Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Explanada de España

Maak een wandeling langs de waterkant van Alicante over deze prachtige mozaïekpromenade en geniet van een rustig levenstempo.

De Spanjaarden houden van een avondwandeling. Ze hebben er zelfs een woord voor: paseo. De Explanada de España is de promenade die in het drukke havengebied begint en van daaruit langs de kust loopt. De promenade bestaat uit meer dan 6 miljoen marmeren tegels, die met hun rood-wit-zwarte patroon naar de golven van de Middellandse Zee verwijzen. Er is altijd activiteit, zowel overdag als 's nachts, en het is een van de populairste routes in de stad. 

Overdag is de promenade een van de beste plekken in de stad om mensen te kijken. Arriveer vroeg in de morgen voor een kop koffie en de prachtige zonsopgang. Ga zitten op een van de vele terrassen langs de promenade om van de ochtendzon te genieten en lokale bewoners bezig te zien. Langs de promenade staan verkopers met drankjes, versnaperingen en handgemaakte souvenirs. Regelmatig is er ook traditionele Spaanse muziek te horen van straatmuzikanten. Dankzij de oceaanwind en vier rijen palmbomen is de promenade zelfs hartje zomer een koele plek. Als je doorloopt naar het eind, zie je een monument voor een lokale kunstenaar genaamd Mark Hersch.

's Avonds wordt de promenade mooi verlicht met romantische verlichting die de hele nacht blijft branden. In de zomer organiseert de stad een aantal openluchtconcerten in het muziekpaviljoen en verzamelt een groot deel van de stad zich in het gebied. Slenter met een ijsje in de hand over de promenade of kijk uit over het water, genietend van weer een heerlijke dag in dit paradijs.      

De Explanada de España begint in de haven van Alicante en is vanuit de meeste delen van de stad lopend of met de tram te bereiken. Er is (beperkte) parkeergelegenheid in het gebied, maar 's avonds is het lastig om nog een plekje te vinden.


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Explanada de España

Beste hotelaanbiedingen in Explanada de España

Alle 2.624 accommodaties in de buurt van Explanada de España bekijken
Hotel Spa Porta Maris by Melia € 95
Hotel Spa Porta Maris by Melia

Hotel Spa Porta Maris by Melia

   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit aan het strand gelegen hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Casino Mediterraneo en Playa del Postiguet. Ook Haven van Alicante en Explanada de España liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 23 minuten lopen.

  Melia Alicante € 105
  Melia Alicante

  Melia Alicante

    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit aan het strand gelegen hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, binnen 10 minuten lopen van Playa del Postiguet en Gemeentehuis van Alicante. Ook Mercado Central en Kasteel van Santa Barbara liggen binnen 15 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 22 minuten lopen.

   Hotel Serawa Alicante
   Hotel Serawa Alicante

   Hotel Serawa Alicante

     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Gemeentehuis van Alicante en Haven van Alicante. Ook Playa del Postiguet en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 16 minuten lopen.

    TRYP Ciudad de Alicante Hotel € 56
    TRYP Ciudad de Alicante Hotel

    TRYP Ciudad de Alicante Hotel

      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Museo de Bellas Artes Gravina, Playa del Postiguet en Haven van Alicante. Ook Explanada de España en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 19 minuten lopen.

     TRYP Alicante Gran Sol Hotel
     TRYP Alicante Gran Sol Hotel

     TRYP Alicante Gran Sol Hotel

       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Gemeentehuis van Alicante en Explanada de España. Ook Haven van Alicante en Playa del Postiguet liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 15 minuten lopen.

      Apartamentos Globus € 45
      Apartamentos Globus

      Apartamentos Globus

        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Gemeentehuis van Alicante, Haven van Alicante en Explanada de España. Ook Playa del Postiguet en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 16 minuten lopen.

       Occidental Alicante € 51
       Occidental Alicante

       Occidental Alicante

         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Calle Castaños en Mercado Central. Ook Haven van Alicante en Explanada de España liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 13 minuten lopen.

        Hotel La City Mercado € 52
        Hotel La City Mercado

        Hotel La City Mercado

        Avenida Alfonso X el Sabio 26, Alicante
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in het centrum van Alicante, binnen 5 minuten lopen van Calle Castaños, Mercado Central en Theater van Alicante. Ook Explanada de España en Arena van Alicante liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 10 minuten lopen.