Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Concatedrál de San Nicolás de Bari

Liefhebbers van architectuur zullen dit opmerkelijke bouwwerk met zijn lichte barokinterieur en blauwe koepel zeker waarderen.

De Oude Stad van Alicante staat vol opmerkelijke bouwwerken, maar het is deze 17e-eeuwse kathedraal die wereldwijd erkenning geniet als een van de mooiste voorbeelden van Spaanse barokarchitectuur. De indruk die het bouwwerk geeft, is eerder een van bescheidenheid dan van overvloed. Een bezoek aan de kathedraal is een sobere ervaring, vrij van de toeristenvallen waar veel majestueuze kerken in Europa om bekendstaan. De kerk blijft de zetel van de rooms-katholieke bisschop en is een belangrijke religieuze plaats voor de inwoners van Alicante. 

Aan de buitenkant gaat de kerk naadloos in de omgeving op. Velen zijn zich er niet van bewust dat ze bij zo'n belangrijk architectonisch werk zijn beland. Zijn crèmekleurige stenen muren rijzen zonder opsmuk op van het plein waaraan het is gebouwd. Kijk voordat je naar binnen loopt echter eens naar het ingewikkelde reliëf in de stenen van de muur en de prachtige barokke versieringen rond de hoofdingang van de kathedraal.

Eenmaal binnen zijn bezoekers vaak verbaasd over hoe licht het gebouw is. De onopgesierde witte muren lijken haast lichtgevend, zeker voor een kerk. Dit komt door de grote blauwe koepel boven het schip die als lichtbron dient. De 45 meter hoge koepel is het meest geliefde deel van de kerk. 

Verken de kleine kapellen die in het verlengde liggen van het schip of mediteer even bij het altaar dat aan Sint-Nicolaas is gewijd. Het marmer van de treden naar het altaar is afkomstig uit Genua. Je kunt ook een viering in de kathedraal bijwonen, onder de prachtige koepel. Er vinden regelmatig openbare vieringen plaats en een overzicht hiervan vind je buiten de kathedraal. 

De Concatedrál de San Nicolás bevindt zich in de Oude Stad van Alicante en is het beste lopend te bereiken. Ook trams stoppen in het gebied en parkeergelegenheid is vlak buiten het historische centrum te vinden. De kerk is gratis te bezoeken, maar het is aan te raden om van tevoren naar de openingstijden te kijken, want de kerk is vaak gesloten.


Beste hotelaanbiedingen in Catedral San Nicolás

Alle 1.909 accommodaties in de buurt van Catedral San Nicolás bekijken
Hotel Spa Porta Maris by Melia € 100
Hotel Spa Porta Maris by Melia

Hotel Spa Porta Maris by Melia

   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit aan het strand gelegen hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Casino Mediterraneo en Playa del Postiguet. Ook Haven van Alicante en Explanada de España liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 23 minuten lopen.

  Amelia Habitaciones € 45
  Amelia Habitaciones

  Amelia Habitaciones

  Miguel Soler n.10, Alicante
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hostal ligt in Stadscentrum van Alicante, binnen 5 minuten lopen van Gemeentehuis van Alicante en Haven van Alicante. Ook Mercado Central en Playa del Postiguet liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 15 minuten lopen.

   Melia Alicante € 115
   Melia Alicante

   Melia Alicante

     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit aan het strand gelegen hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, binnen 10 minuten lopen van Playa del Postiguet en Gemeentehuis van Alicante. Ook Mercado Central en Kasteel van Santa Barbara liggen binnen 15 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 22 minuten lopen.

    Hotel Serawa Alicante € 86
    Hotel Serawa Alicante

    Hotel Serawa Alicante

      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Gemeentehuis van Alicante en Haven van Alicante. Ook Playa del Postiguet en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 16 minuten lopen.

     TRYP Ciudad de Alicante Hotel € 58
     TRYP Ciudad de Alicante Hotel

     TRYP Ciudad de Alicante Hotel

       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Museo de Bellas Artes Gravina, Playa del Postiguet en Haven van Alicante. Ook Explanada de España en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 19 minuten lopen.

      TRYP Alicante Gran Sol Hotel € 86
      TRYP Alicante Gran Sol Hotel

      TRYP Alicante Gran Sol Hotel

        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Gemeentehuis van Alicante en Explanada de España. Ook Haven van Alicante en Playa del Postiguet liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 15 minuten lopen.

       Apartamentos Globus € 45
       Apartamentos Globus

       Apartamentos Globus

         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Gemeentehuis van Alicante, Haven van Alicante en Explanada de España. Ook Playa del Postiguet en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 16 minuten lopen.

        Occidental Alicante € 63
        Occidental Alicante

        Occidental Alicante

          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Theater van Alicante en Mercado Central. Ook Haven van Alicante en Explanada de España liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 13 minuten lopen.