelia Habitaciones

    Amelia Habitaciones

    Miguel Soler n.10, Alicante
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hostal ligt in Stadscentrum van Alicante, binnen 5 minuten lopen van Gemeentehuis van Alicante en Haven van Alicante. Ook Mercado Central en Playa del Postiguet liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 15 minuten lopen.

     TRYP Ciudad de Alicante Hotel € 58
     TRYP Ciudad de Alicante Hotel

     TRYP Ciudad de Alicante Hotel

       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Museo de Bellas Artes Gravina, Playa del Postiguet en Haven van Alicante. Ook Explanada de España en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 19 minuten lopen.

      TRYP Alicante Gran Sol Hotel € 86
      TRYP Alicante Gran Sol Hotel

      TRYP Alicante Gran Sol Hotel

        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Gemeentehuis van Alicante en Explanada de España. Ook Haven van Alicante en Playa del Postiguet liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 15 minuten lopen.

       Apartamentos Globus € 45
       Apartamentos Globus

       Apartamentos Globus

         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Gemeentehuis van Alicante, Haven van Alicante en Explanada de España. Ook Playa del Postiguet en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 16 minuten lopen.

        Occidental Alicante € 63
        Occidental Alicante

        Occidental Alicante

          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Theater van Alicante en Mercado Central. Ook Haven van Alicante en Explanada de España liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 13 minuten lopen.