Autoverhuur in Kroatië

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

De meeste hotels zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Populaire steden in Kroatië

Super autodeals in Kroatië

Niet gevonden wat je zocht?

Alle huurauto's in Kroatië bekijken
Alle auto’s bekijken

Kroatië is wellicht wat minder bekend als vakantieland dan het nabijgelegen Italië, maar met schitterende nationale parken, waaronder de Plitvicemeren, en oude steden als Poreč en Pula is er voor elk wat wils te beleven. Om zo veel mogelijk van het land te zien, kun je het beste een auto huren. Op de site van Expedia gaat dat snel en eenvoudig.

Een auto huren in Kroatië

Een van de plaatsen waar je je huurauto zou kunnen reserveren is in Zagreb. Dan kun je namelijk meteen na je landing je auto ophalen en naar je eindbestemming rijden. Maar je kunt net zo makkelijk een andere stad kiezen. Ook voor autoverhuur in Dubrovnik en tal van andere Kroatische plaatsen kun je op onze site terecht. De prijzen van de modellen lopen sterk uiteen. Met een mini, economy of compact model kun je aardig wat geld besparen tijdens je vakantie. Maar als het allemaal wel wat groter of luxer mag of als je goed voor de dag wilt komen tijdens je zakenreis, kun je ook op fullsize of premium modellen filteren. Bij elke auto staat het aantal deuren en stoelen vermeldt, zodat je kunt inschatten of de auto groot genoeg is. Verder kun je filteren op autoverhuurder. Of je nu de voorkeur geeft aan een grote, internationale onderneming of aan een lokaal Kroatisch bedrijf, met één klik zie je welke modellen de verhuurder aanbiedt. In het geval van autoverhuur bij de luchthaven kun je bovendien selecteren dat je alleen verhuurders in aanmerking neemt die zich in de terminal bevinden. Met nog enkele andere filters, zoals voor de prijsklasse, kun je op deze manier gemakkelijk de auto vinden die het beste aansluit op je vakantie of zakenreis in Kroatië.

Rijden in Kroatië

Voordat je in de auto stapt in Kroatië, is het belangrijk om de verkeersregels te raadplegen, want deze verschillen in sommige aspecten van de Nederlandse. Zo geldt voor bestuurders tot 24 jaar buiten de bebouwde kom een lagere maximumsnelheid. Ook is gedurende enkele maanden het gebruik van winterbanden verplicht op bepaalde wegen. Volg je netjes de regels, dan wachten je schitterende bezienswaardigheden, zoals het Krka Nationaal Park, waar je 's zomers kunt zwemmen, of het strand van Brela, een idyllisch plekje met kristalhelder water.

Veelgestelde vragen