Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Concatedrál de San Nicolás de Bari

Liefhebbers van architectuur zullen dit opmerkelijke bouwwerk met zijn lichte barokinterieur en blauwe koepel zeker waarderen.

De Oude Stad van Alicante staat vol opmerkelijke bouwwerken, maar het is deze 17e-eeuwse kathedraal die wereldwijd erkenning geniet als een van de mooiste voorbeelden van Spaanse barokarchitectuur. De indruk die het bouwwerk geeft, is eerder een van bescheidenheid dan van overvloed. Een bezoek aan de kathedraal is een sobere ervaring, vrij van de toeristenvallen waar veel majestueuze kerken in Europa om bekendstaan. De kerk blijft de zetel van de rooms-katholieke bisschop en is een belangrijke religieuze plaats voor de inwoners van Alicante. 

Aan de buitenkant gaat de kerk naadloos in de omgeving op. Velen zijn zich er niet van bewust dat ze bij zo'n belangrijk architectonisch werk zijn beland. Zijn crèmekleurige stenen muren rijzen zonder opsmuk op van het plein waaraan het is gebouwd. Kijk voordat je naar binnen loopt echter eens naar het ingewikkelde reliëf in de stenen van de muur en de prachtige barokke versieringen rond de hoofdingang van de kathedraal.

Eenmaal binnen zijn bezoekers vaak verbaasd over hoe licht het gebouw is. De onopgesierde witte muren lijken haast lichtgevend, zeker voor een kerk. Dit komt door de grote blauwe koepel boven het schip die als lichtbron dient. De 45 meter hoge koepel is het meest geliefde deel van de kerk. 

Verken de kleine kapellen die in het verlengde liggen van het schip of mediteer even bij het altaar dat aan Sint-Nicolaas is gewijd. Het marmer van de treden naar het altaar is afkomstig uit Genua. Je kunt ook een viering in de kathedraal bijwonen, onder de prachtige koepel. Er vinden regelmatig openbare vieringen plaats en een overzicht hiervan vind je buiten de kathedraal. 

De Concatedrál de San Nicolás bevindt zich in de Oude Stad van Alicante en is het beste lopend te bereiken. Ook trams stoppen in het gebied en parkeergelegenheid is vlak buiten het historische centrum te vinden. De kerk is gratis te bezoeken, maar het is aan te raden om van tevoren naar de openingstijden te kijken, want de kerk is vaak gesloten.


Catedral San Nicolás Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Catedral San Nicolás

Alle 1.195 accommodaties in de buurt van Catedral San Nicolás bekijken
Eurostars Centrum Alicante € 71
Eurostars Centrum Alicante

Eurostars Centrum Alicante

   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in het centrum van Alicante, binnen 15 minuten lopen van Winkelcentrum El Corte Inglés, Haven van Alicante en Mercado Central. Ook Playa del Postiguet en Arena van Alicante liggen binnen 2 km afstand. Station Alacant Terminal ligt op 7 minuten lopen.

  Melia Alicante € 142
  Melia Alicante

  Melia Alicante

    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit aan het strand gelegen hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, binnen 10 minuten lopen van Playa del Postiguet en Gemeentehuis van Alicante. Ook Mercado Central en Arena van Alicante liggen binnen 2 km afstand. Station Alacant Terminal ligt op 22 minuten lopen.

   Eurostars Lucentum € 64
   Eurostars Lucentum

   Eurostars Lucentum

     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, binnen 10 minuten lopen van Mercado Central en Arena van Alicante. Ook Haven van Alicante en Playa del Postiguet liggen binnen 15 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 12 minuten lopen.

    Hotel Hospes Amerigo € 171
    Hotel Hospes Amerigo

    Hotel Hospes Amerigo

      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Alicante ligt in de historische wijk, vlak bij Gemeentehuis van Alicante en Haven van Alicante. Ook Playa del Postiguet en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 16 minuten lopen.

     Hotel Boutique Alicante Palacete S.XVII - Adults Only € 91
     Hotel Boutique Alicante Palacete S.XVII - Adults Only

     Hotel Boutique Alicante Palacete S.XVII - Adults Only

     C/ MIGUEL SOLER, 22, Alicante
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, binnen 5 minuten lopen van Catedral San Nicolás en Haven van Alicante. Ook Playa del Postiguet en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 16 minuten lopen.

      Hotel Méndez Núñez € 62
      Hotel Méndez Núñez

      Hotel Méndez Núñez

        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, binnen 5 minuten lopen van Catedral San Nicolás, Haven van Alicante en Mercado Central. Ook Playa del Postiguet en Arena van Alicante liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 14 minuten lopen.

       TRYP Alicante Gran Sol Hotel € 101
       TRYP Alicante Gran Sol Hotel

       TRYP Alicante Gran Sol Hotel

         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, binnen 5 minuten lopen van Explanada de España en Haven van Alicante. Ook Playa del Postiguet en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 15 minuten lopen.

        AC Hotel Alicante by Marriott € 99
        AC Hotel Alicante by Marriott

        AC Hotel Alicante by Marriott

          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Benalúa, binnen 10 minuten lopen van Parque de Canalejas en Winkelcentrum El Corte Inglés. Ook Haven van Alicante en Playa del Postiguet liggen binnen 2 km afstand. Station Alacant Terminal ligt op 9 minuten lopen.