Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Museo de Arte Contemporáneo

Bekijk kunstwerken van Picasso, Dalí en Miró en werken van grote internationale namen van de 20e eeuw in een van de oudste gebouwen van de stad.

Niettegenstaande dat Alicante vaak over het hoofd wordt gezien vanwege de grotere galerieën in Madrid en Barcelona, heeft de stad een van de belangrijkste verzamelingen van 20e-eeuwste kunst in Spanje, ondergebracht in het Museo del Arte Contemporáneo de Alicante (MACA), oftewel het Museum voor Moderne Kunst van Alicante. Het MACA vormt dan ook sinds 1977 een belangrijk onderdeel van het culturele landschap van Alicante. Na een uitgebreide renovatie in 2011 zijn nu de drie permanente collecties te bezichtigen. Met meer dan 800 werken kun je prima een middag in de galerie doorbrengen en ook in de zomer is het een uitstekende manier om aan de hitte te ontsnappen. 

Kunstkenners zullen in het museum hun hart kunnen ophalen en architectuurliefhebbers zullen gefascineerd zijn door de transformatie van dit oudste gebouw van Alicante in een modern meesterwerk. Het MACA is gehuisvest in het Asegurada-gebouw dat dateert uit 1685 en in de loop van de eeuwen heeft dienstgedaan als graanopslagplaats, gevangenis en school. Sol Madridejos en Juan Carlos Sancho transformeerden het tot een verbazingwekkend staaltje moderne architectuur.

Verken de permanente collecties van het museum, waaronder de populaire en uitgebreide 20e-eeuwse tentoonstelling. Zoals in het hele museum ligt de focus bij deze tentoonstelling op Spaanse kunstenaars en er zijn dan ook werken van enkele van de beroemdste van hen aanwezig in de collectie. Zo zie je belangrijke werken van Pablo Picasso, Joan Miró, Salvador Dalí en Juan Gris. Ook een aantal invloedrijke internationale kunstenaars is vertegenwoordigd, onder wie Francis Bacon en Georges Braque. 

Op de tweede verdieping vind je de geometrische schilderijen, bewegende sculpturen en installaties van de prominente Spaanse kinetisch kunstenaar, Eusebio Sempere. Breng ook zeker een bezoek aan de Juana Francés-collectie met meer dan 100 schilderijen en schetsen van deze grote kunstenares uit Alicante.

Het MACA vormt het middelpunt van de kunst- en designwereld van Alicante; regelmatig vinden er concerten, filmavonden, seminars en workshops plaats. Deze activiteiten zijn een mooie manier om je tussen de lokale bewoners te begeven en wellicht een lokale kunstenaar te ontmoeten! Kijk op de website van het museum voor alle evenementen. 

Het MACA is gelegen in de Oude Stad van Alicante en is vanuit de meeste gebieden gemakkelijk lopend te bereiken. Als je met de auto komt, kun je op een aantal plekken betaald parkeren aan de straat. Het museum is gratis toegankelijk, maar is op maandag en bepaalde feestdagen gesloten.


Museo de Arte Contemporáneo de Alicante Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Museo de Arte Contemporáneo de Alicante

Alle 1.909 accommodaties in de buurt van Museo de Arte Contemporáneo de Alicante bekijken
Hotel Spa Porta Maris by Melia € 100
Hotel Spa Porta Maris by Melia

Hotel Spa Porta Maris by Melia

   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit aan het strand gelegen hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Casino Mediterraneo en Playa del Postiguet. Ook Haven van Alicante en Explanada de España liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 23 minuten lopen.

  Melia Alicante € 115
  Melia Alicante

  Melia Alicante

    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit aan het strand gelegen hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, binnen 10 minuten lopen van Playa del Postiguet en Gemeentehuis van Alicante. Ook Mercado Central en Kasteel van Santa Barbara liggen binnen 15 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 22 minuten lopen.

   Hotel Serawa Alicante € 86
   Hotel Serawa Alicante

   Hotel Serawa Alicante

     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Gemeentehuis van Alicante en Haven van Alicante. Ook Playa del Postiguet en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 16 minuten lopen.

    Amelia Habitaciones € 45
    Amelia Habitaciones

    Amelia Habitaciones

    Miguel Soler n.10, Alicante
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hostal ligt in Stadscentrum van Alicante, binnen 5 minuten lopen van Gemeentehuis van Alicante en Haven van Alicante. Ook Mercado Central en Playa del Postiguet liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 15 minuten lopen.

     TRYP Ciudad de Alicante Hotel € 58
     TRYP Ciudad de Alicante Hotel

     TRYP Ciudad de Alicante Hotel

       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Museo de Bellas Artes Gravina, Playa del Postiguet en Haven van Alicante. Ook Explanada de España en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 19 minuten lopen.

      TRYP Alicante Gran Sol Hotel € 86
      TRYP Alicante Gran Sol Hotel

      TRYP Alicante Gran Sol Hotel

        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Gemeentehuis van Alicante en Explanada de España. Ook Haven van Alicante en Playa del Postiguet liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 15 minuten lopen.

       Apartamentos Globus € 45
       Apartamentos Globus

       Apartamentos Globus

         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Gemeentehuis van Alicante, Haven van Alicante en Explanada de España. Ook Playa del Postiguet en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 16 minuten lopen.

        Occidental Alicante € 63
        Occidental Alicante

        Occidental Alicante

          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Theater van Alicante en Mercado Central. Ook Haven van Alicante en Explanada de España liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 13 minuten lopen.